Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek Semmelweis-nap alkalmából

2023.07.08

Idén június 27-én került megrendezésre a hagyományos Semmelweis-napi ünnepség a Városháza nagytermében. Sárvár Város Önkormányzata nevében Kondora István polgármester köszöntötte a város egészségügyi dolgozóit, majd Dr. Niklai Erzsébet, a Sárvári Szent László Kórház főigazgatója és Dr. Wächter Walter vármegyei tisztifőorvos osztotta meg ünnepi gondolatait a kollégákkal.

A Semmelweis-napi kitüntetettek a város és egészségügyi szervek vezetőivel

A magyar egészségügy napja alkalmából hat személyt részesített kitüntetésben az önkormányzat. A kitüntetéseket Kondora István polgármester, Dr. Niklai Erzsébet főigazgató, Szabó Zoltán és Dr. Máhr Tivadar alpolgármesterek nyújtották át.

Sárvár Város Önkormányzata elismerését és köszönetét fejezi ki, ezzel együtt a „Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem” kitüntetést adományozta:

Dr. Horváth Mariannának, a Szent László Kórház – Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály – reumatológus szakorvosának, az emberek gyógyulása érdekében végzett magas szakmai színvonalú, segítőkész és humánus orvosi, valamint az egészségügy területén kifejtett több éves etikus, korrekt és következetes szakmai munkájáért.

Nagy Tímeának, a Szent László Kórház - Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály - szakápolójának, a betegellátás területén végzett 32 éves szakmai tevékenységéért, elhivatottságáért, a magas fokú, áldozatos szakápolói munkájáért.

Kondoráné Gombos Évának, a Szent László Kórház orvosi laboratóriumi diagnosztika laboratóriumi asszisztensének, a labordiagnosztikai ellátás területén végzett 40 éves asszisztensi munkájáért, elhivatottságáért, hivatása magas fokon történő műveléséért.

Kovács Zsanettnek, a Szent László Kórház – nappali ellátás – fizioterápiás szakasszisztensének, kiemelkedő szakasszisztensi munkájáért, a betegek fizioterápiás kezelése során nyújtott, az egészségügyi dolgozóhoz méltó magatartásáért.

Kondics Tamás Istvánné gyermekápolónak, kiemelkedő gyermekápolói szakmai elhivatottsága, empatikus, segítőkész hozzáállása elismeréseként.

Hérincsné Illés Anikónak, a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ védőnőjének, magas szakmai hozzáértéssel és lelkiismeretességgel végzett több évtizedes munkájának elismeréseként.

A sárvári védőnők a város, egészségügyi szervek és a gondozási központ vezetőjével

Az ünnepség keretében Kondora István polgármester a védőnőktől is elköszönt. Júliustól ugyanis átalakul a védőnői szolgálat. Az egészségügyi törvény módosításával a területi védőnőket a vármegyei irányító intézményekhez, Sárvár esetében a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházhoz rendelik.

Az önkormányzat virágcsokorral köszönte meg Hérincsné Illés Anikó, Soós Szilvia, Szemánné Lénárt Judit, Tölgyesi Krisztina, Horváth-Gömöri Éva, Herczeg Kitti és Horváth-Giczinger Dóra munkáját.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!