Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták a felújított Berzsenyi utcát

2024.03.09

Március 2-án délelőtt ünnepélyesen átadták a felújított Berzsenyi utcát az ott élőknek és a város minden lakójának. Több mint 10 éve tervben volt már a Berzsenyi utca felújítása, az elmúlt évben megnyíló pályázati lehetőséggel egy régi álom válhatott valóra.

Az utca lakóival együtt avatták fel a felújított Berzsenyi utcát

Kondora István polgármester az avatóünnepségen elmondta, hogy az elmúlt 14 évben 19 kertvárosi utca újulhatott meg, de új burkolatot kapott a városon átmenő út, és hamarosan átadják a Várkerület utca felújított első szakaszát is, és idén 150 milliós út- és járdafelújítási program indul Sárváron.

Kondora István polgármester az avatóünnepségen

Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében arról szólt, hogy a felújítás a vármegyei önkormányzattal konzorciumban tudott megvalósulni. – A TOP-Plusz pályázati program keretében nyert támogatást a város az utca felújítására, de a Berzsenyi utca a jelenlegi állás szerint mégis 100%-ban a magyar adófizetők pénzéből épült. Az Európai Unió ugyanis visszatartja a magyaroknak járó területfejlesztési forrásokat. A lényeg azonban az, hogy a fejlesztések itt vannak, ez az út is elkészülhetett, és gyarapítja a várost – mondta Kondora Bálint.

Ágh Péter országgyűlési képviselő is jelen volt az avatáson

Ágh Péter országgyűlési képviselő avatóbeszédében kiemelte, hogy ez a beruházás jól szimbolizálja, hogy ezekben a nehéz időkben is előbbre tudott jutni Sárvár. - A koronavírus és a háború ellenére sok eredményt értünk el Sárváron Kondora István polgármester úrral együtt, aki lendülettel és tapasztalattal végzi a munkáját. Ezt az összefogást a jövőben is meg kell őriznünk, hogy Sárvár fejlesztését folytatni tudjuk – húzta alá Ágh Péter.

Az ünnepélyes szalagátvágásra Ágh Péter, dr. Kondora Bálint, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és az utca lakóinak közreműködésével került sor.

A Berzsenyi utca számokban:

- 6 méter burkolatszélességű útpályát alakítottak ki 364 méter hosszan

- kétoldali süllyesztett szegélyes párhuzamos parkolósáv készült 48 db párhuzamos parkolóval

- 2 méter széles aszfaltburkolatú járdát építettek mindkettő oldalon

- felújították a járda és parkolók között a meglévő nyílt árkokat, a kapubejárókat

- a kapubejárók szélén kerti szegélyt alakítottak ki, 35 db japáncseresznyefát ültettek

- nettó 331 millió forintba került a kivitelezés

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!