Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Megoldódhat a belváros csapadékvíz elvezetése

2021.11.12

Újabb infrastrukturális fejlesztés valósulhat meg Sárváron. A csapadékvíz elvezetése a Gárdonyi utca környékén nagy esőzések idején sok problémát okoz. Most egy 300 millió forintos beruházással, átemelő létesítésével megoldódhat a csapadékvíz elvezetése a Gyöngyös – patakba.

Megoldódhat a belváros csapadékvíz elvezetése Sárváron

Sárvár újabb környezetvédelmi infrastrukturális fejlesztésének helyszínét együtt tekintette meg Ágh Péter országgyűlés képviselő, Kondora István polgármester, dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Vinter István önkormányzati képviselő. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 300 millió forintos támogatást a sárvári önkormányzat a csapadékvíz – elvezető hálózat fejlesztésére. A beruházás során a Gyöngyös -patak partján, a Vágóhídi - árokban egy átemelő létesül. Sor kerül a Fekete – híd utcán az élelmiszeráruházig haladó, majd a Deák Ferenc utcát is érintő csapadékcsatorna - hálózat rekonstrukciója, tisztítóaknák építése.

- Az elmúlt ciklusban Sárvár Város Önkormányzata a megyei önkormányzattal összefogva már egy nagyon komoly csapadékvíz - elvezetési projektet tudott megvalósítani. Akkor is már elmondtuk, hogy szükség van a folytatásra. Az elmúlt években komoly előkészítőmunkát végeztünk azért, hogy Sárvár több száz millió forintot tudjon megkapni ezekre a feladatokra. Most örömmel számolhatunk be arról, hogy a kormány támogatásával ez az összeg rendelkezésre áll, és ezzel Sárvár északi részén olyan problémát tudunk megoldani, amelyet régóta vártak az itt élők – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő.

A projekt megvalósítására konzorciumi együttműködési megállapodást kötött Sárvár Város Önkormányzata a Vas Megyei Önkormányzattal.

- Nemcsak Sárvár kapott jelentős támogatást, hiszen megyeszerte több mint 3,5 milliárd forintnyi forrás érkezett a kormányzattól csapadékvíz – elvezetési projektek megvalósítására. 2015-ben a elkezdtük már a belvárosban a csapadékvíz- elvezetés problémájának megoldását. A Szegedi Kőrös Gáspár utcától északi irányban, a Balassi, a Kisfaludy és a Vörösmarty utcák északi szakaszain, valamint később az Uzsoki utcában épülhetett ki részben nyílt, részben zárt csapadékcsatorna. De ezzel nem oldódott meg a probléma, erre az új projektre, az átemelő megépítésére, is szükség van ahhoz, hogy a Gárdonyi utcában a játszótér és a söröző környékére lezúduló csapadékvizet, amely az Aldi és a katolikus iskola tornacsarnokának a megépítésével jelentősen megnőtt, tovább tudjuk vezetni a Gyöngyös irányába. Ez a beruházás nem egy hosszú szakaszt, de sok embert érint majd. Bízom abban, hogy ezzel a projekttel megoldjuk annak a városrésznek a gondját - szólt Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.

Vinter István önkormányzati képviselő is örömének adott hangot, hogy megoldódik a környék vízelvezetési problémája az új beruházással.

A csapadékcsatorna - fejlesztés még az ősz folyamán elkezdődik, és várhatóan jövő év novemberéig tart. A következő nagyobb projekt keretében folytatják a Gárdonyi utcára csatlakozó utcákban is a csapadékcsatorna kiépítését.

További híreink

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!