Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Sárváron tartotta elnökségi ülését a Fürdőszövetség

2024.03.08

Elnökségi ülést tartott Sárváron a Magyar Fürdőszövetség. A február 26-án, a VitalMed Hotelben szervezett eseményen napirendre került többek között a Magyar Fürdőszövetség éves beszámolójának és az éves közgyűlésnek az előkészítése; a vendégforgalmi adatok ismertetése; több, a működést szabályozó, módosított törvény áttekintése; és az idei szezonra való felkészülés.

Sárváron tartotta elnökségi ülését a Fürdőszövetség

Sárváron tartotta meg februári ülését a Magyar Fürdőszövetség elnöksége. Az eseményen Kondora István polgármester köszöntötte az elnökségi tagokat, és röviden bemutatta Sárvár város turizmusát.

- A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő tavaly nagyon jó eredményeket tudott elérni, több mint 700 ezer látogatója lett, és a szálláshelyek is több mint 600 ezer vendégéjszakát tudtak produkálni. Számos tervünk van az idei évre, fejlesztéseket is tervez a fürdő, mindezek ismeretében, hosszú távon fenntarthatónak látom a Sárvári Gyógyfürdő sikeres működtetését – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, nagyon fontos a tapasztalatcsere, hogy megismerjük egymás fürdőjének a működését, a helyi idegenforgalmi folyamatokat.

Kondora István polgármester köszöntötte az elnökségi tagokat

Az elnökségi ülést Kántás Zoltán a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Napirendre került a Magyar Fürdőszövetség éves beszámolójának és az éves közgyűlésnek az előkészítése; a vendégforgalmi adatok ismertetése; több, a működést szabályozó, módosított törvény áttekintése; a víz- és csatornadíj emelkedések; az idei szezonra való felkészülés, a várakozások megfogalmazása; a tapasztalatcsere.

- A fürdők létesítésével és üzemeltetésével foglalkozó jogszabály több helyen, lényeges kérdésekben is változott, melyeket nekünk szakmai oldalról le kell tudni követni, alkalmazkodnunk kell a jogszabályi elvárásokhoz. Ezen túlmenően érzékenyen érintett minket az a tény, hogy egy törvényi változásnak köszönhetően jelentős mértékben nőnek a víz- és szennyvízdíjainkra vonatkozó költségeink. Miután ez egy meghatározó költségeleme a működésünknek, így megpróbáljuk azokat a válaszokat is megkeresni, amivel segíteni tudunk kollégáinknak abban, hogy mérsékelni tudják a költségeiket – tájékoztatott az elnök.

Az elnökségi ülést Kántás Zoltán a Magyar Fürdőszövetség elnöke nyitotta meg

Kántás Zoltán szólt arról is, hogy több szakbizottság segíti a Magyar Fürdőszövetség munkáját. Kiemelkedő jelentőséggel bír a szervezet marketing tevékenysége. Példaként említette a tavaly első alkalommal megrendezett Országos Vízipisztoly Csatát, és a már hagyománynak számító Strandok Éjszakája programot, amin keresztül egyedi módon próbálják bemutatni a magyar fürdőkultúrát és népszerűsíteni a hazai épített fürdőket. A forgalmi adatokban javulásra számítanak, abban bíznak, hogy legalább a 2022. évi adatokat sikerül elérni.

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!