Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását

2023.05.08

Április végén ülésezett a sárvári képviselő-testület a Városháza nagytermében. A képviselők elfogadták a tavalyi év zárszámadását, melyből az is kiderült, hogy 2022-ben közel 2 milliárd forintot fordított fejlesztésre az önkormányzat.

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását a sárvári képviselők

Sárvár város tűzvédelmi helyzetéről és a Sárvári Hivatásos Tűzoltóság 2022. évi tevékenységéről Szabó Lajos tűzoltóparancsnok adott tájékoztatást. A tűzoltók 2022-ben 347 vonulást hajtottak végre a működési területükön, 112 tűzesethez riasztották őket, és 157 műszaki mentést hajtottak végre. Sárvár városában 17 tűzeset és 50 műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak. Sárvár közigazgatási területén tavaly 2 esetben volt veszélyes anyag felhasználásával kapcsolatos káresemény, mindkettő a Sága Foods Zrt. területén. Két alkalommal is szelepmeghibásodás miatt ammónia került a szabadba, de a hibásodást a szakemberek megszüntették.

A gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátásról Kondora István polgármester adott tájékoztatást. A 2022. évben az alapösszegű rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli támogatás 79 esetben 474 ezer forint értékben került kiutalásra. Tanévkezdési támogatásban tavaly 49 család, 84 kiskorú gyermek részesült több mint 1 millió forint összegben. A 2022. évben 466 gyermek étkezett ingyenesen Sárváron, ebből 43 bölcsődés, 388 óvodás, 35 általános iskolai tanuló volt. Az étkezési 50%-os normatív kedvezményben 188 általános iskolai, míg 1 középiskolai tanuló részesült. A 2022. évben a gyermekétkeztetés során a normatív kedvezményként igénybe vett összeg 36,3 millió forint volt. Az étkezési kedvezményt a három- vagy több gyermek után, illetve tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek után vehetik igénybe a családok.  

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálathoz tavaly 36 jelzés érkezett 0-18 évesekkel, illetve 37 jelzés nagykorú személyekkel kapcsolatban, hogy krízishelyzetbe kerültek, és ők segítségben is részesültek.  2022 októberében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyarok Kenyere Program keretében 1000 kg lisztet ajánlott fel, melyből 100 háztartás részesült, ami 113 gyermeket és 148 felnőttet érintett. Karácsony közeledtével sárvári vállalkozók és cégek segítségével ismételten közel 100 családnak tudtak tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot kiosztani a sárvári családsegítő munkatársai.

A 2022. évi belső ellenőrzési tevékenységről dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző számolt be, majd elfogadta a testület az önkormányzat 2022. évi költségvetési gazdálkodásáról szóló beszámolót. - Tavaly a sárvári önkormányzat bevételeinek főösszege közel 6,6 milliárd forint volt- tudtuk meg Kondora István polgármestertől, aki hozzátette: hogy fegyelmezett gazdálkodási év áll az önkormányzat mögött. A negatív hatásokat kezelni tudta az önkormányzat, fejlesztették és működtették a várost, így még Sárvár vagyona is gyarapodott. Iparűzési adóból közel 2 milliárd, míg idegenforgalmi adóból 255 millió forint bevétele származott a városnak.

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását a sárvári képviselők

A fejlesztési tervek megvalósítására 1,8 milliárd forintot fordított az önkormányzat részben pályázati forrásból. Többek között megvásárolta az aréna mögötti területet az önkormányzat, megvalósult a belvárosi csapadékcsatorna - fejlesztése, parkoló építések történtek a Dózsa utcában, okoszebrák kerültek kivitelezésre, játszótér - felújítás zajlott a Dévai Bíró Mátyás utcában, megújultak a Bercsényi, a Dorottya és Tizenháromváros utca egy szakasza, valamint a Sport utca, az Újhegy utca. A nehéz helyzetbe került polgárok szociális biztonságának elősegítésére 40 millió forint forrást használt fel az önkormányzat, ebből fűtéstámogatásra közel 26 millió forintot folyósítottak.

Több rendeletet is módosítottak az ülésen, így a vagyongazdálkodásról, az elismerő címek adományozásáról és a szervezeti és működési szabályzatról szólókat. Felülvizsgálták a sárvári önkormányzat közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervét. Határoztak több ingatlan belterületbe vonásáról is.

További híreink

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Tovább...
Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Sárvári óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

Tovább...
Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »