Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Találkozót tartottak a Tinódis öreg diákok

2021.10.07

A 70 éves fennállását ünneplő Sárvári Tinódi Gimnázium jubileumi hetének a zárónapján került sor az Öreg Diákok Baráti Körének találkozójára az iskola tornacsarnokában. Összesen 44 egykori osztály tanulóit hívták meg az egész napos rendezvényre.

Találkozót tartottak a Tinódis öreg diákok Sárváron

Kásler Miklós, az öregdiák kör elnöke miniszteri elfoglaltsága miatt személyesen nem tudott részt venni a találkozón. Így videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva: „mindig öröm azokra az együtt töltött évekre emlékezni, amelyek meghatározták a további életünket”.

Az öreg diákok baráti köre titkárának választotta Pintérné Zámbó Zsanettet, mivel a tisztséget addig  betöltő van Waarden-Csete Ildikó elhunyt. Az intézmény nyelvi terme a gimnázium tanárnőjének a nevét vette fel.

Némethné Rádl Krisztina gimnáziumigazgató arról számolt be, hogy a tavaly intézményileg kettévált gimnáziumi és turisztikai technikumi képzés továbbra is egy épületben és szoros együttműködésben működik tovább.

Kondora István polgármester beszédében arról emlékezett, hogy 1973-ban érettségizett itt, de az intézménnyel sosem szakadt meg a kapcsolata, hisz a két fia is itt tanult és számtalan elszakíthatatlan szállal kapcsolódik egykori iskolájához.

Találkozót tartottak a Tinódis öreg diákok Sárváron

A találkozón elhangzott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata állami kitüntetést adományozott a Sárvári Tinódi Gimnázium két nyugdíjas pedagógusának, Bogár Rózsának és dr. Dobozy Imrének.

A kitüntetést Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere augusztus 20-a alkalmából adta át Budapesten a Pesti Vigadóban. Dobozy Imre személyesen vette át a kitüntetést. Bogár Rózsa tanárnő Hevér Mihálynét kérte meg, hogy az ünnepségen vegye át, és hozza haza Budapestről az elismerést. A kitüntetést az öregdiákok találkozója után Kondora István polgármester adta át meglátogatva otthonában a 92 éves Bogár Rózsát.

Találkozót tartottak a Tinódis öreg diákok Sárváron

A találkozón ajándékkal köszönték meg dr. Desits Imrének, a Tinódi Gimnáziumért Alapítványban hosszú ideig végzett tevékenységét. Az 50 éve érettségizett diákokra a gimnázium mai tanulói tűzték fel az iskolajelvényt, a 60 éve érettségizett gimnazisták pedig emléklapot kaptak. Az ünnepség végén az öregdiákok megkoszorúzták az iskola udvarán álló Kopjafát.

További híreink

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!