Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

VISSZATÉRT A FESZTIVÁLHANGULAT a Nádasdy-várba

2021.07.20

Július első hétvégéjén a Sárvári Sörexpressz és a XXI. Fúvószenei Várfesztivál sokszínű programjaival nyílt meg a júliusi programkavalkád a Nádasdy -várban. A fúvószene mellett ismert könnyűzenei előadók szórakoztatták a közönséget.

Visszatért a fesztivál a sárvári a Nádasdy-várba

A Sárvári Sörexpressz és XXI. Fúvószenei Várfesztivál pénteki megnyitó ünnepségen Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte a több száz fesztiválozót a Nádasdy-várban. A polgármester a színpadról jelenthette be, hogy a járvány elleni védekezés újabb szakaszához érkezett, megvan az 5,5 millió beoltott.

A megnyitót követően Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester ingyenes sörcsapolásra látta vendégül a fesztiválozókat. A standokat végigjárva a vendégek betekintést kaptak a sörök világába, és már a rendezvény sikerére is koccinthattak.   A fellépők sorát a Delta zenekar nyitotta a Sárvári Sörexpressz első napján, akik igazi bulihangulatot teremtettek a vár udvarára, amely szinte megtelt a koncertre. Majd a Dupla Kávé és Köteles Cindy fellépése következett, az estet DJ Dominique zárta.

Visszatért a fesztivál a sárvári a Nádasdy-várba

A XXI. Fúvószenei Várfesztivál második napján a fanfárok hangjával vette kezdetét a fúvós gála. A szentgotthárdi, a letenyei, a sárvári és a kőszegi fúvósegyüttesek közösen előadott indulókkal hangolták a közönséget. A rendezvényt Ágh Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki köszönetet mondott a fúvós együtteseknek a részvételért.

Sárvár és a fúvószene 111 éve kapcsolódnak egymáshoz. Pernecker János igazgató- karnagy úr kezdeményezésére városunk 1989-ben rendezett első alkalommal Fúvószenei Várfesztivált.Az idei gálánSzentgotthárd Város Fúvószenekara lépett fel először Rápli Róbert karnagy vezetésével. Majd Letenye Város Fúvószenekara örvendeztette meg a közönséget Friman Martin karnagy vezényletével. Harmadikként állt a színpadon a Sárvári Koncertfúvószenekar. Nívódíjas karnagyuk, Szélesi Attila és dr. Máhr Tivadar alpolgármester, aki az együttes tubása, 2005 óta szervezi a Sárvári Fúvószenekari Egyesülettel a fesztivált.

Visszatért a fesztivál a sárvári a Nádasdy-várba

Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke is méltatta a rendezvényt, örömének adott hangot, hogy a járványügyi szabályok lehetővé teszik a fúvószenekarok számára a jelenléti próbák megtartását. Szabó Ferenc a Sárvári Koncertfúvós Zenekarnak egy elismerő plakettet is átnyújtott.

Kőszeg Város Koncertfúvószenekara zárta a 21. fúvószenei gálát. Szilágyi Miklós karnagy fergeteges hangulatot varázsolt a nézőtérre, megtáncoltatták a közönséget. Mint mondta, a pandémia idején is igyekeztek a zenekart összetartani. A fúvós együttesek örömzenélése után vette kezdetét a gálaprogram a színpadon.

A második est fellépőinek sorát az Ámokfutók nyitotta. Kozsó 1994-től szinti pop műfaját népszerűsíti, legismertebb dala a Szomorú szamuráj. A Groovehouse fellépésére teljesen megtelt a vár udvara. Judy és Zsolti a tinédzserektől az idősebb korosztályig mindenkit megénekeltetett. Dévényi Tibi bácsi retro discoja lázba hozta a közönséget és fogytak a pöttyös labdák.

A Sörexpressz harmadik napja a rockzene jegyében telt. Már Vikidál Gyula, a P. Mobil, a P. Boksz és a Dinamit egykori énekese koncertjét is nagyon sokan hallgatták. A Lord együttes koncertjére aztán ismét megtelt a várudvar. A jövőre 50 éves fennállását ünneplő vasi zenekar rajongótábora szinte minden dalt együtt énekelt, dúdolt az együttessel. 

A járványügyi szabályokat betartva három nap alatt ezrek buliztak együtt a Nádasdy – vár falai között. 

TRG

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!