Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Észrevétel bejelentőt indított az önkormányzat

2021.01.05

Az Észrevétel bejelentő alkalmazás segítségével a lakosok jelezhetik az önkormányzat számára, ha a városban megoldásra váró problémát találnak. Az űrlap a város hivatalos közösségi oldalán és weboldalán keresztül egyszerűen elérhető.

Észrevétel bejelentőt indított a sárvári önkormányzat

Mindannyian jártunk már úgy, hogy a lakóhelyünkön egy kátyúba botlottunk, megláttunk egy kiszáradt fát, elkeseredtünk egy illegálisan lerakott hulladékhalom láttán, vagy bosszankodtunk egy kiégett közterületi lámpa miatt. Sárvár Város Önkormányzata szeretné, ha ezek a feladatok a lakosság közreműködésével gyorsan megoldódnának, ezért Észrevétel bejelentőt indított, amely a város hivatalos közösségi oldalán és weboldalán keresztül egyszerűen elérhető.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester volt az ötletgazdája ennek az Észrevétel bejelentő portálnak, ahol a sárváriaknak csak egy elektronikus űrlapot kell kitölteniük, és egy kátyúval, kidőlt fával, nem működő közterületi lámpával kapcsolatos észrevételük már el is jut a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal illetékes szakembereihez.

- Élnünk kell azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a mai modern digitális világ ide tár elénk, és látjuk a jó példákat ezzel kapcsolatban, ezért úgy gondoltuk, hogy ez nekünk is követendő út lehet, ezért indítottuk ezt az Észrevétel bejelentőt a sárvári sajátosságokhoz igazítva. Eddig is sokan fordultak hozzánk telefonon, e-mailben egy - egy észrevétel kapcsán. Most ennek a digitális felületnek a használatával egyszerűbbé vált a probléma jelzése, és egyszerre el is jut a hivatal illetékes szakembereihez – mondta el Dr. Máhr Tivadar.

Észrevétel bejelentőt indított a sárvári önkormányzat

Az Észrevétel bejelentő űrlap a sarvar.hu/e-ugyfelszolgalat oldalon található, vagy a Sárvár Lendületben Facebook – oldal borítóképén rá kell kattintani az „Alkalmazás használata” gombra. Az űrlapon meg kell adnia a nevét, a telefonszámát és az e-mail címét, majd választani kell egyet a nyolc kategória közül, amelybe a bejelentése besorolható. A kategóriák: Közterületen álló kiszáradt, veszélyesnek tűnő fa; Biztonságos közlekedést zavaró növényzet; Megrongálódott közlekedési tábla; Kátyú, egyéb úthiba; Csapadékvíz – elvezetés; Közvilágítás; Illegális hulladék; Üzemképtelen, rendszám nélküli gépjármű közterületen. Ha van fotója, akkor csatolja azt is, és röviden írja le az észrevétel tárgyát.

- Köszönjük, ha segítenek abban, hogy Sárvár, a mi közös otthonunk a város lakói és a hozzánk látogató turisták számára is mindig egy rendezett, gondozott, szerethető kisváros képét mutassa! – húzta alá Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Az E-ügyfélszolgálat Sárvár megújult hivatalos weboldalán, a sarvarvaros.hu felületen is elérhető.

További híreink

Március 15-ig maradnak a korlátozások

Március 15-ig maradnak a korlátozások

2021.02.25

A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Tovább...
A biztonság és fejlődés a két költségvetési alapelv Sárváron

Biztonság és fejlődés a két költségvetési alapelv

2021.02.23

Elkészült Sárvár 2021. évi költségvetése 6,3 milliárd forintos főösszeggel. A pandémiás helyzet ellenére az idei büdzsé is lehetővé teszi az önkormányzati intézmények és a város biztonságos működtetését. Fejlesztésekre, felújításokra is mintegy 1,3 milliárd forintot fordíthat Sárvár.

Tovább...
A turizmusnak fontos feladata lesz a gazdaság újraindulásában

A turizmusnak fontos feladata lesz a gazdaság újraindulásában

2021.02.22

– Nem túlzás kijelenteni, hogy az újranyitást illetően a turisztikai szakma már a tűkön ül. Addig is a megyében több beruházás zajlik az infrastruktúra megújítására – mondta az átadás előtt álló új sárvári TDM irodában tett látogatása során dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke.

Tovább...
A sárvári Spirit Hotelben még fokozottabban figyelnek a vendégek igényeire

Még fokozottabban figyelnek a vendégek igényeire

2021.02.22

A Spirit Hotel Thermal Spa*****superior munkatársai is – hasonlóan más szállodákhoz – már nagyon várják az újranyitást, hiszen a pandémia miatt tavaly november 10-e óta nem fogadhatnak vendégeket. Müller-Pápai Zsuzsa stratégiai igazgatóval beszélgettünk az elmúlt hónapok nehézségeiről és a tervekről.

Tovább...
Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online és telefonos fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester március 9-én, kedden 10 és 11 óra között.

Tovább...
Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Sárvári Csicsergő Óvoda

Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Csicsergő Óvoda

2021.02.19

A Csicsergő óvoda Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy az intézménybe beíratott kiskorú gyermekek szüleinek 72,5%-a támogatja, hogy a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába kerüljön az óvoda.

Tovább...

Kiemelt híreink

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »