Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Kondora István

2024.03.21

A Magyar Köztársaság elnöke az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Kondora István, Sárvár polgármestere részére, amelyet Navracsics Tibor területfejlesztési minisztertől vehetett át március 12-én a Vigadóban.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Kondora István Navracsics Tibor minisztertől

A kitüntetéssel Kondora István elmúlt 30 évben önkormányzati képviselőként, városvezetőként Sárvár intézményi infrastruktúrájának fejlesztéséért, a közszolgáltatások – ezen belül különösen a humán közszolgáltatások – színvonalának fejlesztéséért végzett munkáját ismerték el.

„A város polgárainak boldogulása iránt érzett felelősséggel több évtizede fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy az itt élő emberek számára szerethető, élhető várost teremtsen” – olvasható a méltatásban.

Kondora István közösségi oldalán mondott köszönetet a kitüntetésért: „Ez csak együtt sikerülhetett! Az elismerés mindannyiunk közös munkáját dicséri! Köszönöm, hogy segítettek és támogattak az elmúlt három évtizedben! Lendülettel és tapasztalattal folytatjuk! Köszönöm az elismerést!”- írta a polgármester.

Kondora István a díjátadón fiaival, Szilárddal és Bálinttal

Rövid életrajz:

Kondora István 1977. augusztus 16-tól a Kossuth Lajos Művelődési Központ népművelőjeként kezdte szakmai tevékenységét, majd 1988. augusztus 1-től 2002. november 5-ig igazgatóként irányította a Művelődési Központ szakmai működését. A kistérség sokszínű kulturális, turisztikai életének továbbfejlesztése, a több mint három évtizeden át minden évben megtartott sárvári Nemzetközi Folklórfesztivál szervezésében kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként 2013-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Az önkormányzat képviselő-testületének munkájába az 1994-es önkormányzati választásokat követően kapcsolódott be egyéni választókerületi képviselőként. Az Oktatási, Művelődési és Sportbizottság tagjaként, majd elnökeként kamatoztatta szakmai tudását.

2002-2010 között, két önkormányzati cikluson keresztül az önkormányzat főállású alpolgármestere, egyben a humán szakterület felelőse. Elkötelezetten és fáradhatatlanul dolgozott a humán közszolgáltatásokat nyújtó intézmények működési feltételeinek javításáért.

2010 óta Sárvár város polgármestere. Polgármesterként folytatta az intézményi infrastruktúra fejlesztését. A sikeres pályázatoknak köszönhetően az elmúlt 10 esztendőben a város valamennyi intézményének részleges vagy teljes felújítása megtörtént. Városvezetőként nagyon sokat tett azért, hogy kiváló együttműködést, jó munkakapcsolatot alakítson ki az új fenntartó szervekkel, így a katasztrófavédelemmel, a járási hivatallal, a tankerületi központtal, a szakképzési centrummal és azok vezetőivel annak érdekében, hogy a városban működő, a város és vonzáskörzete lakossága által igénybe vett szolgáltatások színvonala, hozzáférhetősége javuljon.

Első polgármesteri ciklusa során fontos mérföldkövet jelentett a város idegenforgalmának fejlesztésében a Gyógy- és Wellnessfürdő családi fürdőszárnyának és uszodájának átadása, majd ez követően a gyógyhely minősítés megszerzése 2012-ben, amelyet hosszú és összetett előkészítő munka előzött meg.

Városépítő, - szépítő tevékenységének eddigi leglátványosabb megnyilvánulása a Posta tér és a Hild park kialakítása. A különleges szökőkutak, tér-bútorok, színpompás virágágyások a város új büszkeségévé és közösségi terévé varázsolták e korábban évtizedekig elhanyagolt belvárosi területeket.

 

További híreink

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!