Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Találkozót tartottak a Tinódis öreg diákok

2021.10.07

A 70 éves fennállását ünneplő Sárvári Tinódi Gimnázium jubileumi hetének a zárónapján került sor az Öreg Diákok Baráti Körének találkozójára az iskola tornacsarnokában. Összesen 44 egykori osztály tanulóit hívták meg az egész napos rendezvényre.

Találkozót tartottak a Tinódis öreg diákok Sárváron

Kásler Miklós, az öregdiák kör elnöke miniszteri elfoglaltsága miatt személyesen nem tudott részt venni a találkozón. Így videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva: „mindig öröm azokra az együtt töltött évekre emlékezni, amelyek meghatározták a további életünket”.

Az öreg diákok baráti köre titkárának választotta Pintérné Zámbó Zsanettet, mivel a tisztséget addig  betöltő van Waarden-Csete Ildikó elhunyt. Az intézmény nyelvi terme a gimnázium tanárnőjének a nevét vette fel.

Némethné Rádl Krisztina gimnáziumigazgató arról számolt be, hogy a tavaly intézményileg kettévált gimnáziumi és turisztikai technikumi képzés továbbra is egy épületben és szoros együttműködésben működik tovább.

Kondora István polgármester beszédében arról emlékezett, hogy 1973-ban érettségizett itt, de az intézménnyel sosem szakadt meg a kapcsolata, hisz a két fia is itt tanult és számtalan elszakíthatatlan szállal kapcsolódik egykori iskolájához.

Találkozót tartottak a Tinódis öreg diákok Sárváron

A találkozón elhangzott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata állami kitüntetést adományozott a Sárvári Tinódi Gimnázium két nyugdíjas pedagógusának, Bogár Rózsának és dr. Dobozy Imrének.

A kitüntetést Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere augusztus 20-a alkalmából adta át Budapesten a Pesti Vigadóban. Dobozy Imre személyesen vette át a kitüntetést. Bogár Rózsa tanárnő Hevér Mihálynét kérte meg, hogy az ünnepségen vegye át, és hozza haza Budapestről az elismerést. A kitüntetést az öregdiákok találkozója után Kondora István polgármester adta át meglátogatva otthonában a 92 éves Bogár Rózsát.

Találkozót tartottak a Tinódis öreg diákok Sárváron

A találkozón ajándékkal köszönték meg dr. Desits Imrének, a Tinódi Gimnáziumért Alapítványban hosszú ideig végzett tevékenységét. Az 50 éve érettségizett diákokra a gimnázium mai tanulói tűzték fel az iskolajelvényt, a 60 éve érettségizett gimnazisták pedig emléklapot kaptak. Az ünnepség végén az öregdiákok megkoszorúzták az iskola udvarán álló Kopjafát.

További híreink

Új járda és gyalogátkelő épül az Ikervári utcában

2024.09.25

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan 2024-ben is folytatódnak Sárvár város saját forrásból finanszírozott közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztései. Ennek keretében az AVIA benzinkúttól a belső Ikervári utcáig új járda épül, és egy gyalogátkelőhelyet is kialakítanak. A kivitelezők szeptember közepén megkezdték a munkálatokat.

Tovább...

Folytatódott az útfelújítás a Dévai utcában

2024.09.25

Folytatódott a tavasszal megkezdett útépítés a Dévai utcában, ahol most az 1/a-1/c ingatlanok, valamint a 3. és 5. számú társasházak előtti bevezető utak felújítását végeztette el a sárvári önkormányzat saját forrásból.

Tovább...

Centenáriumot ünnepeltek a méhészek

2024.09.23

A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület szeptember 6-7-8-án ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A centenáriumi méhésznap ünnepi megnyitóján jelen volt a rendezvény fővédnöke, dr. Nagy István agrárminiszter, aki egy jubileumi oklevelet adott át a 100 éves egyesületnek. A Sárvár és Vidéke Méhészegyesülete tevékenységét a város és a vármegye is elismerte.

Tovább...

220 SZOBA ÚJULT MEG A SPIRIT HOTELBEN

2024.09.18

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében a Spirit Hotel Thermal Spaban szolgáltatásbővítési és minőségfejlesztési beruházásokra került sor.

Tovább...

Helybe jönnek a munkáltatók – Újra állásbörze Sárváron

2024.09.18

Szeptember 23-án ismét állásbörze lesz Sárváron. Helybe jönnek munkáltatók és állást kínálnak a környéken élők számára.

Tovább...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓCSERE-PROGRAMRÓL

2024.09.14

Sárvár Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft.
együttműködésének köszönhetően a sárváriak számára is elérhető lesz az Ingyenes lakossági LED-csereprogram!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!