Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását

2023.05.08

Április végén ülésezett a sárvári képviselő-testület a Városháza nagytermében. A képviselők elfogadták a tavalyi év zárszámadását, melyből az is kiderült, hogy 2022-ben közel 2 milliárd forintot fordított fejlesztésre az önkormányzat.

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását a sárvári képviselők

Sárvár város tűzvédelmi helyzetéről és a Sárvári Hivatásos Tűzoltóság 2022. évi tevékenységéről Szabó Lajos tűzoltóparancsnok adott tájékoztatást. A tűzoltók 2022-ben 347 vonulást hajtottak végre a működési területükön, 112 tűzesethez riasztották őket, és 157 műszaki mentést hajtottak végre. Sárvár városában 17 tűzeset és 50 műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak. Sárvár közigazgatási területén tavaly 2 esetben volt veszélyes anyag felhasználásával kapcsolatos káresemény, mindkettő a Sága Foods Zrt. területén. Két alkalommal is szelepmeghibásodás miatt ammónia került a szabadba, de a hibásodást a szakemberek megszüntették.

A gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátásról Kondora István polgármester adott tájékoztatást. A 2022. évben az alapösszegű rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli támogatás 79 esetben 474 ezer forint értékben került kiutalásra. Tanévkezdési támogatásban tavaly 49 család, 84 kiskorú gyermek részesült több mint 1 millió forint összegben. A 2022. évben 466 gyermek étkezett ingyenesen Sárváron, ebből 43 bölcsődés, 388 óvodás, 35 általános iskolai tanuló volt. Az étkezési 50%-os normatív kedvezményben 188 általános iskolai, míg 1 középiskolai tanuló részesült. A 2022. évben a gyermekétkeztetés során a normatív kedvezményként igénybe vett összeg 36,3 millió forint volt. Az étkezési kedvezményt a három- vagy több gyermek után, illetve tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek után vehetik igénybe a családok.  

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálathoz tavaly 36 jelzés érkezett 0-18 évesekkel, illetve 37 jelzés nagykorú személyekkel kapcsolatban, hogy krízishelyzetbe kerültek, és ők segítségben is részesültek.  2022 októberében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyarok Kenyere Program keretében 1000 kg lisztet ajánlott fel, melyből 100 háztartás részesült, ami 113 gyermeket és 148 felnőttet érintett. Karácsony közeledtével sárvári vállalkozók és cégek segítségével ismételten közel 100 családnak tudtak tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot kiosztani a sárvári családsegítő munkatársai.

A 2022. évi belső ellenőrzési tevékenységről dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző számolt be, majd elfogadta a testület az önkormányzat 2022. évi költségvetési gazdálkodásáról szóló beszámolót. - Tavaly a sárvári önkormányzat bevételeinek főösszege közel 6,6 milliárd forint volt- tudtuk meg Kondora István polgármestertől, aki hozzátette: hogy fegyelmezett gazdálkodási év áll az önkormányzat mögött. A negatív hatásokat kezelni tudta az önkormányzat, fejlesztették és működtették a várost, így még Sárvár vagyona is gyarapodott. Iparűzési adóból közel 2 milliárd, míg idegenforgalmi adóból 255 millió forint bevétele származott a városnak.

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását a sárvári képviselők

A fejlesztési tervek megvalósítására 1,8 milliárd forintot fordított az önkormányzat részben pályázati forrásból. Többek között megvásárolta az aréna mögötti területet az önkormányzat, megvalósult a belvárosi csapadékcsatorna - fejlesztése, parkoló építések történtek a Dózsa utcában, okoszebrák kerültek kivitelezésre, játszótér - felújítás zajlott a Dévai Bíró Mátyás utcában, megújultak a Bercsényi, a Dorottya és Tizenháromváros utca egy szakasza, valamint a Sport utca, az Újhegy utca. A nehéz helyzetbe került polgárok szociális biztonságának elősegítésére 40 millió forint forrást használt fel az önkormányzat, ebből fűtéstámogatásra közel 26 millió forintot folyósítottak.

Több rendeletet is módosítottak az ülésen, így a vagyongazdálkodásról, az elismerő címek adományozásáról és a szervezeti és működési szabályzatról szólókat. Felülvizsgálták a sárvári önkormányzat közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervét. Határoztak több ingatlan belterületbe vonásáról is.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »