Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Varga Károly, Tamics Ibolya, Kondor János és Kondora István az emléktáblánál

A megjelenteket Tamics Ibolya, a Rábasömjénért Egyesület elnöke köszöntötte. Mint mondta, minden rábasömjéni büszke lehet arra, hogy Takács Imre, József Attila- díjas költő személyében ilyen híres szülötte van a városrésznek, aki korán elkerült innen, de erősen kötődött szülőfalujához, és a paraszti világ költője maradt.

Varga Károly önkormányzati képviselő arról szólt, hogy méltó lezárása az emléktábla avatása az elmúlt hónapokban lezajlott fejlesztéseknek, amelyek eredményeképpen kívül - belül megújulhatott a közösségi ház. Megemlékezett Wittinger Oszkárról, aki lokálpatriótaként a kezdeményezője volt annak, hogy emléket állítsanak Takács Imrének.  

Az ünnepségen Tamics Ibolya köszöntött

Az ünnepségen közreműködött Ódor Viktória, a Nádasdy Kulturális Központ munkatársa, aki Takács Imre Búcsú a szülőföldemtől című verséből adott elő egy részletet.  Megtisztelte jelenlétével az avatást Kondora István polgármester és Orbán István kanonok is, valamint a család képviseletében Varga Gyöngyi.

Az avatás után a Rábasömjénért egyesület vendégül látta a jelen lévőket, és lehetőség nyílt a Takács Imre kiállításmegtekintésére is, amely még a költészet napján nyílt a közösségi házban.

Megtisztelte a jelenlétével az eseményt Orbán István kanonok is

Takács Imre családjának segítségével egy kiállítás mutatja be a költő életútját, irodalmi életben betöltött szerepét. Az irodalmi alkotások kézzelfogható megjelenései, a kötetek mellett a tárlat válogatást közöl azokból a képzőművészeti alkotásokból, melyek szintén kifejezik a művészi tehetség sokoldalúságát.

További híreink

Felavatták a Szatmár utcai óvodát

2024.04.15

A Szatmár utcai óvoda ovisainak ünnepi műsorával avatták fel az intézmény megújult épületszárnyát április 11-én. A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelye a Széchenyi Terv Plusz keretében újulhatott meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. Többek között új külső színezést kapott az épület, amely tornaszobával, egyéb új helyiségekkel is bővült.

Tovább...

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!