Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek Semmelweis-nap alkalmából

2023.07.08

Idén június 27-én került megrendezésre a hagyományos Semmelweis-napi ünnepség a Városháza nagytermében. Sárvár Város Önkormányzata nevében Kondora István polgármester köszöntötte a város egészségügyi dolgozóit, majd Dr. Niklai Erzsébet, a Sárvári Szent László Kórház főigazgatója és Dr. Wächter Walter vármegyei tisztifőorvos osztotta meg ünnepi gondolatait a kollégákkal.

A Semmelweis-napi kitüntetettek a város és egészségügyi szervek vezetőivel

A magyar egészségügy napja alkalmából hat személyt részesített kitüntetésben az önkormányzat. A kitüntetéseket Kondora István polgármester, Dr. Niklai Erzsébet főigazgató, Szabó Zoltán és Dr. Máhr Tivadar alpolgármesterek nyújtották át.

Sárvár Város Önkormányzata elismerését és köszönetét fejezi ki, ezzel együtt a „Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem” kitüntetést adományozta:

Dr. Horváth Mariannának, a Szent László Kórház – Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály – reumatológus szakorvosának, az emberek gyógyulása érdekében végzett magas szakmai színvonalú, segítőkész és humánus orvosi, valamint az egészségügy területén kifejtett több éves etikus, korrekt és következetes szakmai munkájáért.

Nagy Tímeának, a Szent László Kórház - Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály - szakápolójának, a betegellátás területén végzett 32 éves szakmai tevékenységéért, elhivatottságáért, a magas fokú, áldozatos szakápolói munkájáért.

Kondoráné Gombos Évának, a Szent László Kórház orvosi laboratóriumi diagnosztika laboratóriumi asszisztensének, a labordiagnosztikai ellátás területén végzett 40 éves asszisztensi munkájáért, elhivatottságáért, hivatása magas fokon történő műveléséért.

Kovács Zsanettnek, a Szent László Kórház – nappali ellátás – fizioterápiás szakasszisztensének, kiemelkedő szakasszisztensi munkájáért, a betegek fizioterápiás kezelése során nyújtott, az egészségügyi dolgozóhoz méltó magatartásáért.

Kondics Tamás Istvánné gyermekápolónak, kiemelkedő gyermekápolói szakmai elhivatottsága, empatikus, segítőkész hozzáállása elismeréseként.

Hérincsné Illés Anikónak, a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ védőnőjének, magas szakmai hozzáértéssel és lelkiismeretességgel végzett több évtizedes munkájának elismeréseként.

A sárvári védőnők a város, egészségügyi szervek és a gondozási központ vezetőjével

Az ünnepség keretében Kondora István polgármester a védőnőktől is elköszönt. Júliustól ugyanis átalakul a védőnői szolgálat. Az egészségügyi törvény módosításával a területi védőnőket a vármegyei irányító intézményekhez, Sárvár esetében a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházhoz rendelik.

Az önkormányzat virágcsokorral köszönte meg Hérincsné Illés Anikó, Soós Szilvia, Szemánné Lénárt Judit, Tölgyesi Krisztina, Horváth-Gömöri Éva, Herczeg Kitti és Horváth-Giczinger Dóra munkáját.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »