Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Dr. Horváth Magdolna gyermekorvos életműdíjat vehetett át

„Sárvár Város Önkormányzatának Életmű-díja” kitüntetést vehette át Dr. Horváth Magdolna, a sárvári 2. számú házi gyermekorvosi körzet köztiszteletben álló gyermekorvosa nyugdíjba vonulása alkalmából Kondora István polgármestertől.

A doktornő 1979-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Először a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban dolgozott, majd 1986-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból szerzett szakvizsgát. 1986 óta dolgozik gyermekorvosként Sárvár és Sitke településeken. Közel négy évtizedes munkássága alatt igazi lokálpatriótaként kiemelkedő szakmai hozzáértéssel végezte gyógyító tevékenységét. Emberi hozzáállását, munkabírását több száz betege és hozzátartozóik is megtapasztalhatták.

Dr. Horváth Magdolna gyermekorvosnak mindig volt egy jó szava, megnyugtató gesztusa az általa kezelt gyermekekhez és mindig megtalálta a közös hangot a szülőkkel is. A több évtizeden keresztül kiemelkedő szakmai hozzáértéssel végzett tevékenységének, lelkiismeretes és humánus gyógyító munkájának elismeréseként részesült Dr. Horváth Magdolna „Sárvár Város Önkormányzatának Életmű-díja” kitüntetésben.

A Nádasdy Kulturális Központ tevékenységéről Takács Zoltán Bálint számolt be

A januári képviselő – testületi ülésen számolt be Czigány István városi főépítész 2023. évi tevékenységéről, amelyből kiderül, hogy tavaly is tovább folytatódott Sárvár fejlődése. 2023-ban - többek között - véleményt, állásfoglalást adott a Flex telephelyének beépítési lehetőségeiről, a sportcsarnok környezetének fejlesztésével, a gyermekorvosi rendelők kialakításával kapcsolatban. Véleményezte a Penny Market, a MOL töltőállomás átépítését, az AWF új gyártócsarnokának terveit is.

A Kolping Támogató Szolgálat 2023. évi szakmai tevékenységéről Rábáné Varga Anita intézményvezető adott tájékoztatást. A szervezet Sárváron és környékén 30 fogyatékosággal lévőt lát el, fő tevékenységük az óvodai és iskolai foglakozásokra történő utaztatás.

A Nádasdy Kulturális Központ 2023. évi tevékenységéről Takács Zoltán Bálint igazgató tájékoztatta a képviselő – testületet, majd az intézmény 2024. évi munkatervét is jóváhagyták. A tavalyi év legnagyobb elismerését jelentette, hogy az Év Családbarát Emlékhelye Díjban részesült a Nádasdy-vár.

Az energiaválság miatt a Nádasdy Ferenc Múzeum 2023 március közepéig zárva tartott, de így is közel 26 ezer látogatója volt. 2023-ban a közművelődési területen több mint 200 rendezvényt kínáltak, amelyhez Sárvár Város Önkormányzata magas szintű támogatást nyújtott. A sárvári könyvtár állománya tavaly több mint 1400 dokumentummal gyarapodott, 132 rendezvény és közel 8300 látogató jellemezte az intézmény 2023. évét.

Elfogadta a képviselő – testület a jegyző 2023. évi adóztatási tevékenységéről szóló beszámolót. A lakosságot helyi adó nem terheli, Sárváron csak helyi iparűzési adót és idegenforgalmi adót kezel az adóhatóság. Sárvár a 2023. december 31-i adatok szerint 208 szálláshellyel rendelkezik, tavaly közel 607 ezer vendégéjszakát töltöttek el városunkban a turisták. 2023-ban közel 1478 helyi iparűzési adóalanya volt a városnak. Sárvár adóbevételei nagyban hozzájárulnak a város fejlesztéséhez és működtetéséhez.

- Jóváhagyta a képviselő – testület a 2023. évi Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásárról szóló beszámolót. A testület döntése értelmében 2008 óta szervezi a TOFI 2005. Kft. a vásárt. Tavaly 478 vásározó vett részt a rendezvényen, amelyet 40-45 ezer látogató keresett fel – mondta el Kondora István polgármester. Döntöttek az ülésen arról is, hogy 2024 – 2028 között ismét koncesszióba adja az önkormányzat a cégnek a vásár megszervezését. Idén október 25-26-án szervezik meg a Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásárt.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!