Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Több százan ünnepelték együtt Sárváron a márciusi ifjakat

2024.03.21

„Március tizenötödike jelkép, mely magába sűríti a megelőző évtizedek fokozatosan kibontakozó reformmozgalmát, de egyben jelképezi a forradalom kitörése után alig fél évvel kezdődő szabadságharcot is.” – mondta az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójára emlékező beszédében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a Nádasdy-vár udvarán.

A Sárvári Turisztikai Technikum diákjai adtak műsort a vár színpadán

Több százan gyűltek össze a Nádasdy-vár udvarán, hogy együtt ünnepeljenek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján a langyos tavaszi napsütésben. A Himnuszt a Sárvári Koncertfúvószenekar előadásában hallhatták az ünneplők. Az emlékező beszédet Dr. Máhr Tivadar alpolgármester mondta.

„Március tizenötödike jelkép, mely magába sűríti a megelőző évtizedek fokozatosan kibontakozó reformmozgalmát, de egyben jelképezi a forradalom kitörése után alig fél évvel kezdődő szabadságharcot is. A nemzeti színű kokárda mindannyiunk szíve felett egy közösségbe köt össze minket magyarokat, éljünk bárhol a világban. Piros, fehér, zöld, ez a magyar föld – ismételjük óvodás korunk óta.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester mondott ünnepi beszédet

Március tizenötödike összehoz minket, függetlenül pártállástól, világnézetektől, kortól és nemtől. A kokárda viselése még ma sem ciki, sőt egy olyan ünnepen vagyunk, amikor azt vesszük észre, ha valakin nincs. Közösségben érezzük magunkat és természetesnek vesszük, hogy részt vegyünk az ünnepségeken, Sárváron és bárhol az országban. Sőt, magyar közösségeink a nagyvilágban szintén e napon jönnek össze, hogy átéljék és megerősítsék magyarságukat. „- szólt az alpolgármester.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester beszédében kiemelte: 1848 tavasza Magyarország történelmének semmi mással össze nem hasonlítható fordulata. Felidézte Széchenyi István, Kossuth Lajos, PetőfiSándor, Dessewffy Aurél alakját. Mint mondta, a forradalmat és a szabadságharcot ugyan leverték, de az új önkényuralom nem tudta ott folytatni, ahol alig másfél évvel korábban abbahagyta. A joggal és karddal vívott küzdelem megmutatta, hogy a magyarokkal mindig számolni kell, mert mernek nagyok lenni. Mernek nagyot álmodni és tenni is azért. Tudnak várni és a szabadság, az önrendelkezés bűvös és vonzó eszméjét átadni generációról generációra.

Több százan ünnepelték együtt Sárváron a márciusi ifjakat

Dr. Máhr Tivadar így zárta ünnepi beszédét: „Jómagam nemcsak a tervezésben hiszek. Nemcsak abban, hogy felmérve lehetőségeinket, számot vetve a rendelkezésre álló erőforrásokkal fogalmazzuk meg céljainkat. Hiszek abban is, hogy már azok megfogalmazása idején vonjuk be az érdekelt feleket. Az elmúlt évek, évtizedek során ezt a politikát folytattuk Sárváron. Politikai nézeteink természetes módon nem minden ponton illeszkednek egymáshoz, de nem vitatjuk, hogy a velünk szemben ülő is városunk javát szolgálja, fejlődését segíti. Hiszek abban, hogy minden apró lépés közösségünk, a sárváriak javát szolgálja. Egy bizonytalan jelenben, egy folyamatosan alakuló jövőben Sárvár legyen a történelem egy biztos pontja, ahol érdemes lenni és jó élni. Amiért érdemes tenni és amit érdemes szolgálni.

Nekem ezt jelenti 1848 és 49 üzenete. És Önöknek, nektek mit jelent?”

Az ünnepi műsorban a Sárvári Turisztikai Technikum 10T osztálya lépett fel

Az ünnepi műsorban a Sárvári Turisztikai Technikum 10T osztálya lépett fel, felkészítő tanáruk Szalai Viktória volt. 

Több százan ünnepelték együtt Sárváron a márciusi ifjakat

A megemlékezés zárásaként az ünneplők átvonultak Petőfi Sándor és gróf Batthyány Lajos szobraihoz. Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek valamint dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző először gróf Batthyány Lajos szobránál, majd Petőfi Sándor emlékművénél helyezett el koszorút, őket követően a pártok és civil szervezetek képviselői koszorúztak.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!