Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

EU-s pályázatok

A kerékpáros turizmus fejlesztése Sárváron - TOP-1.2.1-16-VS1-2017-00002

A kerékpáros turizmus fejlesztése Sárváron

TOP-1.2.1-16-VS1-2017-00002

2019.május 23.

Sárvár Város Önkormányzata

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A kerékpáros turizmus fejlesztése Sárváron

Sárvár Város Önkormányzata „A kerékpáros turizmus fejlesztése Sárváron” című TOP-1.2.1-16-VS1-2017-00002 pályázati kódszámú Európai Uniós pályázat keretében folytatja Sárvár város közigazgatási területén a kerékpár úthálózat fejlesztését.

A turizmusfejlesztés és ezen belül a kerékpáros turizmus, a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása, fejlesztése kiemelt helyet foglal el az önkormányzat fejlesztési céljai között.

Sárvár város kerékpárforgalmi létesítményei – köztük jelen projekttel érintett terület is - egy összefüggő, egységes rendszert alkotnak. A biztonságos kerékpározás feltételeinek megteremtése teszi indokolttá, hogy az egyébként kerékpározható, de jelentős gépjárműforgalommal terhelt, ezért balesetveszélyt magában hordozó útvonalak lehetőség szerint önálló, kizárólag kerékpáros (és legfeljebb gyalogos) közlekedésre szolgáló útszakaszokkal, utakkal kerüljenek kiváltásra.

A projekt keretében megvalósításra kerülő fejlesztések:

A kerékpárforgalmi létesítmény a Vadkert körút és Rákóczi út felőli útcsatlakozásától indulva a Rába hídon át vezet a Hegyközség irányába, keresztezve a Sótonyi utat, majd a Celli útnál ér véget. Az így kialakításra kerülő kerékpárforgalmi létesítmény csatlakozik a Vadkert körúton meglévő kerékpárúthoz és összeköttetést jelent a 84-es főúton már kiépített Sárvár-Gérce közötti kerékpárút irányába.

A projekt megvalósítása során kiépítésre és kijelölésre kerül mintegy 200 méter hosszan kétoldali kerékpársáv. a Rába-hídon történő átvezetést kerékpáros nyom biztosítja, a nyomvonal csatlakozik egy rövid meglevő kerékpárút szakaszhoz, majd kiépítésre kerül egy több mint 700 méter hosszan az egyoldali, elválasztás nélküli, közös gyalog és két irányú kerékpárút. Ezen a szakaszon a 0+060 km szelvénynél új híd épül.

Támogatási szerződésben megítélt és elnyert támogatás összege: 298 619 470 Ft

A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a

A kivitelezés időszaka várhatóan 2019. május - 2019. december

Kivitelező: TIA 2002 Építőipari Tervező, Kivitelező és Kereskedelmi Kft. (9600 Sárvár, Sótonyi út 13.)

A munkálatok időtartama alatt az esetleges kényelmetlenségekkel járó, de elkerülhetetlen építési forgalom miatt szíves türelmüket, megértésüket kérjük.

További információ www.sarvarvaros.hu oldalon található vagy Hangonyi Zoltán projektmenedzsertől (tel.: (30/9964246), e-mail cím hangonyi@upcmail.hu) kérhető.

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!