Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Piknik keretében vehették át a lakók az esővízgyűjtő hordókat
Piknik keretében vehették át a lakók az esővízgyűjtő hordókat

Május 17-én egy piknik keretében tájékoztatta Kondora István polgármester, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Németh Ernő, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója az érintett kertvárosi lakókat a pályázatról, és elbeszélgettek velük - a szemléletformáló program keretében - a vizek helyben tartásának fontosságáról, bemutatták a csapadékvízzel történő gazdálkodás gyakorlati lehetőségeit. A tájékoztató után osztották ki az esővízgyűjtő hordókat.

dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is tájékoztatta a lakosságot
dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is tájékoztatta a lakosságot

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen valósítja meg azt a pályázatot, amelynek keretében több mint 140 parkoló készült a Dózsa utcában,  több mint 40 parkolót alakítottak ki az Alkotmány utcában, új játszótér készült a Dévai Bíró Mátyás utcában, okos zebrák létesültek az Alkotmány utca és Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében, illetve a Deák Ferenc utca és Gyöngyös utca kereszteződésében. Szemléletformáló akció keretében előadást szerveztek a Gárdonyi iskolában a víz témakörében, illetve rajzversenyt hirdettek az alsós diákoknak.

Kondora István is beszélgetett a kertvárosi lakókkal
Kondora István is beszélgetett a kertvárosi lakókkal

Ennek keretében a Kertváros nyugati részén megújul a belterület védelmét szolgáló csapadékvízelvezető – rendszer. Az Ungvár utca egy szakaszán kiépült egy „gerincvezeték”, amelyre rá tudnak csatlakozni a szomszédos utcák. Ez a vízgyűjtő árok elfordul a Tüskési utcába, ahol az ipari területről is begyűjti a csapadékvizet, és eljut az Újmajori árokig, ott aztán egy szivattyúval a Gyöngyös-műcsatornába kerül.

Dr. Máhr Tivadar elmondta, újabb nagy lépést tett a város a csapadékvíz-elvezetés javítása érdekében
Dr. Máhr Tivadar elmondta, újabb nagy lépést tett a város a csapadékvíz-elvezetés javítása érdekében

- Újabb nagy lépést tettünk a Kertvárosban a csapadékvíz - elvezetés javítása érdekében! Készen állnak a terveink több utcára is, folytatjuk a munkát – mondta Dr. Máhr Tivadar alpolgármester. 

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!