Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

2023.04.20

Vas vármegyei városok számára műszaki tervdokumentációkat dolgoztatott ki a Vas Vármegyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 215 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból.

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

A 12 településnek április 14-én adták át az elkészült terveket. Sárvár képviseletében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vette át a Kertváros nyugati részének csapadékvíz – elvezetés megoldását célzó kiviteli illetve tanulmányterveket Majthényi Lászlótól, a vámegyei közgyűlés elnökétől a Megyeháza címertermében.

A projekt keretében egyrészt a Vas Vármegyei Önkormányzat felülvizsgálta, illetve kidolgozta a vármegyei területfejlesztési koncepciót, illetve a vármegyei területfejlesztési programot. Az elnyert támogatás másik részét megyei beruházások előkészítésére használta fel a vármegyei önkormányzat, amelyeket dr. Kondora Bálint alelnök ismertetett. A tervdokumentációk között voltak energetikai korszerűsítésre vonatkozó kiviteli terveik, óvoda és bölcsőde korszerűsítésre, csapadékvíz – elvezetési rendszerek rekonstrukciójára valamint kerékpárutak építésére vonatkozó tervek is.

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

Sárvár Város Önkormányzata a Kertváros nyugati részének csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztésére kapott kiviteli terveket:

- a Nádasdy és a Világos utca közötti keresztutcák: Székely, Csallóköz, Eperjes, Bártfa, Munkácsy, Isaszeg, Világos utcák

- Ungvár utcának az Ikervári utcától a Nádasdy utcáig terjedő szakasza

- Nádasdy utca Ungvár utcai kereszteződéstől nyugatra eső, az Újmajori árokig tartó szakasza

A sárvári önkormányzat a következő utcák esetében csapadékvíz -elvezetési rendszerének fejlesztésére kapott tanulmányterveket:

- Magyari utca Erdélyi és Kazinczy utcák közötti szakaszán

- Sársziget utca Kazinczy és Tinódi utcák közötti szakaszán

- Ikervári, Katona, Damjanich utcák

- Szombathelyi utca 2-8. számok illetve 10-48. számok előtt

-  Kertekalja és a belső Kertekalja utca

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

Az Újmajori ároknál egy vízátemelő rendszer már megvalósítás alatt van. Az önkormányzat folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket, és készen áll arra, hogy ezen tervek birtokában pályázatot nyújtson be a további utcák fejlesztésére.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!