Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Átadták a futókört a Csónakázó-tónál

2021.07.08

Ünnepélyes keretek között adták át a Csónakázó – tó körül elkészült rekortán borítású 1022 méter hosszú futókört és az új kerékpárutat. Az Országos Futópálya-építési Program keretében nyert 45 millió forintos támogatást a sárvári önkormányzat a Miniszterelnöki Kabinetiroda Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztossága jóvoltából.

Átadták a futókört a sárvári Csónakázó-tónál

A pálya az önkormányzati önerővel együtt mintegy 135 millió forintba került, hiszen kiépítették mellette a közvilágítást, kamerákat, padokat, ivókutat, hulladékgyűjtőket helyeztek el. A beruházás a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) szakmai felügyelete mellett valósult meg. A tó mellett épült kerékpárút a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert forrásból valósult meg.

Átadták a futókört a sárvári Csónakázó-tónál

Az átadó ünnepségen jelen volt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Péter Attila, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének elnöke, Dr. Szélpál Tamást, a SZEOSZ főtitkára, Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke, Kondora István, Sárvár város polgármestere és Dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere is.

- Az Aktív Magyarország Programban megvalósuló futókörök legfontosabb célja, hogy olyan pályák létesüljenek, melyek a lehető legtöbb embert segítik hozzá ahhoz, hogy a hétköznapjaikba beilleszthessék a sportolást” - mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a futókör átadóján.

- Az ország egyik legszebb futópályája épült meg Sárváron – hangsúlyozta Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Átadták a futókört a sárvári Csónakázó-tónál

Tíz fölötti már azoknak a futóköröknek a száma, amelyek az Aktív Magyarország Program részeként, 50%-os állami támogatással épültek. A tizenegyedik Sárváron, a Csónakázó-tó körül épült meg.

A futókörök szakmai koordinálását a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) végezte, akik szeptember 5-én szervezik majd a Futókörök Országos Versenyét, ahol a már megépült 11 futókör lakossága küzdhet meg egymással. Az a település győz majd, amelynek futókörén a helyiek a legtöbb kilométert futották.

Átadták a futókört a sárvári Csónakázó-tónál

Az ünnepi beszédek és a nemzeti színű szalag átvágása után a Sárvári Kerékpáregylet és a Sárvári Kinizsi Sportegyesület Tájfutó Szakosztályának tagjai vették birtokba a futókört és a kerékpárutat.

Az átadáson a Bassiana Brass működött közre.  

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!