Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Gyermekzsivajtól volt hangos Sárvár

2024.06.03

Több száz gyermek vett részt a Sárvár több helyszínén zajló Sárvári Gyermeknap elnevezésű programsorozaton, amely a Várparkban, a Nagyvárad utcai játszótéren a Csónakázó – tónál és a KRESZ parkban zajlott.

A Sárvári Gyermeknap rendezvénysorozatának egyik helyszíne a Várpark volt
A Sárvári Gyermeknap rendezvénysorozatának egyik helyszíne a Várpark volt

A Nádasdy-vár parkjában ugrálóvár, Hámoriné Németh Edit vezetésével kézműves foglalkozások várták a gyermekeket és családjukat, ügyességi versenyeket és tornát tartott Lovász Adrienn. A délután legjobban várt programja a cukorkaágyú volt, amelyre mindhárom alkalommal jó előre felsorakoztak a gyerekek. A délutánt a Garabonciás együttes gyermekkoncertje zárta. A zenekar tagjai a műsorba bevonták a gyermekeket és szüleiket is.  Kondora István polgármester örömének adott hangot, hogy a gyermeknapon – bármerre jár a városban - sok-sok mosolygós kisgyermeket lát. Kiemelte, hogy nekünk felnőtteknek arra kell törekednünk, hogy minden nap a gyermekek napja legyen, mindig jól érezzék magukat.

Takács Zoltán Bálint, a rendezvénysorozatot szervező Nádasdy Kulturális Központ intézményvezetője elmondta, hogy a programok kialakításánál arra törekedtek, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, mindenki megtalálja a neki tetsző programot.

A Nagyvárad utcai játszótérre is sokan kilátogattak
A Nagyvárad utcai játszótérre is sokan kilátogattak

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Nagyvárad utcai játszótéren is a program, sokan kilátogattak a szikrázóan napos időben a Kertváros gyermeknapjára. A délután egy mini focibajnoksággal vette kezdetét, melyben öt fiúcsapat játszott barátságos 2x15 perces összecsapásokat Pál László játékvezető irányításával. A Kertváros Bajnoka elismerő cím volt a tét, a versenyt a Főnix FC I. névre keresztelt csapat nyerte, de minden résztvevőnek jutott egy serleg, pizza utalványok és gyermeknapi kitűzők is. A lányok hulahopp versenyben mutathatták meg, hogy mennyire ügyesek.

A Kertváros Bajnoka címet a Főnix FC I. csapat nyerte, de minden résztvevőnek jutott egy serleg
A Kertváros Bajnoka címet a Főnix FC I. csapat nyerte, de minden résztvevőnek jutott egy serleg

A Nagyvárad utcai játszótéren szervezett gyermeknapon, akinek nem volt kedve a versengéshez, ugrálhatott a játszótéren felállított légvárakban, de az arcfestést, lufihajtogatást és karkötő készítést is ki lehetett próbálni. A délután folyamán többször durrant itt is cukorkaágyú. A gyermekek nagy kedvence a cukrot és csokit szóró „ágyú” a Várparkban és a Nagyvárad utcában is a Horváth Édesség és Food jóvoltából durrant el többször is. A légvárakon pedig mindkét helyszínen Horváth Emil vállalkozó támogatásával ugrálhattak.

Többször is durrant a cukorkaágyú
Többször is durrant a cukorkaágyú

A délutáni órákban megérkezett az ifjú focisták nagy kedvence Kvárta Mátyás, aki egy látványos freestyle focibemutatót tartott, majd dekázó versenyre hívta a résztvevőket, a nyertesek focilabdákat vihettek haza. Kvárta Mátyás az interaktív bemutató során elmondta, hogy a nagy világsztárok trükkjeit figyelve sajátította el a sportág alapjait, legnagyobb példaképe Ronandinho volt. Kvárta Mátyás mára több jelentős díjat is bezsebelt, a Prágában megrendezett Superball Világbajnokság 2. helyezésére a legbüszkébb, de Barcelonában elhozta a Play Like Pelé verseny 1. díját és többszörös magyar bajnoknak is mondhatja magát. Sok helyre hívják az országban a sárvárihoz hasonló bemutatókat tartani.

Kvárta Mátyás látványos freestyle focibemutatót tartott
Kvárta Mátyás látványos freestyle focibemutatót tartott

A Kertvárosi Gyermeknap házigazdája és ötletgazdája Dr. Máhr Tivadar alpolgármester volt, aki nagyon örült a játszótéri rendezvény népszerűségének, annak, hogy több száz gyermek vett részt a rendezvénysorozaton. Mint mondta, a hagyományteremtő jelleggel elindított több helyszínen zajló programnak jövőre is lesz folytatása.

A Csónakázó-tónál és a KRESZ parkban is sok-sok gyermek próbálta ki a szárazföldi és vízi járműveket. A helyszínek között ingyen szállította a SI-HU kisvonat a gyerekeket.

További híreink

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!