Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Gyermekzsivajtól volt hangos Sárvár

2024.06.03

Több száz gyermek vett részt a Sárvár több helyszínén zajló Sárvári Gyermeknap elnevezésű programsorozaton, amely a Várparkban, a Nagyvárad utcai játszótéren a Csónakázó – tónál és a KRESZ parkban zajlott.

A Sárvári Gyermeknap rendezvénysorozatának egyik helyszíne a Várpark volt
A Sárvári Gyermeknap rendezvénysorozatának egyik helyszíne a Várpark volt

A Nádasdy-vár parkjában ugrálóvár, Hámoriné Németh Edit vezetésével kézműves foglalkozások várták a gyermekeket és családjukat, ügyességi versenyeket és tornát tartott Lovász Adrienn. A délután legjobban várt programja a cukorkaágyú volt, amelyre mindhárom alkalommal jó előre felsorakoztak a gyerekek. A délutánt a Garabonciás együttes gyermekkoncertje zárta. A zenekar tagjai a műsorba bevonták a gyermekeket és szüleiket is.  Kondora István polgármester örömének adott hangot, hogy a gyermeknapon – bármerre jár a városban - sok-sok mosolygós kisgyermeket lát. Kiemelte, hogy nekünk felnőtteknek arra kell törekednünk, hogy minden nap a gyermekek napja legyen, mindig jól érezzék magukat.

Takács Zoltán Bálint, a rendezvénysorozatot szervező Nádasdy Kulturális Központ intézményvezetője elmondta, hogy a programok kialakításánál arra törekedtek, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, mindenki megtalálja a neki tetsző programot.

A Nagyvárad utcai játszótérre is sokan kilátogattak
A Nagyvárad utcai játszótérre is sokan kilátogattak

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Nagyvárad utcai játszótéren is a program, sokan kilátogattak a szikrázóan napos időben a Kertváros gyermeknapjára. A délután egy mini focibajnoksággal vette kezdetét, melyben öt fiúcsapat játszott barátságos 2x15 perces összecsapásokat Pál László játékvezető irányításával. A Kertváros Bajnoka elismerő cím volt a tét, a versenyt a Főnix FC I. névre keresztelt csapat nyerte, de minden résztvevőnek jutott egy serleg, pizza utalványok és gyermeknapi kitűzők is. A lányok hulahopp versenyben mutathatták meg, hogy mennyire ügyesek.

A Kertváros Bajnoka címet a Főnix FC I. csapat nyerte, de minden résztvevőnek jutott egy serleg
A Kertváros Bajnoka címet a Főnix FC I. csapat nyerte, de minden résztvevőnek jutott egy serleg

A Nagyvárad utcai játszótéren szervezett gyermeknapon, akinek nem volt kedve a versengéshez, ugrálhatott a játszótéren felállított légvárakban, de az arcfestést, lufihajtogatást és karkötő készítést is ki lehetett próbálni. A délután folyamán többször durrant itt is cukorkaágyú. A gyermekek nagy kedvence a cukrot és csokit szóró „ágyú” a Várparkban és a Nagyvárad utcában is a Horváth Édesség és Food jóvoltából durrant el többször is. A légvárakon pedig mindkét helyszínen Horváth Emil vállalkozó támogatásával ugrálhattak.

Többször is durrant a cukorkaágyú
Többször is durrant a cukorkaágyú

A délutáni órákban megérkezett az ifjú focisták nagy kedvence Kvárta Mátyás, aki egy látványos freestyle focibemutatót tartott, majd dekázó versenyre hívta a résztvevőket, a nyertesek focilabdákat vihettek haza. Kvárta Mátyás az interaktív bemutató során elmondta, hogy a nagy világsztárok trükkjeit figyelve sajátította el a sportág alapjait, legnagyobb példaképe Ronandinho volt. Kvárta Mátyás mára több jelentős díjat is bezsebelt, a Prágában megrendezett Superball Világbajnokság 2. helyezésére a legbüszkébb, de Barcelonában elhozta a Play Like Pelé verseny 1. díját és többszörös magyar bajnoknak is mondhatja magát. Sok helyre hívják az országban a sárvárihoz hasonló bemutatókat tartani.

Kvárta Mátyás látványos freestyle focibemutatót tartott
Kvárta Mátyás látványos freestyle focibemutatót tartott

A Kertvárosi Gyermeknap házigazdája és ötletgazdája Dr. Máhr Tivadar alpolgármester volt, aki nagyon örült a játszótéri rendezvény népszerűségének, annak, hogy több száz gyermek vett részt a rendezvénysorozaton. Mint mondta, a hagyományteremtő jelleggel elindított több helyszínen zajló programnak jövőre is lesz folytatása.

A Csónakázó-tónál és a KRESZ parkban is sok-sok gyermek próbálta ki a szárazföldi és vízi járműveket. A helyszínek között ingyen szállította a SI-HU kisvonat a gyerekeket.

További híreink

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!