Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A gimnázium és a technikum végzős osztályai az utolsó csengőszó elhangzásakor elindultak az osztálytermekből, és végigballagtak a gimnázium folyosóin osztályfőnökeik, Vígh Viktor, Kovács Beáta, és Csuporné Horváth Mária vezetésével.

A feldíszített tornacsarnokban először a 12.A osztályból Haraszti Kincső, Horváth Csongor és Pipics Jázmin szavalatát hallgathatták meg az ünneplők, majd Schubert duettek következtek az iskola énekkarának előadásában, Pernecker Csilla vezényletével.

A maradó diákok nevében Majerhoffer Noémi 11.B osztályos tanuló emlékezett az együtt töltött évekre. A búcsúzó osztályok képviseletében Vocelka Virág és Balogh Ádám 12.B osztályos tanulók köszöntek el az iskolától, a tanároktól és a diáktársaktól.

A hagyományok szerint a gimnáziumi ballagáson adták át az iskola egykori igazgatójának, Medvegy Antalnak a nevét viselő díjat a legkiválóbb végzős diáknak. Az elismerést a Tinódi Gimnáziumért Alapítvány adományozza a nevelőtestület által kiválasztott tanulónak. A 2022/2023-as tanévben a Medvegy Antal díjat Vocelka Virág 12.B osztályos tanuló vehette át kiváló tanulmányi eredményéért, magas szintű nyelvtudásáért.

Némethné Rádl Krisztina, a Sárvári Tinódi Gimnázium igazgatója búcsúztatta el a végzősöket. - Én úgy látom, hogy közületek sokan felelősségteljesen, a jövőtök felé határozott elképzelésekkel indultok, az újra fogékony, nyitott, céltudatos ifjú emberek vagytok. Kívánom, hogy mindannyian megtaláljátok a boldogsághoz, a sikeres élethez vezető utat! – szólt az igazgatónő.

 

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A Sárvári Tinódi Gimnázium és a Sárvári Turisztikai Technikum három végzős osztálya az intézmény tornacsarnokában tartott ünnepség után átballagott a Nádasdy-vár udvarára, ahol Kondora István polgármester köszöntötte a végzősöket. - Az út, amely előtt álltok, nehéz és rögös lesz, de tehetséggel és szorgalommal, a fiatalság lendületével megoldjátok az előttetek tornyosuló feladatokat – mondta a polgármester.

Ajándékul a ballagóknak elénekelték a „Legyetek Jók, ha tudtok” című dalt, majd Hevér Mihályné, a Sárvári Turisztikai Technikum igazgatójának ünnepi gondolatait hallgathatták meg a ballagók.  A televízióban a közelmúltban látható a Boldog Brenner János életéről szóló sorozat „Legyetek szeretettel” címére utalt beszédében az igazgatónő.  - A legfontosabb: Legyetek tisztelettel, és szeretettel embertársaitok iránt, figyelemmel, segítőkészséggel forduljatok egymás felé. Az ember társaslény, közösségben érzi jól magát igazán – mondta Hevér Mihályné.

A technikumi 12.C osztály tagjainak szavazata alapján a közösségért végzett munkája elismeréseként emlékplakettet vehetett át Magyar Blanka Ilona.

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Az ünnepelt osztályok a zászló után haladva a Tinódi Emlékműhöz vonultak, hogy még egyszer utoljára tisztelegjenek az iskola névadójának emléke előtt is. 

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A Barabás György Műszaki Szakképző Iskolában május 5-én délután került sor a ballagási ünnepségre.  Az intézményben 5 osztály 71 tanulója ballagott el, így automatikai technikusok, informatikai rendszer üzemeltetők, villanyszerelők és kereskedelmi értékesítők. A hagyományokhoz hűen a Várparkban került sor az ünnepségre.

Talabér Csaba, a Barabás iskola igazgatója ünnepi beszédében arról szólt, hogy a szülők gondoskodása, szeretete végig kísérte a diákokat a megkezdett úton. - Tanáraitok rengeteg energiát, tudást, empátiát fektettek a közös munkába. A duális képzők óriási szakértelemmel, 21. századi munkakörülményekkel járultak hozzá, hogy sikeresek lehessetek, és ne feledkezzetek meg a barátaitokról sem, akikre mindig számíthattatok! – szólt Talabér Csaba igazgató.

Majd Sárvár város nevében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte a ballagó diákokat, aki sikeres vizsgákat kívánt minden végzősnek. – Versenyképes tudást kaptatok az iskolában, használjátok jól a munkátok során – mondta az alpolgármester.

A jutalomkönyvek átadása előtt egy kiemelkedően sikeres diákot, Pécz Patrikot köszöntötték és jutalmazták. Patrik, a 13. AB osztály automatikai technikus tanulója a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kimagasló eredményt ért el, országosharmadik helyezett lett. A tanuló duális képzőhelye a Schaeffler Savaria Kft, iskolai felkészítője pedig Mészáros Péter tanár úr volt.

További híreink

Felavatták a Szatmár utcai óvodát

2024.04.15

A Szatmár utcai óvoda ovisainak ünnepi műsorával avatták fel az intézmény megújult épületszárnyát április 11-én. A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelye a Széchenyi Terv Plusz keretében újulhatott meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. Többek között új külső színezést kapott az épület, amely tornaszobával, egyéb új helyiségekkel is bővült.

Tovább...

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!