Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Megtartotta idei utolsó ülését a képviselő-testület

2022.12.16

A sárvári képviselő-testület december 15-én tartotta idei utolsó ülését, amely Kondora István polgármester ünnepi köszöntőjével zárult, aki a karácsony közeledtével a béke fontosságát hangsúlyozta.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

Módosították a szociális ellátásokról szóló rendeletet az ülésen, mivel módosult a szociális törvény.  A szociális ellátások és támogatások összegének megállapításánál a viszonyítási alap 2023. január 1-jét követően nem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege lesz, hanem az úgynevezett szociális vetítési alap. Önkormányzati bérlakás vagy lakásszerzési támogatás igénylése esetén az igénylő illetve a vele együtt költöző személy nem rendelkezhet 2 millió 565 ezer forintot meghaladó értékű ingatlannal.

Az önkormányzat jövő évi biztonságos és kiegyensúlyozott működése érdekében elfogadták az ülésen a sárvári önkormányzat 2023. évi átmeneti gazdálkodásáról, 2023. évi feladat- és munkatervéről továbbá 2023. évi belső ellenőrzési tervéről szóló rendeleteket.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

Az „Élhető Sárvár-Komplex településfejlesztés Sárváron” című projekt keretében csapadékvíz-elvezetését célzó beruházás is megvalósításra kerül a Zuhogó utca végén, a Gyöngyös műcsatorna árapasztó műtárgya közelében. A kivitelezéshez egy mintegy 1400 m2-es ingatlant vásárol az önkormányzat a Zuhogó utca végén. Kondora István polgármester bízik abban, hogy a csapadékvíz átemelő elkészülte után, elkezdődhet a kertvárosi utcák csapadékvíz – elvezetési problémájának felülvizsgálata is.

A sárvári önkormányzat több városi civil szervezet részére is ingyenesen biztosít helyiséget. Decemberi döntése értelmében a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület részére január 1-től továbbra is ingyenes használatba adja a Selyemgyár utca 4. szám alatti helyiséget két évre. A Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület részére a Rákóczi utca 21. szám alatti helyiséget 2024. december 31-ig adja ingyenes használatba az önkormányzat, de amennyiben az ide tervezett fejlesztés pályázati támogatásban részesül, akkor a szerződés a tulajdonos részérők 30 napon belül felmondható, és az önkormányzat másik helyiséget biztosít.

A Nádasdy-vár palotaépületének kiállító, közösségi, szolgálati és iroda helyiségeinek a hőmérséklete folyamatosan csökken, a kialakított melegedőhelyiségekben a minimálisan előírt hőmérséklet már egyre nehezebben biztosítható. Figyelemmel egyéb települések kulturális intézményei nyitvatartásának módosítására, illetve munkatársai egészségének megőrzésére módosította a testület a Nádasdy Kulturális Központ nyitvatartását, fenntartva a lehetőségét annak, hogy kedvező időjárási viszonyok esetén azon pozitív irányban módosíthasson az intézmény vezetője.

 

A Nádasdy Kulturális Központ 2022. december 19-étől 2023. január 22-éig kaputól kapuig, azaz teljes egészében, mind a palotaépület, mind a gazdasági épület vonatkozásában zárva tart. Az újranyitástól 2023. március 31-ig a könyvtár keddtől péntekig 13 órától 17 óráig, a múzeum csütörtöktől vasárnapig 10 órától 16 óráig tart nyitva. A Nádasdy-vár általános nyitvatartási ideje hétfőtől vasárnapig 8 órától 18 óráig. Ez azonban az időjárás függvényében változhat.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

A decemberi testületi ülés zárásaként Monostori Patrik, az önkormányzati hivatal munkatársa, a Ma'mint 'Ti Színjátszó Csoport tagja a Szabó Magda regénye alapján készült Abigél című  musical-ből a Karácsony esti dal című verset adta elő, majd Kondor István polgármester ünnepi köszöntőjét hallhatták a képviselők és a televíziónézők. 

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

A város első embere ünnepi köszöntőjében a béke fontosságát hangsúlyozta, mint mondat a belső és a külső béke most mindennél fontosabb.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!