Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

Az avatóünnepségen Nemes Piroska, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. kommunikációs munkatársa köszöntötte a résztvevőket. Jelen volt Dr. Nagy László, a Sárvári Erdészeti Igazgatóság erdőművelési műszaki vezetője, Kondora István Sárvár város polgármestere, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, Kántás Zoltán, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Kulcsár László környezetvédelmi referens, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai és a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola diákjai.

A köszöntő után a helyi iskolások adtak műsort Tavasz, természet, erdő, kirándulóerdő címmel. Az énekeknél Csőszné Bolfert Enikő vezényelt, felkészítő tanárok Csőszné Bolfert Enikő, Vörös Krisztina és Dr. Horváth Péterné voltak.

Dr. Nagy László a felújítás részleteit ismertette. Felidézte, hogy a közel 5 hektár területű Sárvári Kirándulóerdőt éppen 10 éve, 2014-ben létesítette a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Idén indokolttá vált a veszélyes fák eltávolítása, a balesetveszélyes erdei futópálya megújítása. Elmondta, hogy ez év tavaszán 60 darab új, fiatal gyertyánt, kislevelű hársot, mezei juharfát ültettek el. Megújultak az ökoturisztikai berendezések, az erdei bútorok, a játszótéri és fitnesz eszközök. A mintegy 720 méter hosszúságú erdei futóút, amely a Rába töltéshez vezet, új alapot, zúzalékos borítást kapott.

A Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulói adtak műsort az avatóünnepségen
A Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulói adtak műsort az avatóünnepségen

Dr. Nagy László kiemelte, hogy a Sárvári Kirándulóerdő kiválóan alkalmas a kellemes, szabadtéri sportolással egybekötött aktív kikapcsolódásra.

A 60 fából 50 darabot a Szombathelyi Erdészeti Zrt. biztosított, 10 darabot pedig a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ajánlott fel, hozzájárulva a terület megújításához.

Kondora István ünnepi gondolataiban kiemelte, hogy a Sárvári Kirándulóerdő, valódi kikapcsolódási lehetőséget kínál a sárváriaknak. Örömének adott hangot, hogy a faállomány cseréjével sokkal biztonságosabbá is vált. Arra kért minden látogatót, hogy a funkciójának megfelelően használja az erdőt, az eszközöket, a hulladékot ne szórják el, vigyék haza.

A kirándulóerdő bejáratánál kifeszített nemzeti színű szalagot Dr. Nagy László, Kondora István és Kántás Zoltán vágta el.

Az átadó utolsó mozzanataként az ünnepség résztvevői közösen ültették el a hatvanadik fát, egy kislevelű hársot.

További híreink

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!