Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Eredicsné Mayer Éva és Pernecker Csilla megyei kitüntetésben részesült

2024.03.21

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Vas Vármegyei Közgyűlés március 14-én tartott ünnepi ülést a vasegerszegi művelődési házban. A megemlékezés keretében Vas Vármegye Szolgálatáért „Oktatási Tagozata” elismerésben részesült Eredicsné Mayer Éva, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára és Pernecker Csilla, a Sárvári Tinódi Gimnázium tanára.

Eredicsné Mayer Éva és Pernecker Csilla megyei kitüntetésben részesült

A kitüntetetteket Kondora István polgármester Vámos Zoltán főispánnal és dr. Kondora Bálinttal, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnökével köszöntötte.

Eredicsné Mayer Éva a díjátadón

Eredicsné Mayer Éva 1984 óta tagja a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola pedagógus közösségének. Kezdetben matematikát és testnevelést, 1994-től német nyelvet is tanít. Pedagógiai ismereteit folyamatosan bővíti. A Diákönkormányzat munkáját segítő tanárként a közösségi életbe történő beilleszkedésre, egymás segítésére, elfogadásra, kooperatív együttműködésre ösztönzi tanulóit. Rendkívül sokrétű programokkal, tartalmas szabadidős elfoglaltságokkal teszi változatossá az iskolai mindennapokat. Diákjai évek óta eredményesen szerepelnek a tanulmányi és sportrendezvényeken. Alkotó gondolkodásmódjával, a feladatok pontos végrehajtásával, iskolája és tanulói iránti elhivatottságával minta a felnövekvő pedagógus nemzedék számára.

Pernecker Csilla a díjátadón

Pernecker Csilla 1985-től a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában kezdett tanítani, ahol osztályfőnöki feladati mellé karnagyként megkapta az iskola 70 fős gyermekkórusát is. Az iskola kulturális életének szervezője, az iskola és a városi rendezvények állandó szereplői lettek diákjaival. 1993-ban a sárvári Tinódi Gimnáziumban folytatta pályáját. Énektanári és kórusvezetői munkája mellett osztályfőnöki feladatokat is ellátott, majd 1998-ban magyar nyel és irodalom szakos középiskolai tanári diplomát is szerzett. A gimnázium kulturális életének egyik irányítója lett. Mindkét tantárgya kiváló lehetőséget kínál arra, hogy felkeltse tanítványai érdeklődését a művészetek iránt, amelyet személyes példamutatással is erősít. A tehetséggondozás feladatát a rendszeres, tanórán kívüli munkával valósította meg. Nemcsak a tehetséges, hanem a hátrányos helyzetű diákoknak is segítséget nyújt. Eddigi pályafutása alatt mindig is törekedett a hiteles, korrekt, következetes pedagógusi magatartásra. 2001-2018 között az ikervári Castrum Gemini Énekegyüttest is vezetette.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!