Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Az emléktáblát két egykori tanítványa, Szentgyörgyi Annamária és Szélesiné Mezőfi Ágnes leplezte le
Az emléktáblát két egykori tanítványa, Szentgyörgyi Annamária és Szélesiné Mezőfi Ágnes leplezte le

A könyvtár előtt Némethné Rádl Krisztina igazgató köszöntötte a vendégeket. Felidézte Dr. Dobozy Imre érdemeit, aki a Sárvári Tinódi Gimnázium tanára, a történelemtudományok doktora volt.

Dr. Dobozy Imre legendás tanáregyéniség volt, generációkkal szerettette meg a történelmet, elkötelezettséggel, nagy szakértelemmel adta át a tudást, az emberséget, a kultúra alapvető értékeit tanítványainak. Példamutató életútjával, kiemelkedő pedagógusi munkásságával közmegbecsülést szerzett. 2021-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata állami kitüntetésben részesült több évtizedes, a történelmi ismeretek mellett a magyar kulturális értékek átadására is nagy hangsúlyt fektető, példaértékű pedagógusi pályája elismeréseként. Dr. Dobozy Imre 83. évében, 2023. július 15-én hunyt el.

Az emléktábláról két egykori tanítványa, Szentgyörgyi Annamária és Szélesiné Mezőfi Ágnes rántotta le a leplet. Közreműködött az eseményen a gimnázium kórusa.

A könyvtár előtt Némethné Rádl Krisztina idézte fel Dr. Dobozy Imre érdemeit
A könyvtár előtt Némethné Rádl Krisztina idézte fel Dr. Dobozy Imre érdemeit

Az intézmény egy emlékversenyt is szervezett a pedagógus tiszteletére. A több állomásból álló vetélkedőn, amely Dr. Dobozy Imre nevét viseli a sárvári és a környékbeli általános iskolák hetedik évfolyamos diákjai vettek részt.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...

Átadták a megbízóleveleket a megválasztott önkormányzati képviselőknek

2024.06.21

Június 20-án délután átadta a megbízóleveleket a június 9-én megválasztott önkormányzati képviselőknek dr. Komáromi László, a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Szijártó Valéria, a Helyi Választási Iroda vezetője, Erdős Katalin, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője a Városházán.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!