Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

EU-s pályázatok

Kerékpáros turisztikai fejlesztések Sárváron - TOP_PLUSZ-1.1.3-21-VS1-2022-00001

Kerékpáros turisztikai fejlesztések Sárváron - Projekttábla

A projekt neve: Kerékpáros turisztikai fejlesztések Sárváron

Projekt száma: TOP_PLUSZ-1.1.3-21-VS1-2022-00001

 

Sárvár Város Önkormányzata „Kerékpáros-turisztikai fejlesztések Sárváron” című TOP_PLUSZ-1.1.3-21-VS1-2022-00001 azonosítószámú Széchenyi Terv Plusz program keretében turisztikai kerékpárút hálózat teljessé tétele a jelen projektben tervezett további cca. 1 km kerékpárút megépítése, valamint cca. 200 m kerékpározható közút felújítása.

 

Sárvár, Bük, Celldömölk, Mesteri, Borgáta települések, mint Vas vármegye fürdővárosai és községei turisztikai kínálatát színesíti, egyben fizikai elérhetőségét is javítja a korábbi TOP projektek keretében kiépült kerékpáros turisztikai hálózat. A turisztikai szempontból jelentős vonzerővel bíró szabadidő- és pihenőpark, valamint a Csónakázó-tavak, illetve a Horgász-tó területe és a Vas vármegyei kerékpáros hálózat, valamint a Termál kerékpáros útvonal között kerékpáros összeköttetést megvalósító kerékpáros turisztikai útvonal továbbfejlesztése egy újabb kerékpárút szakasz kiépítését igényli, mely feltárja és összeköti az ökoturisztikai szempontból is jelentős Gyöngyös műcsatorna és egészségügyi véderdő, valamint az említett zöld- és vízfelületek területét. A projekt célja, hogy a turisztikai szempontból jelentős vonzerővel bíró szabadidő- és pihenőpark, valamint a Csónakázó tavak és a Horgász-tó területe, illetve e területek nyújtotta szolgáltatások olyan attrakciókkal bővüljenek, melyek hozzájárulnak a négy évszakos kihasználtsághoz, a szezonalitás jelentette problémák, hatások csökkentéséhez. A fejlesztés új turisztikai súlypontot ad a városnak a Gyógy és Wellness Fürdő, valamint a történelmi városközpont mellett, területi és tematikus értelemben véve megalapozza a turistaforgalom jobb területi eloszlását és biztosítja, hogy a fürdésre és kultúrára vágyó célközönség mellett az aktív pihenést választók is messzemenően megtalálják számításukat Sárváron.

 

Megvalósuló műszaki tartalom: 1. szakasz: Új kerékpárút építése a Vadkert körút és a Zuhogó u. között a Gyöngyös műcsatorna északi oldalán haladva. 2. szakasz: A Tizeháromváros utca burkolatának felújítását követően kerékpáros nyom kijelölése.

 

A projekt megvalósítását Sárvár Város Önkormányzata és Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi formában bonyolítja le.

A projekt 375 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A támogatás intenzitása a projekt elszámolható 

összköltségének 100 %-a.

A kivitelezés időszaka várhatóan 2023. július - 2024. június

 

A projektről bővebb információt a www.sarvarvaros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Hangonyi Zoltán projektmenedzsertől (tel.: 30/9964246)

Az ünnepi nyitó rendezvény:

Európai uniós pályázat - 2023-10-25

A Tizeháromváros utca burkolatának felújításának és kerékpáros nyom kijelölésének fényképei

A Tizeháromváros utca burkolatának felújítása
A Tizeháromváros utca burkolatának felújítása és kerékpáros nyom kijelölése

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!