Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

EU-s pályázatok

Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban - TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00008

Projekt keretében a Sárvári kerékpárút hálózat bővítése történik a Vadkert körút és a sárvári Horgász-tó észak-nyugati szegletéből indulva, a Horgász-tó és a Gyöngyös műcsatorna töltésén halad a Tizenháromváros utcáig.

Kedvezményezett neve: Sárvár Város Önkormányzata

Konzorciumi partner: Vas Megyei Önkormányzati Hivatal

Projekt címe: Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő- és pihenőparkban

Projekt azonosító: TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00008

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020.07.01

projekt befejezésének határideje: 2021.07.31.

Támogatási szerződésben megítélt és elnyert támogatás összege: 500 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Projekt keretében a Sárvári kerékpárút hálózat bővítése történik a Vadkert körút és a sárvári Horgász-tó észak-nyugati szegletéből indulva, a Horgász- tó és a Gyöngyös műcsatorna töltésén halad a Tizenháromváros utcáig. A Tizenháromváros utcában kétoldali kerékpáros nyom felfestése történik 274 m hosszon. A Tizenháromváros utca végétől folytatódik a jelen projekt keretében megépülő kerékpárút, mely a beépítettség szempontjából még érintetlen szakaszokon halad tovább, majd a város legjelentősebb zöldfelületének minősülő szabadidő- és pihenőparkot és a Csónakázó tavat (valójában hat tavat) és környezetét tárja fel és eljut az Alkotmány utcáig (mely a csatlakozó utakkal kerékpározható belterületi útként elvezet a város egyik legfőbb turisztikai attrakciójához, a Nádasdy várhoz). A család- és gyermekbarát elemként a szabadidő parkban található KRESZ park melletti városi játszótér teljesen megújul. A játszótéren pihenőpadok, kültéri asztalok és a kerékpárok tárolására szolgáló kerékpártámaszok kerülnek elhelyezésre, így kerékpáros pihenőhelyként is funkcionálva. A közelben vízvételi lehetőség és nyilvános illemhely is található. A biztonságot fokozva térfigyelő kamerarendszer, valamint - a hiányzó részeken - a közvilágítás kiépítése történik. A köztisztaság fenntartását hulladékgyűjtők kihelyezésével kívánjuk segíteni. A környezet még szebbé tétele érdekében parkosításra, díszfák és cserjék ültetésére kerül sor. Az Alkotmány utca előtt elfordulva déli irányba továbbhaladva a Csónakázó tavak között festői tájon vezet keresztül a kerékpárút, majd a Spirit szálloda mellett csatlakozik a meglevő Vadkert körúti kerékpárúthoz.

A tervezett kerékpárút hossza összesen 1299 méter, szélessége 2,55 m és 3,5 m között változik, ehhez még 274 m hosszban kerékpáros nyom társul. Így összesen 1573 m kerékpárforgalmi létesítmény valósulhat meg a projektben. A kerékpárosok biztonsága érdekében a Gyöngyös-műcsatorna töltésén védőkorlát kerül telepítésre. A Csónakázó-tavakon történő áthaladáshoz a meglévő 2 db gyalogos híd felújítása történik.

További információ www.sarvarvaros.hu oldalon található vagy dr. Kulcsár László projektmenedzsertől 06 95/513-112 telefonszámon vagy kulcsar.laszlo@sarvar.hu e-mail címen kérhető.

2021. július 28.

Sárvár Város Önkormányzata

 

Sajtóközlemény

 

Sárváron befejeződött a szabadidó- és pihenőparkban a kerékpárút hálózat bővítése. A projekt keretében megépült szakasz a Vadkert körút és a sárvári Horgász-tó észak-nyugati szegletéből indulva, a Horgász-tó és a Gyöngyös műcsatorna töltésén halad a Tizenháromváros utcáig. A Tizenháromváros utcában kétoldali kerékpáros nyom felfestése történt 274 m hosszon. A Tizenháromváros utca végétől folytatódik a kerékpárút, mely a beépítettség szempontjából még érintetlen szakaszokon halad tovább, majd a város legjelentősebb zöldfelületének minősülő szabadidő- és pihenőparkot és a Csónakázó tavat (valójában hat tavat) és környezetét tárja fel eljutva az Alkotmány utcáig, mely a csatlakozó utakkal kerékpározható belterületi útként elvezet a város egyik legfőbb turisztikai attrakciójához, a Nádasdy várhoz.

A Csónakázó-tavakon történő biztonságos áthaladás érdekében felújításra került 2 db gyalogos híd. A kerékpárosok biztonsága érdekében a Gyöngyös-műcsatorna töltésén védőkorlát került telepítésre.

A család- és gyermekbarát elemként a szabadidő parkban található KRESZ park melletti városi játszótér teljesen megújult. A Csónakázó-tó körül pihenőpadok, kültéri asztalok és a kerékpárok tárolására szolgáló kerékpártámaszok kerültek elhelyezésre. A kerékpár pihenő közelében ivókút és nyilvános illemhely is található. A biztonságot fokozva térfigyelő kamerarendszer, valamint - a hiányzó részeken - a közvilágítás kiépítése megtörtént. A köztisztaság fenntartását hulladékgyűjtők kihelyezése segíti.

 

A projektben megépült kerékpárút hossza összesen 1299 méter, szélessége 2,55 m és3,5 mközött változik, ehhez még274 mhosszban kerékpáros nyom társul. Így összesen1573 mkerékpárforgalmi létesítmény valósult meg a hozzá kapcsolódó létesítményekkel együtt.

A kerékpáros turizmus népszerűsítését szolgálják a megvalósult marketing eszközök és promóciós akciók. Kialakításra került egy megyei utazástervező modul (https://visitvas.hu/utazastervezo/). A turisták útbaigazítását szolgálja a városi kerékpár útvonal térkép, valamint a matricák. A marketing kampány google és facebook hirdetésekkel, közösségi média postokkal „KVÍZ” játékkal valósult meg. A megvalósítási időszakban a kontakt találkozások problémakörét egy virtuális kerékpártúrával helyettesítette a Konzorcium a célcsoport és a szakemberek irányába.

 

Támogatási szerződésben megítélt támogatás összege: 500 000 000 Ft

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020.07.01.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2021.07.31.

 

Projekt azonosító: TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00008

 

További információ www.sarvarvaros.hu oldalon található vagy dr. Kulcsár László projektmenedzsertől 06 95/513-112 telefonszámon vagy kulcsar.laszlo@sarvar.hu e-mail címen kérhető.

Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban
Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban
Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban
Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!