Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

2024.06.05

Május 24-én felavatták a megújult kirándulóerdőt, így a sárváriak és a városba látogatók újra birtokba vehetik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai eltávolították a veszélyes fákat, új csemetéket ültettek és renoválták az ökoturisztikai berendezéseket.

Felavatták a Sárvári Kirándulóerdőt

Az avatóünnepségen Nemes Piroska, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. kommunikációs munkatársa köszöntötte a résztvevőket. Jelen volt Dr. Nagy László, a Sárvári Erdészeti Igazgatóság erdőművelési műszaki vezetője, Kondora István Sárvár város polgármestere, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, Kántás Zoltán, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Kulcsár László környezetvédelmi referens, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai és a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola diákjai.

A köszöntő után a helyi iskolások adtak műsort Tavasz, természet, erdő, kirándulóerdő címmel. Az énekeknél Csőszné Bolfert Enikő vezényelt, felkészítő tanárok Csőszné Bolfert Enikő, Vörös Krisztina és Dr. Horváth Péterné voltak.

Dr. Nagy László a felújítás részleteit ismertette. Felidézte, hogy a közel 5 hektár területű Sárvári Kirándulóerdőt éppen 10 éve, 2014-ben létesítette a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Idén indokolttá vált a veszélyes fák eltávolítása, a balesetveszélyes erdei futópálya megújítása. Elmondta, hogy ez év tavaszán 60 darab új, fiatal gyertyánt, kislevelű hársot, mezei juharfát ültettek el. Megújultak az ökoturisztikai berendezések, az erdei bútorok, a játszótéri és fitnesz eszközök. A mintegy 720 méter hosszúságú erdei futóút, amely a Rába töltéshez vezet, új alapot, zúzalékos borítást kapott.

A Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulói adtak műsort az avatóünnepségen
A Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulói adtak műsort az avatóünnepségen

Dr. Nagy László kiemelte, hogy a Sárvári Kirándulóerdő kiválóan alkalmas a kellemes, szabadtéri sportolással egybekötött aktív kikapcsolódásra.

A 60 fából 50 darabot a Szombathelyi Erdészeti Zrt. biztosított, 10 darabot pedig a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ajánlott fel, hozzájárulva a terület megújításához.

Kondora István ünnepi gondolataiban kiemelte, hogy a Sárvári Kirándulóerdő, valódi kikapcsolódási lehetőséget kínál a sárváriaknak. Örömének adott hangot, hogy a faállomány cseréjével sokkal biztonságosabbá is vált. Arra kért minden látogatót, hogy a funkciójának megfelelően használja az erdőt, az eszközöket, a hulladékot ne szórják el, vigyék haza.

A kirándulóerdő bejáratánál kifeszített nemzeti színű szalagot Dr. Nagy László, Kondora István és Kántás Zoltán vágta el.

Az átadó utolsó mozzanataként az ünnepség résztvevői közösen ültették el a hatvanadik fát, egy kislevelű hársot.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!