Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

EU-s pályázatok

Gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése Sárváron - GINOP-7.1.9-17-2020-00040

Európai uniós pályázat - 2021-07-07

 

 

Sajtóközlemény

 

Befejeződött a gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése Sárváron

 

2021.09.23.

 

 

Sárvár Város Önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt-vel konzorciumi formában benyújtott pályázata a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 298,97 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek segítségével a Sárvári Csónakázó-tó környékének további fejlesztése valósult meg.

 

 

 

 

A projekt célja, hogy a gyógyhely részét képező, turisztikai szempontból jelentős vonzerővel bíró szabadidő- és pihenőpark, valamint a Csónakázó tavak területe, illetve e területek nyújtotta szolgáltatások olyan attrakciókkal bővüljenek, melyek hozzájárulnak a négy évszakos kihasználtsághoz, a szezonalitás jelentette problémák, hatások csökkentéséhez.

A projekt a gyógyhelyi, sport és rekreációs övezet kialakítására, fejlesztésére irányult, amely szorosan illeszkedik a már meglévő gyógy- és wellness, illetve egyéb egészségturisztikai infrastruktúrához és országos, nemzetközi attrakciókhoz.

A manapság oly népszerű gyaloglás feltételeit teremtik meg a projektben kialakított nordic walking útvonalak, melyhez a természeti környezetet a Csónakázó-tó és környéke biztosítja. Az aktív turisztikai élményeket kipihenni kívánók számára napozó- és pihenőpadok kerültek telepítésre a Csónakázó-tó partján. A projekt részeként családbarát turisztikai attrakcióként a KRESZ park teljes felújítása valósult meg, mely a szülők és a gyermekek aktív kikapcsolódását, a közlekedési szabályok élményszerű elsajátítása révén a szabadidő hasznos eltöltését biztosítja. Sor került kültéri sportpályák teljes körű felújítására, ennek keretében megújult egy kültéri kosárlabda, egy lábtenisz pálya, és egy új teqball pálya került kialakításra. A Csónakázó-tó partján fotópont létesült.

 

 

Projekt azonosító száma:GINOP-7.1.9-17-2020-00040

 

A projektről további információ kérhető:

 

Hangonyi Zoltán projekt menedzser

tel: +36 30 996-4246

hangonyizoltán1971@gmail.com

 

Dr. Kulcsár László

kulcsar.laszlo@sarvar.hu

Európai uniós pályázat
Európai uniós pályázat
Európai uniós pályázat

Kapcsolódó dokumentumok

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!