Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek Semmelweis-nap alkalmából

2023.07.08

Idén június 27-én került megrendezésre a hagyományos Semmelweis-napi ünnepség a Városháza nagytermében. Sárvár Város Önkormányzata nevében Kondora István polgármester köszöntötte a város egészségügyi dolgozóit, majd Dr. Niklai Erzsébet, a Sárvári Szent László Kórház főigazgatója és Dr. Wächter Walter vármegyei tisztifőorvos osztotta meg ünnepi gondolatait a kollégákkal.

A Semmelweis-napi kitüntetettek a város és egészségügyi szervek vezetőivel

A magyar egészségügy napja alkalmából hat személyt részesített kitüntetésben az önkormányzat. A kitüntetéseket Kondora István polgármester, Dr. Niklai Erzsébet főigazgató, Szabó Zoltán és Dr. Máhr Tivadar alpolgármesterek nyújtották át.

Sárvár Város Önkormányzata elismerését és köszönetét fejezi ki, ezzel együtt a „Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem” kitüntetést adományozta:

Dr. Horváth Mariannának, a Szent László Kórház – Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály – reumatológus szakorvosának, az emberek gyógyulása érdekében végzett magas szakmai színvonalú, segítőkész és humánus orvosi, valamint az egészségügy területén kifejtett több éves etikus, korrekt és következetes szakmai munkájáért.

Nagy Tímeának, a Szent László Kórház - Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály - szakápolójának, a betegellátás területén végzett 32 éves szakmai tevékenységéért, elhivatottságáért, a magas fokú, áldozatos szakápolói munkájáért.

Kondoráné Gombos Évának, a Szent László Kórház orvosi laboratóriumi diagnosztika laboratóriumi asszisztensének, a labordiagnosztikai ellátás területén végzett 40 éves asszisztensi munkájáért, elhivatottságáért, hivatása magas fokon történő műveléséért.

Kovács Zsanettnek, a Szent László Kórház – nappali ellátás – fizioterápiás szakasszisztensének, kiemelkedő szakasszisztensi munkájáért, a betegek fizioterápiás kezelése során nyújtott, az egészségügyi dolgozóhoz méltó magatartásáért.

Kondics Tamás Istvánné gyermekápolónak, kiemelkedő gyermekápolói szakmai elhivatottsága, empatikus, segítőkész hozzáállása elismeréseként.

Hérincsné Illés Anikónak, a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ védőnőjének, magas szakmai hozzáértéssel és lelkiismeretességgel végzett több évtizedes munkájának elismeréseként.

A sárvári védőnők a város, egészségügyi szervek és a gondozási központ vezetőjével

Az ünnepség keretében Kondora István polgármester a védőnőktől is elköszönt. Júliustól ugyanis átalakul a védőnői szolgálat. Az egészségügyi törvény módosításával a területi védőnőket a vármegyei irányító intézményekhez, Sárvár esetében a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházhoz rendelik.

Az önkormányzat virágcsokorral köszönte meg Hérincsné Illés Anikó, Soós Szilvia, Szemánné Lénárt Judit, Tölgyesi Krisztina, Horváth-Gömöri Éva, Herczeg Kitti és Horváth-Giczinger Dóra munkáját.

További híreink

Felavatták a Szatmár utcai óvodát

2024.04.15

A Szatmár utcai óvoda ovisainak ünnepi műsorával avatták fel az intézmény megújult épületszárnyát április 11-én. A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelye a Széchenyi Terv Plusz keretében újulhatott meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. Többek között új külső színezést kapott az épület, amely tornaszobával, egyéb új helyiségekkel is bővült.

Tovább...

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!