Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Idei utolsó ülésüket tartották a városatyák

Járda, uszodatámogatás, bringapark

2023.12.21

Megtartotta idei utolsó rendes ülését a sárvári képviselő-testület, ahol napirendre került az ipari parkhoz vezető járda építése, a kormánytól kapott uszodaüzemeltetési támogatás és egy bringapark pályázata is.

Kondora István az átmeneti gazdálkodásról szólt

Elfogadták a testületi ülésen az önkormányzat 2024. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló rendeletet. Kondora István polgármester kiemelte, hogy erre a költségvetés elfogadásáig van szükség, nemcsak az önkormányzat, hanem az önkormányzat intézményeinek biztonságos évkezdéséhez is elengedhetetlen a rendelet.

A sárvári önkormányzat fejlesztési tervei között kiemelt fontosággal szerepel egy új gyalogjárda kiépítése az Ikervári utcának az AVIA üzemanyagtöltő állomástól a Flex útcsatlakozásáig tartó szakaszán – mondta el a napirenddel kapcsolatban a polgármester. Az ipari parkba érkező munkavállalók közül ugyanis sokan közlekednek gyalogosan ezen a részen. Határoztak az ülésen a járda építéséhez szükséges terület tartós bérbe vételéről. A járdaépítés engedélyes terveinek véglegesítése folyamatban van, a megvalósítására a költségvetési források függvényében kerülhet sor.  

Idei utolsó ülésüket tartották a városatyák a Városházán

Határoztak az ülésen a kormány által biztosított újabb uszoda-üzemeltetési támogatás Sárvári Gyógyfürdő Kft. részére történő átadásáról. Erről Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást. - Első alkalommal 2022 novemberében nyújtott támogatást a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága az önkormányzat részére a közüzemi díjak drasztikus emelkedése hatásainak mérséklésére. A támogatás célja, hogy a fürdőben üzemelő uszoda működtetése folyamatosan biztosított legyen. Közel 7,4 millió forint támogatást kapott a város idén a negyedik negyedévre. A most megállapított összeggel együtt több mint 55,5 millió forint uszoda üzemeltetési támogatáshoz jutott az önkormányzat 2022 októbere óta – mondta Szabó Zoltán.

Elindulhat a kertvárosi szabadidőpark fejlesztése a Sárvár Aréna mögötti területen, várhatóan több pályázati forrás felhasználásával játszótér, ehhez kapcsolódó kiszolgáló épületek és pumpapálya is létesülhet- tájékoztatott Dr. Máhr Tivadar alpolgármester. A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára, Révész Máriusz pályázatot hirdetett új bringaparkok kialakítására. Az Országos Bringapark Program keretében a sárvári önkormányzat 30 millió forintra, a tervezett költségek mintegy felére pályázik.

Németh Kornél és Fliegler Janka adott ünnepi műsort

Az ülés végén Kondora István polgármester áldott, békés karácsonyt és sikerekben, egészségben bővelkedő új évet kívánt a város polgárainak. Majd Németh Kornél, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára és Fliegler Janka, az intézmény növendéke Telemann, Eyc és Bach műveit adta elő furulyán.

További híreink

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!