Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

2022.05.20

Május elsején adta át hivatalos keretek között Szűcs Pál nyugalmazott rendőr alezredes Sárvár városa számára a Nádasdy-vár gyufaszálakból készült makettjét a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

Pali bácsival 2018-ban hozta össze az élet a Vasvári Rétesfesztivál során Takács Zoltán Bálintot, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatóját, ahol egy következő évi makettkiállításról meg is egyezett a mesterrel. 2019 nyarán 10 gyufaszálakból készült makettel mutatkozott be Szűcs Pál a Nádasdy-vár tornyában rendezett kiállításon. A népszerű kiállítás után a múzeumigazgató próbálta megnyerni a nyugalmazott rendőr alezredest a sárvári Nádasdy-vár makettjének elkészítésére, de nemleges választ kapott. Pali bácsit azonban a család rábeszélte a Nádasdyak ősi udvarának elkészítésére.

Az alkotás 21 hónap alatt készült el, 72 ezer gyufaszál felhasználásával. Az elkészült mű a legnagyobb alkotása Szűcs Pálnak. A makettet a mester önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül Sárvár városának ajándékozta, melyet a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében helyeztek el. A város nevében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vette át az ajándékot, aki elmondta, hogy nagy örömmel veszi át a város emblematikus épületének makettjét, amely minden sárvári számára egy meghatározó pont. Dr. Máhr Tivadar és Szűcs Pál az átadást ajándékozási szándéknyilatkozat kölcsönös aláírásával is megerősítették.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

A nyugalmazott rendőr alezredes az átadón elmondta, hogy ő alapvetően romos kastélyokat készít, mementoként a jövő nemzedékének, emiatt se vállalta elsőre a sárvári Nádasdy-vár elkészítését, hisz ez épp állapotban megtekinthető. A kihívás azonban izgalmasnak tűnt, emiatt belevágott a projektbe. A makett kialakítása során figyelt arra is, hogy ne csak a várfalakat készítse el, hanem a belső tereket is. Így, ha betekintünk a vár ablakain, láthatjuk a könyvtár falait, vagy akár a szalonsort.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója megköszönte Pali bácsi mellett a család rábeszélését és a támogatását. A Nádasdy-vár makettje mellett megcsodálható Pali bácsi 11 gyufaszálakból készült kastélya is a Nádasdy Ferenc Múzeum kiállítási tereiben a nyár végéig. Hogy milyen is a vár a várban, azt minden érdeklődő megtekintheti a Nádasdy-vár dísztermében.

További híreink

Hőségriasztás lépett életbe csütörtökig!

Hőségriasztás lépett életbe csütörtökig!

2022.06.27

Az országos tisztifőorvos hétfő hajnaltól csütörtök éjfélig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki - tájékoztatott a Sárvári Járási Helyi Védelmi Bizottság.
Azt kérik: a kánikulában mindenki ügyeljen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, kerülje a cukros, alkoholos és koffeintartalmú italok fogyasztását.

Tovább...
Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP jelöltje Sárváron

Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP jelöltje

2022.06.27

Rendben zajlott le az időközi önkormányzati választás Sárváron, amelyen két jelölt mérettette meg magát. Németh Róbert, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 82,93 %-val nyerte az 5. számú választókerületben tartott választást, amelyre Dr. Szabó Gyula képviselő halála miatt került sor.

Tovább...
Június 26-án lesz az időközi választás Sárváron

Június 26-án lesz az időközi választás

2022.06.23

Június 26-án lesz az időközi választás Sárvár 5. számú választókerületében, ahol két jelöltre lehet voksolni. Németh Róbert, a Fidesz-KDNP jelöltje és Farkas János független jelölt indul a választáson.

Tovább...
Ülésezett a sárvári képviselő-testület

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2022.06.17

Megtartotta a nyári szünet előtti utolsó rendes ülését a sárvári képviselő-testület. Önkormányzati rendeletet alkottak a közterületen való szeszesital fogyasztás korlátozásáról, és személyi kérdésekben is döntöttek.

Tovább...
Jó tanulókat köszöntött a sárvári önkormányzat

Jó tanulókat köszöntött az önkormányzat

2022.06.17

Sárvár Város Önkormányzata a hagyományokhoz híven az idén is díjazta azokat a tanulókat, akik különböző tanulmányi és művészeti versenyeken eredményes részvételükkel öregbítették a város jó hírét. A tanév végén 62 oklevelet osztottak ki.

Tovább...
Pedagógusnapi kitüntetéseket adtak át a sárvári városházán

Pedagógusnapi kitüntetéseket adtak át a Városházán

2022.06.14

A városi pedagógusnapi ünnepség a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsorával kezdődött, majd Kondora István polgármester köszöntötte a pedagógusokat. Az elismeréseket Kondora István Dr. Máhr Tivadar alpolgármesterrel együtt adta át.

Tovább...

Kiemelt híreink

Hőségriasztás lépett életbe csütörtökig!

2022.06.27

Hőségriasztás lépett életbe csütörtökig!
Bővebben...

Számlálóbiztosok jelentkezését várják

2022.06.13

Számlálóbiztosok jelentkezését várja a sárvári hivatal
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »