Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Csende Sándor, Kántás Zoltán és Bognár Balázs az aláíráskor

Együttműködési megállapodást kötött március 22-én a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodást Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Kántás Zoltán, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével a VitalMed Hotel konferenciatermében. Jelen volt az eseményen Csende Sándor tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője.

Kántás Zoltán elmondta, egy tavaly októberi vízből mentési gyakorlat adta az ötletet az együttműködés kibővítésére.

Kántás Zoltán és Bognár Balázs látta el kézjegyével a megállapodást

Dr. Bognár Balázs rámutatott, az együttműködés elősegíti a lakosság érzékenyítését is. Egy újabb lehetőség nyílik arra, hogy az állampolgárokhoz eljussanak azok a preventív üzenetek, amelyek akár a szén-monoxid-mérgezések, vagy halálos tűzesetek megelőzését szolgálhatják.

A dandártábornok ajándéktárgyakat nyújtott át a fürdőigazgató számára

Az együttműködés megkötése alkalmából a dandártábornok ajándéktárgyakat nyújtott át a fürdőigazgató számára. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében egy őrségi tálat, valamint a sárvári születésű festőművész, grafikus, Mészáros László 1988-ban megfestett a Tűzoltás Története című szekkójának kicsinyített mását adományozta a Sárvári Gyógyfürdő Kft. részére.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...

Eredicsné Mayer Éva és Pernecker Csilla megyei kitüntetésben részesült

2024.03.21

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Vas Vármegyei Közgyűlés március 14-én tartott ünnepi ülést a vasegerszegi művelődési házban. A megemlékezés keretében Vas Vármegye Szolgálatáért „Oktatási Tagozata” elismerésben részesült Eredicsné Mayer Éva, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára és Pernecker Csilla, a Sárvári Tinódi Gimnázium tanára.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!