Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkezdődött a Várkerület utca felújítása - Forgalomkorlátozás lép életbe

2024.01.10

Az önkormányzati hivatal előtti járdaszakasz felbontásával elkezdődött a Várkerület utca Kossuth tér és Tizenháromváros utca közötti szakaszának felújítása. Január 15-től útlezárásokra kell számítani!

Elkezdődött a Várkerület utca felújítása a járda felbontásával

A Várkerület utca esetében az út- és járdafelújítás a jelenlegi kialakításon és forgalmi renden nem változtat, 269,9 m hosszúságban újjáépül az útpálya, új aszfaltburkolatot kap. Felújításukat követően megmarad a Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti, egyirányú forgalmi rendű útszakaszon a 12 db parkolóhely is. A járdát a Kossuth tér és Nádasdy utca közötti szakaszon térkő burkolattal újítják fel.

A hivatal előtt már megkezdték a járda felbontását

Megújulnak az úttest és a járda között található térelemek (virágtartók és kerékpártámaszok), továbbá a Nádasdy utcai útcsatlakozásnál található két darab kandeláber is.  A Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti járdaszakasz új aszfaltburkolatot kap. A projekt megvalósítását Sárvár Város Önkormányzata és a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi formában bonyolítja le.

Útlezárás lesz érvényben!

A kivitelezés időtartama alatt

- 1. ütemben, 2024. január 15. napjától kezdődően, várhatóan három hetes időtartamra teljes útlezárás lesz érvényben a teljes útszakaszon a Kossuth Lajos tér és a Tizenháromváros utca útcsatlakozása közötti szakaszán, majd

- 2. ütemben, várhatóan három hetes időtartamra teljes útlezárás lesz érvényben az útszakasz Nádasdy u. útcsatlakozása és Tizenháromváros u. útcsatlakozása közötti szakaszán

- 3. ütemben, várhatóan három hetes időtartamra teljes útlezárás lesz érvényben az útszakasz Nádasdy u. útcsatlakozása és Tizenháromváros u. útcsatlakozása közötti szakaszán továbbá forgalomkorlátozásra kell számítani a Tizenháromváros u. Várkerület u. felőli útcsatlakozásánál is

mely időtartamok alatt a gépjárművel történő átmenő és célforgalom is tilos lesz az érintett szakaszokon.

Forgalomkorlátozás során érvényes terelőútvonalak
Forgalomkorlátozás során érvényes terelőútvonalak

Az útlezárások időtartama alatt az útszakasszal érintett intézmények megközelítésére az alábbiak szerint lesz lehetőség:

- A Nádasdy u. Várkerület u. és Árpád u. közötti szakaszán ideiglenesen kétirányú forgalmi rend lesz érvényben, mely által a Nádasdy u. érintett szakaszának lakói részére, továbbá az orvosi rendelők parkolóját használók részére a közlekedés biztosított lesz, azonban az érintett szakaszon a kerékpárral történő közlekedés tilos lesz mindkét irányban.

- A betegellátás zavartalan működése érdekében az orvosi rendelők a mentők, orvosi kocsik számára a Széchenyi utcai kapubejárón keresztül is megközelíthető lesz ideiglenesen.

- Az érintett közintézmények (Városháza, Kormányablak, Sárvári Járási Hivatal) gyalogosan lesznek megközelíthetőek. Gépjárművel érkező ügyfelek részére a belváros rendelkezésre álló parkolóinak (pl. vár parkoló, Dózsa György utcai parkoló) használatát javasoljuk

- A Sárvári Vármelléki Óvoda megközelítésére a Tizenháromváros utca felől történhet.

Az útlezárás időtartama alatt az alábbiakban kérjük továbbá az együttműködésüket:

- Az út részleges vagy teljes lezárásának időtartamára eső hulladékgyűjtési napokon a hulladékgyűjtő edényzetet a Nádasdy utca vagy a Tizenháromváros utca csatlakozásához, az útlezárással nem érintett, a megnövekedett forgalmat nem akadályozó területre szíveskedjenek elvinni, majd az ürítést követően lehetőség szerint mihamarabb az ingatlanra visszavinni (az azonosíthatóság érdekében a házszámot javasoljuk feltüntetni az edényzeten).

Az útlezárások 2. és 3. ütemének konkrét időszakairól a sárvári médián keresztül külön is értesítjük a Tisztelt Lakosságot.

 

A felújítás időtartama alatt az esetleges kényelmetlenségekkel járó, de elkerülhetetlen forgalmi korlátozások miatt szíves türelmüket, megértésüket kérjük.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!