Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Több mint 300 autócsoda és motor vett részt a Veterán Pikniken

2023.06.19

Különlegesebbnél különlegesebb veterán autók és motorok jöttek el június 3-án az 5. Veterán Piknikre Sárvárra. Minden adott volt egy jó fesztiválhoz: járműcsodák, nyári napsütés, árnyas fák és jó programok.

Több mint 300 autócsoda és motor vett részt a Veterán Pikniken

A Veterán Piknikre már előzetesen regisztrálhattak a járművek, de a helyszínen is folyamatosan érkeztek a reggeli órákban az autók és motorok. A fesztivált Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki örömének adott hangot, hogy a veterán autók fesztiváljával kezdetét vette a sárvári fesztiválszezon. 

Megtöltötték a veterán autók és motorok a Várparkot

– Úgy látom, hogy itt a történelmi városrészben nagyon jó helye van a fesztiválnak. Külön öröm, hogy az elmúlt évek nehézségei nem tántorították el a szervezőket és résztvevőket, és ilyen sokan eljöttek Sárvárra. Az öt év azt jelenti, hogy van múltja ennek a rendezvénynek, és van jövője is – mondta Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, aki ezt követően Varjú Zoltán motorgyűjtővel elhajtott egy régi motorcsodán.

Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek Varjú Zoltán motorgyűjtővel

A Veterán Pikniket szívvel – lélekkel szervezi Rozmann Zsolt és Timár Éva. – Öt-hat évvel ezelőtt nagyot álmodtunk és elindítottuk a fesztivált. A vár udvarát már az első évben kinőttük, és így kerültünk ide a Várparkba, ahova idén 300-nál is több veterán jármű érkezett – mondta el Rozmann Zsolt, aki négy veterán járművet is hozott a rendezvényre, köztük egy 57-es Ford Mustángot.

Volkswagenek, Ladák, Zsigulik, Trabantok is sorakoztak a parkban

Volkswagenek, Ladák, Zsigulik, Trabantok, Csepel és Danuvia motorok…felsorolni is lehetetlen a járművek sokaságát, amelyeket egész nap meg lehetett nézni a Várparkban, ahonnan a Sárvár Rádió is élő műsorral jelentkezett a délelőtt folyamán.

Egy Shelby Cobra is érkezett a piknikre

A nap során „Garázsdizájn” aukciót is szerveztek, lehetett szavazni a „Piknik kedvenc” járművére, majd a kora délutáni órákban felvonultak a veterán autók és motorok. A programot Loran Barnabás Trabarna műsora zárta.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!