Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Bezárják az óvodákat, iskolákat és a nem létfontosságú üzleteket

2021.03.04

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön délelőtt ismertette a Kormány járványhelyzettel kapcsolatban hozott döntéseit, amelyekre a járvány harmadik hullámának súlyosbodása miatt volt szükség.

Bezárják az óvodákat, iskolákat és a nem létfontosságú üzleteket

A halottak száma és a fertőzöttek száma folyamatosan nő, a járvány terjedési sebessége nő, a reprodukciós ráta Európában Magyarországon a legnagyobb. Az oltások nyomán a társadalmi védettséghez még hetek kellenek, ezért most radikálisan csökkenteni kell a kontaktusok számát.

 

Az intézkedések:

Óvodákat általános iskolákat bezárják április 7-ig, digitális oktatásra térnek át. Az egyetemek, középiskolák zárva maradnak.

Március 8-22-ig az üzletek bezárnak. Kivétel: gyógyszertár, élelmiszerüzlet, drogéria, benzinkút.

Március 8-22-ig minden szolgáltatás szünetel. Kivételek a magánegészségügyi szolgáltatók.

Igazolt sportolók edzést, mérkőzést zárt kapuk mögött tarthatnak, konditermek nem lehetnek nyitva.

Szabadtéri sportolás, 1,5 méteres távolságtartással lehetséges.

A munkavégzés lehetséges, ha a munkáltató meg tudja oldani, akkor engedélyezze az otthoni munkavégzést.

Maszkviselés szabadtéren mindenhol kötelező.

Szigorítják a határátlépést.

Bértámogatást kiterjesztik minden most bezárásra kerülő szektorra.

További híreink

Már június 23-án, vasárnap lesz szúnyoggyérítés Sárváron!

2024.06.21

Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján nem vár a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés idejéig, hanem saját forrásból finanszírozva megrendelte a földi, kémiai gyérítést.

Tovább...

Átadták a megbízóleveleket a megválasztott önkormányzati képviselőknek

2024.06.21

Június 20-án délután átadta a megbízóleveleket a június 9-én megválasztott önkormányzati képviselőknek dr. Komáromi László, a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Szijártó Valéria, a Helyi Választási Iroda vezetője, Erdős Katalin, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője a Városházán.

Tovább...

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!