Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Évet értékelt Kondora István polgármester

2024.02.22

Megtartotta hagyományos évértékelőjét Kondora István polgármester a ZeneHázában, amelyen a helyi cégek, intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői vettek részt. A rendezvényen közreműködött a Regös együttes, Szakály Dominik, a Tinódi gimnázium 10. B osztályos tanulója, a háziasszony Kondora Anikó volt.

A ZeneHázában értékelt évet Kondora István

Kondora István beszámolt a város elmúlt évéről, valamint ismertette az előttünk álló esztendő terveit, így az évértékelő egyben évkezdő is volt.

A polgármester öt témára bontva értékelte a 2023-as esztendőt. Szólt az ipar, a turizmus, a beruházások és fejlesztések, a zöld politika, valamint a társadalmi élet – ezen belül a történelmi egyházak, a civil szervezetek, az intézmények, testvérvárosi kapcsolatok – szerepéről, eredményeiről. Megemlékezett a jeles jubileumokról

A Regös Együttes muzsikált az ünnepélyes évértékelőn

Kiemelte, nagy büszkeség, hogy Sárvárt Vas vármegye kulturális fővárosaként szokták emlegetni. Ez nem érdem nélküli, rendkívül sok program van a városban.

Kondora István az évértékelő ünnepségen bemutatta Sárvár város 2024. évi borát, ami a TündérOrszág Cuvée 2019 nevet viseli. A száraz fehér bor az Ászár-Neszmélyi borvidékről származik, a Bősze Pincészet díjnyertes bora

Szakály Dominik Örkény István Nápolyi című egypercesét adta elő

Az évértékelő végén Kondora István bejelentette, hogy elfogadta a felkérést, és újraindul a polgármesteri tisztségért 2024-ben.  A rendezvényt követően Facebook –  oldalán is bejelentette az újraindulását: „Az önkormányzati ciklus végéhez közeledve úgy döntöttem, hogy elfogadom a felkérést, és ismét elindulok a polgármesteri tisztségért, amelyet a mai évértékelőn jelentettem be. Köszönöm az elmúlt évek közös munkáját mindazoknak, akik fontosnak érezték Sárvár fejlesztését! Célom, hogy közös lendülettel és tenniakarással folytassuk azt a munkát, amely Sárvár és a sárvári családok jövőjét szolgálja!” – olvasható a posztban.

Kondora István 1994-2002-ig dolgozott képviselőként, illetve bizottsági elnökként Sárvár Város Önkormányzatában. 2002-től - két cikluson át - alpolgármesterként és 2010 óta polgármesterként vezeti Sárvárt a választók bizalmának és támogatásának köszönhetően.

dr. Szijártó Valéria, Dr. Máhr Tivadar, Kondora István és Szabó Zoltán az évértékelőn

Az évértékelőt követően a meghívott vendégeket egy koccintásra várták, majd mindenki megízlelhette Sárvár város új borát. A Szürkebarátra épülő, Rajnai Rizlinggel és egy kevés Sárga Muskotállyal fűszerezett bor nagy sikert aratott.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!