Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Évet értékelt Kondora István polgármester

2024.02.22

Megtartotta hagyományos évértékelőjét Kondora István polgármester a ZeneHázában, amelyen a helyi cégek, intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői vettek részt. A rendezvényen közreműködött a Regös együttes, Szakály Dominik, a Tinódi gimnázium 10. B osztályos tanulója, a háziasszony Kondora Anikó volt.

A ZeneHázában értékelt évet Kondora István

Kondora István beszámolt a város elmúlt évéről, valamint ismertette az előttünk álló esztendő terveit, így az évértékelő egyben évkezdő is volt.

A polgármester öt témára bontva értékelte a 2023-as esztendőt. Szólt az ipar, a turizmus, a beruházások és fejlesztések, a zöld politika, valamint a társadalmi élet – ezen belül a történelmi egyházak, a civil szervezetek, az intézmények, testvérvárosi kapcsolatok – szerepéről, eredményeiről. Megemlékezett a jeles jubileumokról

A Regös Együttes muzsikált az ünnepélyes évértékelőn

Kiemelte, nagy büszkeség, hogy Sárvárt Vas vármegye kulturális fővárosaként szokták emlegetni. Ez nem érdem nélküli, rendkívül sok program van a városban.

Kondora István az évértékelő ünnepségen bemutatta Sárvár város 2024. évi borát, ami a TündérOrszág Cuvée 2019 nevet viseli. A száraz fehér bor az Ászár-Neszmélyi borvidékről származik, a Bősze Pincészet díjnyertes bora

Szakály Dominik Örkény István Nápolyi című egypercesét adta elő

Az évértékelő végén Kondora István bejelentette, hogy elfogadta a felkérést, és újraindul a polgármesteri tisztségért 2024-ben.  A rendezvényt követően Facebook –  oldalán is bejelentette az újraindulását: „Az önkormányzati ciklus végéhez közeledve úgy döntöttem, hogy elfogadom a felkérést, és ismét elindulok a polgármesteri tisztségért, amelyet a mai évértékelőn jelentettem be. Köszönöm az elmúlt évek közös munkáját mindazoknak, akik fontosnak érezték Sárvár fejlesztését! Célom, hogy közös lendülettel és tenniakarással folytassuk azt a munkát, amely Sárvár és a sárvári családok jövőjét szolgálja!” – olvasható a posztban.

Kondora István 1994-2002-ig dolgozott képviselőként, illetve bizottsági elnökként Sárvár Város Önkormányzatában. 2002-től - két cikluson át - alpolgármesterként és 2010 óta polgármesterként vezeti Sárvárt a választók bizalmának és támogatásának köszönhetően.

dr. Szijártó Valéria, Dr. Máhr Tivadar, Kondora István és Szabó Zoltán az évértékelőn

Az évértékelőt követően a meghívott vendégeket egy koccintásra várták, majd mindenki megízlelhette Sárvár város új borát. A Szürkebarátra épülő, Rajnai Rizlinggel és egy kevés Sárga Muskotállyal fűszerezett bor nagy sikert aratott.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!