Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Országos bélyegkiállításnak adott otthont Sárvár

2024.09.27

Szeptember 20-22. között Sárvár adott otthont a HUNFILA 2024 Országos Bélyegkiállítás és 97. Bélyegnap eseményeinek. A Sárvár Arénában rendezett háromnapos kiállításon mintegy tízezer bélyeg, filatéliai objektum volt megtekinthető. Szeptember 20-án, a kiállítás ünnepélyes megnyitóján forgalomba helyezték a Sárvárról készült alkalmi bélyegeket is.

dr. Kohuth Viktor, Kondora István, Polgár László és Nyitrai Zsolt a bélyegek forgamlomba helyezésekor
dr. Kohuth Viktor, Kondora István, Polgár László és Nyitrai Zsolt a bélyegek forgamlomba helyezésekor

A Sárvár Arénában megjelenteket elsőként Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnök főtanácsadója köszöntötte.

- A bélyeggyűjtés a magyar kultúra része, és mi hiszünk a magyar kultúra nemzetmegtartó erejében – hangsúlyozta megnyitóbeszédében, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a bélyeggyűjtés Magyarországon 150 éves múltra tekint vissza, a mintegy 30 ezer hazai bélyeggyűjtőt tömörítő Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége pedig több mint százéves szervezet.

Nyitrai Zsolt a megnyitón kiemelte, a bélyeggyűjtés a magyar kultúra része
Nyitrai Zsolt a megnyitón kiemelte, a bélyeggyűjtés a magyar kultúra része

Nyitrai Zsolt szólt arról is: a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége és a kormányzat között folyamatos a párbeszéd, az együttműködés, a kormány a szövetséggel kötött hosszú távú stratégiai megállapodás alapján segíti a MABÉOSZ céljainak megvalósítását.

Polgár László a MABÉOSZ elnöke felidézte, 9 hónappal ezelőtt kezdődött el az I. rangú kiállítás szervezése. Külön köszönetet mondott Kondora Istvánnak, Sárvár város polgármesterének, a sárvári bélyeggyűjtő körnek és a szervezőbizottság tagjainak a szervezőmunkáért.

Több mint tízezer filatéliai objektum került kiállításra a Sárvár Arénában
Több mint tízezer filatéliai objektum került kiállításra a Sárvár Arénában

Elmondta, hogy mintegy tízezer bélyeg, képeslap, egyéb filatéliai objektum tekinthető meg az országos kiállításon. A kiállított 310 keretoldalból 240 keretoldal a versenykiállítás. Ez egy I. rangú kiállítás, ami azt jelenti, hogy aki itt jó eredményt ér el, az nemzetközi porondon is bemutathatja gyűjteményét.

- Aki rendszerezni tudja a bélyegeket, az a világot rendszerezi nekünk – emelte ki köszöntőbeszédében Kondora István polgármester. Örömének adott hangot, hogy a Sárvár Aréna, amely öt évvel ezelőtt sport és kulturális arénaként került felavatásra, egy ilyen eseménynek is otthont adhatott.

A blokk bélyegképén a sárvári Nádasdy-vár díszterme látható
A blokk bélyegképén a sárvári Nádasdy-vár díszterme látható

dr. Kohuth Viktor, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese a 97. Bélyegnap alkalmából köszöntötte a résztvevőket. Rámutatott, hogy a bélyegnap a hazai és külföldi bélyeggyűjtők egyik legfontosabb eseménye, igazi ünnep.

Kohuth Viktor bemutatta a Sárvárról készült alkalmi bélyegeket. A kiadott kétcímletű alkalmi bélyegsorozat egyik eleme a Sárvárfürdő homlokzatának látványát örökíti meg, míg a másik bélyeg a sárvári Kossuth teret ábrázolja a Városházával a háttérben. A blokk bélyegképén a sárvári Nádasdy-vár díszterme, a blokk keretén pedig a vár külső látképe jelenik meg. A bélyegblokkhoz tartozó borítékon a sárvári Hild park látható, míg a bélyegsorhoz a Csónakázó-tavat bemutató boríték készült. Az első napi bélyegző lenyomatán Sárvár város címere szerepel.

