Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Több mint 300 autócsoda és motor vett részt a Veterán Pikniken

2023.06.19

Különlegesebbnél különlegesebb veterán autók és motorok jöttek el június 3-án az 5. Veterán Piknikre Sárvárra. Minden adott volt egy jó fesztiválhoz: járműcsodák, nyári napsütés, árnyas fák és jó programok.

Több mint 300 autócsoda és motor vett részt a Veterán Pikniken

A Veterán Piknikre már előzetesen regisztrálhattak a járművek, de a helyszínen is folyamatosan érkeztek a reggeli órákban az autók és motorok. A fesztivált Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki örömének adott hangot, hogy a veterán autók fesztiváljával kezdetét vette a sárvári fesztiválszezon. 

Megtöltötték a veterán autók és motorok a Várparkot

– Úgy látom, hogy itt a történelmi városrészben nagyon jó helye van a fesztiválnak. Külön öröm, hogy az elmúlt évek nehézségei nem tántorították el a szervezőket és résztvevőket, és ilyen sokan eljöttek Sárvárra. Az öt év azt jelenti, hogy van múltja ennek a rendezvénynek, és van jövője is – mondta Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, aki ezt követően Varjú Zoltán motorgyűjtővel elhajtott egy régi motorcsodán.

Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek Varjú Zoltán motorgyűjtővel

A Veterán Pikniket szívvel – lélekkel szervezi Rozmann Zsolt és Timár Éva. – Öt-hat évvel ezelőtt nagyot álmodtunk és elindítottuk a fesztivált. A vár udvarát már az első évben kinőttük, és így kerültünk ide a Várparkba, ahova idén 300-nál is több veterán jármű érkezett – mondta el Rozmann Zsolt, aki négy veterán járművet is hozott a rendezvényre, köztük egy 57-es Ford Mustángot.

Volkswagenek, Ladák, Zsigulik, Trabantok is sorakoztak a parkban

Volkswagenek, Ladák, Zsigulik, Trabantok, Csepel és Danuvia motorok…felsorolni is lehetetlen a járművek sokaságát, amelyeket egész nap meg lehetett nézni a Várparkban, ahonnan a Sárvár Rádió is élő műsorral jelentkezett a délelőtt folyamán.

Egy Shelby Cobra is érkezett a piknikre

A nap során „Garázsdizájn” aukciót is szerveztek, lehetett szavazni a „Piknik kedvenc” járművére, majd a kora délutáni órákban felvonultak a veterán autók és motorok. A programot Loran Barnabás Trabarna műsora zárta.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!