Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

EU-s pályázatok

Belterületi közutak fejlesztése Sárváron - TOP_PLUSZ-1.2.3-21-VS 1-2022- 00001

Belterületi közutak fejlesztése Sárváron

Projektadatok:

Támogatási szerződés száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-VS1-2022-00001

Támogatás igénylő: Sárvár Város Önkormányzata

Konzorciumi tag: Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Szerződésben megítélt támogatási összeg: 699 999 992 Ft

A kivitelezés időszaka 2023. június - 2024. április

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

Sárvár Város Önkormányzata „Belterületi közutak fejlesztése Sárváron” című, TOP_PLUSZ-1.2.3-21-VS1-2022-00001 azonosítószámú projektjében önkormányzati tulajdonú és kezelésű, jelentős forgalmat bonyolító helyi közutak felújítására kerül sor: a Berzsenyi Dániel utca teljes hosszban, míg a Várkerület utcának a Kossuth tér és a Tizenháromváros utca közötti szakasza. A fejlesztés Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 699 999 992 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

A TOP_Plusz-1.2.3-21 - Belterületi utak fejlesztése című konstrukcióban támogatott projekt célja: A település központjának, a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése és a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése. Az útburkolat szélesítése és felújítása hidegremix technológiával készül.

Belterületi közutak fejlesztése Sárváron

Berzsenyi Dániel utca: 6 méter burkolatszélességű útpálya kerül kialakításra 364 m hosszan, kétoldali süllyesztett szegélyes párhuzamos parkolósávval. A meglévő járda helyén 2m széles aszfaltburkolatú járda épül mindkettő oldalon. A járda és parkolók között a meglévő nyílt árok rendezésre kerül. A kapubejárók aszfaltburkolatból átépítésre kerülnek, kapubejárók szélén kerti szegély épül. A területen 48 db párhuzamos személygépkocsi parkoló kerül kialakításra.

Belterületi közutak fejlesztése Sárváron

Várkerület utca Kossuth tér és Tizenháromváros utca közötti szakasza: A Várkerület utca esetében az út- és járdafelújítás a jelenlegi kialakításon és forgalmi renden nem változtat, 269,9 m hosszúságban újjáépül az útpálya és a járdaburkolat. Felújításukat követően megmarad a Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti, egyirányú forgalmi rendű útszakaszon a 12 db parkolóhely is. A járda a Kossuth tér és Nádasdy F. u. közötti szakaszon térkő burkolattal kerül felújításra és megújulnak az úttest és a járda között található térelemek (virágtartók és kerékpártámaszok), továbbá a Nádasdy utcai útcsatlakozásnál található két darab kandeláber is. A Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti járdaszakasz új aszfaltburkolatot kap.

A projekt megvalósítását Sárvár Város Önkormányzata és a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi formában bonyolítja le.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A kivitelezés időszaka várhatóan 2023. június - 2024. április

A projektről bővebb információt a www.sarvarvaros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Kovács Bence projektmenedzsertől (e-mail.: kovacs.bence@vasmegye.hu), Hangonyi Zoltán sajtóreferenstől (tel.:30/9964246)

A beruházás engedélyes és kiviteli tervei elkészültek, a szükséges engedélyek, hozzájárulások rendelkezésre állnak. A kivitelezők kiválasztását szolgáló Közbeszerzési eljárás folyamatban van.

Az Önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a fejlesztésről.

Sikeres közbeszerzések után megindulhatott a kivitelezés.

Az aktuális munkafolyamatokról, forgalmi viszonyokról az Önkormányzat és kivitelező folyamatosan tájékoztatja az érintett lakosságot és a közlekedőket.

2023. október 5-én a Várkerületen, 10-én a Berzsenyi Dániel utcában adta át a munkaterületet a vállalkozóknak az Önkormányzat. Utóbbiban szinte rögtön megindultak a munkálatok a régi, elöregedett járdák bontásával, a vízelvezető árkok profilozásával és a szegélyek építésével. október végére nagyrész elkészültek a járdák. Az aszfalt útburkolat marása után az útalap remix-technológiával történő megerősítése következett. Ezen eljárás során egy speciális munkagép a régi útszerkezet felső 30-50cm vastag rétegét bedarálja, miközben friss kötőanyaggal és vízzel, szükség esetén javító anyaggal keveri be. A megfelelő tömörítés után a precíz tükrözés következett, majd november közepén az útburkolat aszfaltozása is elkészült.

Műszaki átadás: 2023.12.07.

 

A Várkerületen a munkálatok januárban kezdődtek meg a szükséges bontásokkal.

Elkészült a csapadékvíz-elvezetés, az alépítményi munkák. A Városháza előtt új térköves járdára modern utcabútorok – padok, kukák, kerékpártámaszok – kerültek telepítésre. Kiemelt virágágyások színesítik a Hivatal környezetét, amit csepegtető öntözőrendszer tart frissen.

Az aszfaltozással és a két kandelláberrel befejeződtek a munkálatok.

Műszaki átadás: 2024 március 4.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!