A 97. Bélyegnap alkalmából kiadott sárvári bélyegsorozatot és bélyegblokkot Hajnal Balázs, a tematikus személyes bélyegeket Benedek Imre tervezte.

Az ünnepség szónókai aláírásukkal forgalomba helyezték az alkalmi bélyegeket, borítékokat
Az ünnepség szónókai aláírásukkal forgalomba helyezték az alkalmi bélyegeket, borítékokat

A köszöntőbeszédek után sor került a bélyegnapi bélyegek forgalomba helyezésére. A Sárvárról készült alkalmi bélyegeket és borítékokat Nyitrai Zsolt, Polgár László, Kondora István és dr. Kohuth Viktor látta el kézjegyével, és bélyegezte le.

A rendezvény keretében adták át a 2023-ban legszebbnek talált bélyegért járó elismerést. A legszebb bélyeg a Magyar Zene Háza alkalmi bélyegblokk lett, tervezője Kara György, a kivitelező az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

A háromnapos kiállítást a nemzeti színű szalag átvágásával nyitották meg
A háromnapos kiállítást a nemzeti színű szalag átvágásával nyitották meg

Nyitrai Zsolt, Polgár László, Kondora István és dr. Kohuth Viktor a nemzeti színű szalag átvágásával megnyitották a Hunfila Sárvár Országos Bélyegkiállítást és 97. Bélyegnapot.

Németh Kornél, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára klarinéton játszott
Németh Kornél, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára klarinéton játszott

A megnyitóünnepségen közreműködtek a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület tagjai. Műsort adtak Csejtei Flóra és Németh Kornél, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanárai.

Kihelyezett postahivatal működött a Sárvár Arénában
Kihelyezett postahivatal működött a Sárvár Arénában

Péntektől kihelyezett postahivatal működött a Sárvár Arénában, a kétcímletű alkalmi bélyegsorozat és sorszámozott feláras bélyegblokk iránt nagy érdeklődés mutatkozott.

További híreink

Új járda és gyalogátkelő épül az Ikervári utcában

2024.09.25

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan 2024-ben is folytatódnak Sárvár város saját forrásból finanszírozott közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztései. Ennek keretében az AVIA benzinkúttól a belső Ikervári utcáig új járda épül, és egy gyalogátkelőhelyet is kialakítanak. A kivitelezők szeptember közepén megkezdték a munkálatokat.

Tovább...

Folytatódott az útfelújítás a Dévai utcában

2024.09.25

Folytatódott a tavasszal megkezdett útépítés a Dévai utcában, ahol most az 1/a-1/c ingatlanok, valamint a 3. és 5. számú társasházak előtti bevezető utak felújítását végeztette el a sárvári önkormányzat saját forrásból.

Tovább...

Centenáriumot ünnepeltek a méhészek

2024.09.23

A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület szeptember 6-7-8-án ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A centenáriumi méhésznap ünnepi megnyitóján jelen volt a rendezvény fővédnöke, dr. Nagy István agrárminiszter, aki egy jubileumi oklevelet adott át a 100 éves egyesületnek. A Sárvár és Vidéke Méhészegyesülete tevékenységét a város és a vármegye is elismerte.

Tovább...

220 SZOBA ÚJULT MEG A SPIRIT HOTELBEN

2024.09.18

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében a Spirit Hotel Thermal Spaban szolgáltatásbővítési és minőségfejlesztési beruházásokra került sor.

Tovább...

Helybe jönnek a munkáltatók – Újra állásbörze Sárváron

2024.09.18

Szeptember 23-án ismét állásbörze lesz Sárváron. Helybe jönnek munkáltatók és állást kínálnak a környéken élők számára.

Tovább...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓCSERE-PROGRAMRÓL

2024.09.14

Sárvár Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft.
együttműködésének köszönhetően a sárváriak számára is elérhető lesz az Ingyenes lakossági LED-csereprogram!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!