Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkezdődött a Berzsenyi utca felújítása

2023.10.16

Október 10-én délelőtt megtörtént a munkaterület átadása a Berzsenyi utcában, majd el is kezdődött a felújítás. A Berzsenyi utca teljes hosszában, pályázati forrásból újulhat meg.

A munkaterület átadásán jelen volt Kondora István polgármester, Horváth László tervező

A munkaterület átadásán jelen volt többek között Kondora István polgármester, Horváth László tervező, valamint a hivatal és a kivitelező cég munkatársai.

 

A Berzsenyi utca teljes hosszában, pályázati forrásból újulhat meg.

Műszaki paraméterek:

-    hat méter burkolatszélességű útpályát aszfaltoznak 

-    364 méter hosszan újul meg az utca

-     kétoldali süllyesztett szegélyes párhuzamos parkolósáv készül, ahol 48 parkoló lesz

-    a meglévő járda helyén széles aszfaltburkolatú járdát építenek mindkét oldalon,

-    a vízelvezető árkokat felújítják

-    a kapubejárókat is felújítják

Teljes útzár mellett épül a Berzsenyi utca

Teljes útzár mellett épül az utca, ahova csak az ott élők mehetnek be a két hónapig tartó kivitelezés ideje alatt. Az útzár csütörtökön már érvénybe is lépett, a munkálatok a járda feltörésével kezdődtek el.

 

 

 

A munkálatok a járda feltörésével kezdődtek el

Kondora István kéri a lakosság türelmét a munkálatok ideje alatt.

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!