Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkezdődött a Várkerület utca felújítása - Forgalomkorlátozás lép életbe

2024.01.10

Az önkormányzati hivatal előtti járdaszakasz felbontásával elkezdődött a Várkerület utca Kossuth tér és Tizenháromváros utca közötti szakaszának felújítása. Január 15-től útlezárásokra kell számítani!

Elkezdődött a Várkerület utca felújítása a járda felbontásával

A Várkerület utca esetében az út- és járdafelújítás a jelenlegi kialakításon és forgalmi renden nem változtat, 269,9 m hosszúságban újjáépül az útpálya, új aszfaltburkolatot kap. Felújításukat követően megmarad a Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti, egyirányú forgalmi rendű útszakaszon a 12 db parkolóhely is. A járdát a Kossuth tér és Nádasdy utca közötti szakaszon térkő burkolattal újítják fel.

A hivatal előtt már megkezdték a járda felbontását

Megújulnak az úttest és a járda között található térelemek (virágtartók és kerékpártámaszok), továbbá a Nádasdy utcai útcsatlakozásnál található két darab kandeláber is.  A Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti járdaszakasz új aszfaltburkolatot kap. A projekt megvalósítását Sárvár Város Önkormányzata és a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi formában bonyolítja le.

Útlezárás lesz érvényben!

A kivitelezés időtartama alatt

- 1. ütemben, 2024. január 15. napjától kezdődően, várhatóan három hetes időtartamra teljes útlezárás lesz érvényben a teljes útszakaszon a Kossuth Lajos tér és a Tizenháromváros utca útcsatlakozása közötti szakaszán, majd

- 2. ütemben, várhatóan három hetes időtartamra teljes útlezárás lesz érvényben az útszakasz Nádasdy u. útcsatlakozása és Tizenháromváros u. útcsatlakozása közötti szakaszán

- 3. ütemben, várhatóan három hetes időtartamra teljes útlezárás lesz érvényben az útszakasz Nádasdy u. útcsatlakozása és Tizenháromváros u. útcsatlakozása közötti szakaszán továbbá forgalomkorlátozásra kell számítani a Tizenháromváros u. Várkerület u. felőli útcsatlakozásánál is

mely időtartamok alatt a gépjárművel történő átmenő és célforgalom is tilos lesz az érintett szakaszokon.

Forgalomkorlátozás során érvényes terelőútvonalak
Forgalomkorlátozás során érvényes terelőútvonalak

Az útlezárások időtartama alatt az útszakasszal érintett intézmények megközelítésére az alábbiak szerint lesz lehetőség:

- A Nádasdy u. Várkerület u. és Árpád u. közötti szakaszán ideiglenesen kétirányú forgalmi rend lesz érvényben, mely által a Nádasdy u. érintett szakaszának lakói részére, továbbá az orvosi rendelők parkolóját használók részére a közlekedés biztosított lesz, azonban az érintett szakaszon a kerékpárral történő közlekedés tilos lesz mindkét irányban.

- A betegellátás zavartalan működése érdekében az orvosi rendelők a mentők, orvosi kocsik számára a Széchenyi utcai kapubejárón keresztül is megközelíthető lesz ideiglenesen.

- Az érintett közintézmények (Városháza, Kormányablak, Sárvári Járási Hivatal) gyalogosan lesznek megközelíthetőek. Gépjárművel érkező ügyfelek részére a belváros rendelkezésre álló parkolóinak (pl. vár parkoló, Dózsa György utcai parkoló) használatát javasoljuk

- A Sárvári Vármelléki Óvoda megközelítésére a Tizenháromváros utca felől történhet.

Az útlezárás időtartama alatt az alábbiakban kérjük továbbá az együttműködésüket:

- Az út részleges vagy teljes lezárásának időtartamára eső hulladékgyűjtési napokon a hulladékgyűjtő edényzetet a Nádasdy utca vagy a Tizenháromváros utca csatlakozásához, az útlezárással nem érintett, a megnövekedett forgalmat nem akadályozó területre szíveskedjenek elvinni, majd az ürítést követően lehetőség szerint mihamarabb az ingatlanra visszavinni (az azonosíthatóság érdekében a házszámot javasoljuk feltüntetni az edényzeten).

Az útlezárások 2. és 3. ütemének konkrét időszakairól a sárvári médián keresztül külön is értesítjük a Tisztelt Lakosságot.

 

A felújítás időtartama alatt az esetleges kényelmetlenségekkel járó, de elkerülhetetlen forgalmi korlátozások miatt szíves türelmüket, megértésüket kérjük.

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!