Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

2023.11.08

November 2-án munkába állt az új sárvári gyermekorvos, Dr. Palatka János az 1. számú gyermekorvosi körzetben. Az előzményekről Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást.

Kondora István és Dr. Palatka János a szerződéskötés után

- November 2-án munkába állt az 1. számú gyermekorvosi körzetben az új gyermekorvos. Ennek előzménye, hogy a körzetben az orvosi ellátási szerződés – Dr. Kálózi Patrícia felmondása miatt - 2023. október 31. napjával megszűnik. A sárvári önkormányzat, amint tudomására jutott a doktornő szándéka, megkezdte a tárgyalásokat a gyermekorvosi ellátás folyamatosságának biztosítása érdekében. Az 1. számú gyermekorvosi körzetben Dr. Palatka János gyermekorvos november 2-án megkezdi a munkát.  A doktor úrral kötendő szerződést az októberi képviselő - testületi ülésen hagytuk jóvá, amíg tart a felmondási ideje az előző munkahelyén, addig helyettesítési szerződést tudtunk vele kötni, ezt követően nyílik lehetőség a feladat-ellátási szerződés megkötésére – mondta el Kondora István polgármester.

Szabó Zoltán alpolgármester Dr. Palatka János szakmai pályafutásáról adott tájékoztatást:  1986-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát, 1991-ben nukleáris medicina szakvizsgát tett, 2011-től egészségbiztosítási szakorvos, továbbá a Corvinus Egyetemen egészségügyi menedzser szakképesítést is szerzett. Dolgozott a kaposvári kórház gyermekosztályán, majd Szombathelyre a Markusovszky kórházba került, ahol az Izotópdiagnosztikai Osztályt vezette. Ezután Celldömölkön folytatódott a pályája, ahol újra gyermekorvosként praktizált. 2020. augusztus 1-je óta Szombathelyen, a Váci úti gyermekorvosi körzetben dolgozott.

Kondora István és Szabó Zoltán a sajtótájékoztatón

- A 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzetekkel kapcsolatban is szeretnénk tájékoztatást adni – folytatta Kondora István, majd hozzátette: a 2. számú gyermekorvosi körzetben - a doktornő nyugdíjazására tekintettel - 2024. január 26. napjával szűnik meg az ellátási szerződés. A 3. számú gyermekorvosi körzetben - a doktornő felmondása miatt - szintén ezen a napon szűnik meg az ellátási szerződés.

- Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk annak érdekében, hogy a gyermekorvosi ellátás 2024 január után is zavartalanul és megnyugtatóan folytatódjon Sárváron- szólt a polgármester.

- Az önkormányzat azon dolgozik, hogy az új gyermekorvosok – a helyettesítési idő lejárta után – már az új, modern rendelőben kezdjék meg a munkájukat. A következő hetekben folyamatosan tájékoztatást adunk a sárvári gyermekorvosi ellátás alakulásával kapcsolatban az érintett szülőknek, illetve a közvéleménynek, addig is kérjük mindenki türelmét – fejezte be a tájékoztatót Szabó Zoltán alpolgármester.

Rendelési információk

Gyermekorvos

Dr. Palatka János

csecsemő-gyermekgyógyász szakorvos

 

Rendelési idő

 

hétfő

12.30 – 15.30

kedd

  8.30 – 11.30

szerda

11.00 – 13.00

csütörtök

  8.30 – 11.30

péntek

12.30 – 15.30

 

ELŐZETES IDŐPONT KÉRÉSE TOVÁBBRA IS SZÜKSÉGES!

Rendelő elérhetősége

Telefon      95-324-949                 (VÁLTOZATLAN)

E-mail        sarvargyermek@gmail.com

 

Ápoló – asszisztens

Az ápolói, asszisztensi feladatokat változatlanul VARGA NOÉMI látja el.

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!