Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását

2023.05.08

Április végén ülésezett a sárvári képviselő-testület a Városháza nagytermében. A képviselők elfogadták a tavalyi év zárszámadását, melyből az is kiderült, hogy 2022-ben közel 2 milliárd forintot fordított fejlesztésre az önkormányzat.

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását a sárvári képviselők

Sárvár város tűzvédelmi helyzetéről és a Sárvári Hivatásos Tűzoltóság 2022. évi tevékenységéről Szabó Lajos tűzoltóparancsnok adott tájékoztatást. A tűzoltók 2022-ben 347 vonulást hajtottak végre a működési területükön, 112 tűzesethez riasztották őket, és 157 műszaki mentést hajtottak végre. Sárvár városában 17 tűzeset és 50 műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak. Sárvár közigazgatási területén tavaly 2 esetben volt veszélyes anyag felhasználásával kapcsolatos káresemény, mindkettő a Sága Foods Zrt. területén. Két alkalommal is szelepmeghibásodás miatt ammónia került a szabadba, de a hibásodást a szakemberek megszüntették.

A gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátásról Kondora István polgármester adott tájékoztatást. A 2022. évben az alapösszegű rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli támogatás 79 esetben 474 ezer forint értékben került kiutalásra. Tanévkezdési támogatásban tavaly 49 család, 84 kiskorú gyermek részesült több mint 1 millió forint összegben. A 2022. évben 466 gyermek étkezett ingyenesen Sárváron, ebből 43 bölcsődés, 388 óvodás, 35 általános iskolai tanuló volt. Az étkezési 50%-os normatív kedvezményben 188 általános iskolai, míg 1 középiskolai tanuló részesült. A 2022. évben a gyermekétkeztetés során a normatív kedvezményként igénybe vett összeg 36,3 millió forint volt. Az étkezési kedvezményt a három- vagy több gyermek után, illetve tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek után vehetik igénybe a családok.  

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálathoz tavaly 36 jelzés érkezett 0-18 évesekkel, illetve 37 jelzés nagykorú személyekkel kapcsolatban, hogy krízishelyzetbe kerültek, és ők segítségben is részesültek.  2022 októberében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyarok Kenyere Program keretében 1000 kg lisztet ajánlott fel, melyből 100 háztartás részesült, ami 113 gyermeket és 148 felnőttet érintett. Karácsony közeledtével sárvári vállalkozók és cégek segítségével ismételten közel 100 családnak tudtak tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot kiosztani a sárvári családsegítő munkatársai.

A 2022. évi belső ellenőrzési tevékenységről dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző számolt be, majd elfogadta a testület az önkormányzat 2022. évi költségvetési gazdálkodásáról szóló beszámolót. - Tavaly a sárvári önkormányzat bevételeinek főösszege közel 6,6 milliárd forint volt- tudtuk meg Kondora István polgármestertől, aki hozzátette: hogy fegyelmezett gazdálkodási év áll az önkormányzat mögött. A negatív hatásokat kezelni tudta az önkormányzat, fejlesztették és működtették a várost, így még Sárvár vagyona is gyarapodott. Iparűzési adóból közel 2 milliárd, míg idegenforgalmi adóból 255 millió forint bevétele származott a városnak.

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását a sárvári képviselők

A fejlesztési tervek megvalósítására 1,8 milliárd forintot fordított az önkormányzat részben pályázati forrásból. Többek között megvásárolta az aréna mögötti területet az önkormányzat, megvalósult a belvárosi csapadékcsatorna - fejlesztése, parkoló építések történtek a Dózsa utcában, okoszebrák kerültek kivitelezésre, játszótér - felújítás zajlott a Dévai Bíró Mátyás utcában, megújultak a Bercsényi, a Dorottya és Tizenháromváros utca egy szakasza, valamint a Sport utca, az Újhegy utca. A nehéz helyzetbe került polgárok szociális biztonságának elősegítésére 40 millió forint forrást használt fel az önkormányzat, ebből fűtéstámogatásra közel 26 millió forintot folyósítottak.

Több rendeletet is módosítottak az ülésen, így a vagyongazdálkodásról, az elismerő címek adományozásáról és a szervezeti és működési szabályzatról szólókat. Felülvizsgálták a sárvári önkormányzat közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervét. Határoztak több ingatlan belterületbe vonásáról is.

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!