Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

2023.04.20

Vas vármegyei városok számára műszaki tervdokumentációkat dolgoztatott ki a Vas Vármegyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 215 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból.

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

A 12 településnek április 14-én adták át az elkészült terveket. Sárvár képviseletében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vette át a Kertváros nyugati részének csapadékvíz – elvezetés megoldását célzó kiviteli illetve tanulmányterveket Majthényi Lászlótól, a vámegyei közgyűlés elnökétől a Megyeháza címertermében.

A projekt keretében egyrészt a Vas Vármegyei Önkormányzat felülvizsgálta, illetve kidolgozta a vármegyei területfejlesztési koncepciót, illetve a vármegyei területfejlesztési programot. Az elnyert támogatás másik részét megyei beruházások előkészítésére használta fel a vármegyei önkormányzat, amelyeket dr. Kondora Bálint alelnök ismertetett. A tervdokumentációk között voltak energetikai korszerűsítésre vonatkozó kiviteli terveik, óvoda és bölcsőde korszerűsítésre, csapadékvíz – elvezetési rendszerek rekonstrukciójára valamint kerékpárutak építésére vonatkozó tervek is.

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

Sárvár Város Önkormányzata a Kertváros nyugati részének csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztésére kapott kiviteli terveket:

- a Nádasdy és a Világos utca közötti keresztutcák: Székely, Csallóköz, Eperjes, Bártfa, Munkácsy, Isaszeg, Világos utcák

- Ungvár utcának az Ikervári utcától a Nádasdy utcáig terjedő szakasza

- Nádasdy utca Ungvár utcai kereszteződéstől nyugatra eső, az Újmajori árokig tartó szakasza

A sárvári önkormányzat a következő utcák esetében csapadékvíz -elvezetési rendszerének fejlesztésére kapott tanulmányterveket:

- Magyari utca Erdélyi és Kazinczy utcák közötti szakaszán

- Sársziget utca Kazinczy és Tinódi utcák közötti szakaszán

- Ikervári, Katona, Damjanich utcák

- Szombathelyi utca 2-8. számok illetve 10-48. számok előtt

-  Kertekalja és a belső Kertekalja utca

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

Az Újmajori ároknál egy vízátemelő rendszer már megvalósítás alatt van. Az önkormányzat folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket, és készen áll arra, hogy ezen tervek birtokában pályázatot nyújtson be a további utcák fejlesztésére.

További híreink

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Tovább...
Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Sárvári óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

Tovább...
Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »