Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A gimnázium és a technikum végzős osztályai az utolsó csengőszó elhangzásakor elindultak az osztálytermekből, és végigballagtak a gimnázium folyosóin osztályfőnökeik, Vígh Viktor, Kovács Beáta, és Csuporné Horváth Mária vezetésével.

A feldíszített tornacsarnokban először a 12.A osztályból Haraszti Kincső, Horváth Csongor és Pipics Jázmin szavalatát hallgathatták meg az ünneplők, majd Schubert duettek következtek az iskola énekkarának előadásában, Pernecker Csilla vezényletével.

A maradó diákok nevében Majerhoffer Noémi 11.B osztályos tanuló emlékezett az együtt töltött évekre. A búcsúzó osztályok képviseletében Vocelka Virág és Balogh Ádám 12.B osztályos tanulók köszöntek el az iskolától, a tanároktól és a diáktársaktól.

A hagyományok szerint a gimnáziumi ballagáson adták át az iskola egykori igazgatójának, Medvegy Antalnak a nevét viselő díjat a legkiválóbb végzős diáknak. Az elismerést a Tinódi Gimnáziumért Alapítvány adományozza a nevelőtestület által kiválasztott tanulónak. A 2022/2023-as tanévben a Medvegy Antal díjat Vocelka Virág 12.B osztályos tanuló vehette át kiváló tanulmányi eredményéért, magas szintű nyelvtudásáért.

Némethné Rádl Krisztina, a Sárvári Tinódi Gimnázium igazgatója búcsúztatta el a végzősöket. - Én úgy látom, hogy közületek sokan felelősségteljesen, a jövőtök felé határozott elképzelésekkel indultok, az újra fogékony, nyitott, céltudatos ifjú emberek vagytok. Kívánom, hogy mindannyian megtaláljátok a boldogsághoz, a sikeres élethez vezető utat! – szólt az igazgatónő.

 

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A Sárvári Tinódi Gimnázium és a Sárvári Turisztikai Technikum három végzős osztálya az intézmény tornacsarnokában tartott ünnepség után átballagott a Nádasdy-vár udvarára, ahol Kondora István polgármester köszöntötte a végzősöket. - Az út, amely előtt álltok, nehéz és rögös lesz, de tehetséggel és szorgalommal, a fiatalság lendületével megoldjátok az előttetek tornyosuló feladatokat – mondta a polgármester.

Ajándékul a ballagóknak elénekelték a „Legyetek Jók, ha tudtok” című dalt, majd Hevér Mihályné, a Sárvári Turisztikai Technikum igazgatójának ünnepi gondolatait hallgathatták meg a ballagók.  A televízióban a közelmúltban látható a Boldog Brenner János életéről szóló sorozat „Legyetek szeretettel” címére utalt beszédében az igazgatónő.  - A legfontosabb: Legyetek tisztelettel, és szeretettel embertársaitok iránt, figyelemmel, segítőkészséggel forduljatok egymás felé. Az ember társaslény, közösségben érzi jól magát igazán – mondta Hevér Mihályné.

A technikumi 12.C osztály tagjainak szavazata alapján a közösségért végzett munkája elismeréseként emlékplakettet vehetett át Magyar Blanka Ilona.

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Az ünnepelt osztályok a zászló után haladva a Tinódi Emlékműhöz vonultak, hogy még egyszer utoljára tisztelegjenek az iskola névadójának emléke előtt is. 

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A Barabás György Műszaki Szakképző Iskolában május 5-én délután került sor a ballagási ünnepségre.  Az intézményben 5 osztály 71 tanulója ballagott el, így automatikai technikusok, informatikai rendszer üzemeltetők, villanyszerelők és kereskedelmi értékesítők. A hagyományokhoz hűen a Várparkban került sor az ünnepségre.

Talabér Csaba, a Barabás iskola igazgatója ünnepi beszédében arról szólt, hogy a szülők gondoskodása, szeretete végig kísérte a diákokat a megkezdett úton. - Tanáraitok rengeteg energiát, tudást, empátiát fektettek a közös munkába. A duális képzők óriási szakértelemmel, 21. századi munkakörülményekkel járultak hozzá, hogy sikeresek lehessetek, és ne feledkezzetek meg a barátaitokról sem, akikre mindig számíthattatok! – szólt Talabér Csaba igazgató.

Majd Sárvár város nevében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte a ballagó diákokat, aki sikeres vizsgákat kívánt minden végzősnek. – Versenyképes tudást kaptatok az iskolában, használjátok jól a munkátok során – mondta az alpolgármester.

A jutalomkönyvek átadása előtt egy kiemelkedően sikeres diákot, Pécz Patrikot köszöntötték és jutalmazták. Patrik, a 13. AB osztály automatikai technikus tanulója a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kimagasló eredményt ért el, országosharmadik helyezett lett. A tanuló duális képzőhelye a Schaeffler Savaria Kft, iskolai felkészítője pedig Mészáros Péter tanár úr volt.

További híreink

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Tovább...
Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Sárvári óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...
Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

2023.05.13

Ünnepi képviselő-testületi ülésen erősítette meg testvérvárosi kapcsolatait Sárvár, abból az alkalomból, hogy Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves a kapcsolat. A testvértelepülések delegációi április 28. és május 1-je között négy napot töltöttek városunkban.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »