Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Sikeresen átrobogott Sárváron a Sörexpressz

2023.07.09

A Sárvári Sörexpressz és 23. Fúvószenei Várfesztivál rendezvényével folytatódott a sárvári fesztiválok sora június 30-án és július 1-jén. Az idei évben négy fúvószenekar lépett fel a rendezvényen, a könnyűzenei programok pénteken és szombaton este is megtöltötték a Nádasdy-vár udvarát.

Közös zenélés után mutatták be fesztiválprogramjaikat a fúvószenekarok

A Sörexpressz és 23. Fúvószenei Várfesztivál menetrend szerint elindult a Nádasdy-várban június 30-án. A sörfesztivált Kondora István polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg a színpadon jó szórakozást kívánva a közönségnek. Majd csatlakozott hozzájuk Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, a fúvószenekar egyesület társadalmi megbízatású elnöke és ingyenes sörcsapolással indították el a sörfesztivált.

Ágh Péter, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar ingyenes sörcsapolással indították el a sörfesztivált

Zoltán Erika koncertje forrósította fel a hangulatot a fesztivál első estéjén. Az énekesnő pályafutása több mint 35 évvel ezelőtt indult, amikor a siófoki Interpop Fesztiválon közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert. Sárváron nemcsak ez a jól ismert sláger, de olyan dalok is felcsendültek, mint a Casanova, a Túl szexi vagy a Remetelány. 

Zoltán Erika a színpadon

Zoltán Erika után a Desperado, DJ Dominique és DJ Shepered lépett fel a vár udvarán június 30-án este. A fúvószenekari programok szombaton délután indultak a Posta téren fesztiválra hangoló térzenével, majd az együttesek bevonultak a Nádasdy-várba, ahol Kondora István polgármester nyitotta meg a fúvós programot. Az idei évben a Komáromi Egressy Fúvószenekar, a mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar, a balatonkeresztúri Balaton M. & K. Fúvószenekar és a helyi Sárvári Koncertfúvószenekar lépett fel a fesztiválon. Közös zenélés után mutatták be fesztiválprogramjaikat a zenekarok.

A Sárvári Koncertfúvószenekar nyitotta a fellépők sorát

A Sárvári Koncertfúvószenekar nyitotta a fellépők sorát. Az együttes gyökerei 1910-be vezetnek vissza, azonban a mai modern fúvószene alapjait 1971-ben Pernecker János igazgató-karnagy alapozta meg. Az 1999-ben Szélesi Attila által életre hívott ifjúsági zenekar, 2005-ben egyesült a városi zenekarral. Azóta folyamatosan fejlődik, szép sikereket ér el a jelenlegi együttes vezetőjének, karnagyának szakmai vezetésével.

A Balaton M&K Fúvószenekar előadásával folytatódott a program Hajas Béla karnagy vezényletével. Az együttes a Marcali Városi Zeneiskola növendékeiből alakult 1987-ben, a zeneiskola kihelyezett osztályának székhelyén, Balatonkeresztúron. 1999-ben önálló egyesületté alakultak. Több éve a környék egyik legnépszerűbb együttesévé váltak, évi 40–50 fellépéssel. Szoros barátságban állnak a keresztúri környék hasonló zenekaraival, de a zenészbarátság az alapja széleskörű külföldi kapcsolataiknak is.

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar 1949-ben alakult, jövőre ünneplik fennállásuk 75. évfordulóját. Tagjai nyugdíjasok, aktív dolgozók, diákok. A zenekari közösségben nevelkedett, ma már családdal rendelkező zenészek gyermekeikkel együtt tevékenykednek az együttes soraiban. Repertoárjuk széles körű: a hagyományos indulók, keringők, polkák mellett filmslágerek, könnyűzenei darabok is megtalálhatóak. Ifj.Vámos Gábor karnagy vezényletével léptek fel Sárváron.

Esténként ezrek látogattak el a Nádasdy-várba

Komárom Város Egressy Fúvószenekara 1997-ben alakult a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből. Létszámuk az évek alatt elérte a 60 főt, amely lehetővé teszi a minél nagyobb nyilvánosság előtti bemutatkozást és repertoár folyamatos bővítését. A zenekar több évben is megmérettette magát, 2006-ban „B” fokozaton, majd 2011-ben és legutóbb 2020 februárjában is „C” fokozaton koncert és szórakoztató kategóriában kiemelt arany minősítést kapott a MAFUMASZ zsűrijétől. A zenekart alapította és a kezdetektől vezényli, Szabó Ferenc: Hidas Frigyes és Nívó díjas karmester, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti karának tanára, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, aki több mint harminc éve tanára a komáromi Egressy Béni Zeneiskolának is.

A Delta zenekar ismét Sárváron zenélt

Az esti órákra a Delta zenekar koncertjére több ezer emberrel telt meg a vár udvara, akik együtt énekelték, táncolták az együttes által előadott népszerű slágereket, aztán Lotfi Begi valamint Rico és Miss Mood zárta a fesztivált.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!