Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Változik az ügyeleti rendszer december 1-től

Sárvár kiemelt ügyeleti központ marad!

2023.11.08

2024 elejéig az egész országban megújul az alapellátási ügyeleti rendszer, Vas vármegyében 2023. december 1. napjától vezetik be a belügyminiszter november 1-jei közleménye szerint.
Az új ügyeleti rendszert az Országos Mentőszolgálat működteti majd vármegyénkben is, és a betegek az 1830-as szám hívásával egységes, betegközpontú ellátást érnek el. Sárvár továbbra is kiemelt ügyeleti központ marad.

Változik az ügyeleti rendszer december 1-től

AZ ÚJ ALAPELLÁTÁSI ÜGYELETI RENDSZER MŰKÖDÉSE:

Ügyeleti időben jelentkező ellátandó panasz, tünet esetén a 1830-AS TELEFONSZÁMOT KELL HÍVNI! Hétköznapokon 16.00-tól 8.00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8.00-tól 8.00 óráig!

A 1830-as hívószámon az adott vármegye mentésirányítása jelentkezik, aki a kapott információ alapján telefonos tanáccsal segít, vagy ügyeletes ellátót küld a telefonálóért, sürgős esetben pedig mentőautót.

Hétköznapokon 16.00-22.00 óra között és hétvégén, illetve ünnepnapokon 8.00-14.00 óráig a járásközpontokban - Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Kőszeg, Körmend és Szentgotthárd - háziorvosi ügyelet működik, ezek személyesen is felkereshetők. Sárváron a háziorvosi ügyelet az SZTK-épületben, az Alkotmány utca 6. szám alatt lesz.

Hétköznapokon 22.00 és 8.00 óra között, illetve hétvégén, valamint ünnepnapokon 14.00 óra után az Országos Mentőszolgálat működtet sürgősségi ügyeletet a kijelölt telephelyeken. Azok számára, akik személyesen keresnének fel egy éjszakai ügyeletet, Vas vármegyében három kiemelt ügyeleti központban lesz erre lehetőség: Sárvár, Szombathely, Körmend. Sárváron a sürgősségi ügyelet az SZTK-épületben, az Alkotmány utca 6. szám alatt lesz.

SÁRVÁRON AZ ÜGYELETI KÖZPONT ÚJ HELYSZÍNEN LESZ ELÉRHETŐ DECEMBER 1-TŐL! Ugyanazon a helyen lesz tehát a háziorvosi és a sürgősségi ügyelet is!

Címe: Sárvári Szent László Kórház Járóbeteg Szakellátás (SZTK-épület) 9600 Sárvár, Alkotmány u. 6.

Sárvár kiemelt ügyeleti központ marad, így az ügyeletet igénybe vevő gyermekek és felnőttek számára az új telefonszám – 1830 – és az új helyszín – SZTK-épület - jelent csak változást!

További információ: https://www.mentok.hu/ugyelet/

Súlyos, életveszélyes állapot fennállása esetén a 112-t hívja!

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!