Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás várható
Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás várható

Közben a magyarországi folyók áradása miatt elszaporodott szúnyogok irtása érdekében Müller Cecília tisztifőorvos 2024. november 1-ig engedélyezte a légi, kémiai szúnyoggyérítést egyes településeken, így Sárváron is. Erről értesülve Sárvár Város Önkormányzata engedélyt kért a légi, kémiai szúnyoggyérítésre, és saját forrásból elvégezteti a légi irtást is, amelyet azonban egyeztetnie kellett a katasztrófavédelemmel is.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Sárvár területén a földi kémiai védekezés július 15-én, hétfőn, a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok július 16-a és 17-e lesznek.

Sitke község területén is ugyanezen a napon – július 15-én - végez földi kémiai szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem, ugyanazokkal a pótnapokkal.

Ezt követően tudja Sárvár Város Önkormányzata elvégeztetni a légi kémiai szúnyoggyérítést, azonban a tavalyi évhez hasonlóan csak korlátozott területen.

A légi szúnyoggyérítésre július 18-án, csütörtökön kerül sor. A pótnap július 19-én, pénteken lesz.  

A Natura 2000 területen fekvő Rába partvonalától 1000 méter védőtávolság megtartását írta elő a hatóság. A kezelés nem érintheti a Sárvári Arborétum természetvédelmi területét és a Hegyközséget sem. Kizárólag a Deák Ferenc utcától és a Sárvári Arborétumtól nyugatra fekvő városrész és Rábasömjén kezelhető. Ezért kiemelten fontos a földi gyérítés is, amelyet jövő héten végez a katasztrófavédelem. Ha szükséges, akkor a légi írtással nem érintett területekre, a sárvári önkormányzat is végeztet majd újabb földi kémiai szúnyoggyérítést.

További híreink

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...

Átadták a megbízóleveleket a megválasztott önkormányzati képviselőknek

2024.06.21

Június 20-án délután átadta a megbízóleveleket a június 9-én megválasztott önkormányzati képviselőknek dr. Komáromi László, a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Szijártó Valéria, a Helyi Választási Iroda vezetője, Erdős Katalin, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője a Városházán.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!