Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Megtartotta idei utolsó ülését a képviselő-testület

2022.12.16

A sárvári képviselő-testület december 15-én tartotta idei utolsó ülését, amely Kondora István polgármester ünnepi köszöntőjével zárult, aki a karácsony közeledtével a béke fontosságát hangsúlyozta.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

Módosították a szociális ellátásokról szóló rendeletet az ülésen, mivel módosult a szociális törvény.  A szociális ellátások és támogatások összegének megállapításánál a viszonyítási alap 2023. január 1-jét követően nem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege lesz, hanem az úgynevezett szociális vetítési alap. Önkormányzati bérlakás vagy lakásszerzési támogatás igénylése esetén az igénylő illetve a vele együtt költöző személy nem rendelkezhet 2 millió 565 ezer forintot meghaladó értékű ingatlannal.

Az önkormányzat jövő évi biztonságos és kiegyensúlyozott működése érdekében elfogadták az ülésen a sárvári önkormányzat 2023. évi átmeneti gazdálkodásáról, 2023. évi feladat- és munkatervéről továbbá 2023. évi belső ellenőrzési tervéről szóló rendeleteket.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

Az „Élhető Sárvár-Komplex településfejlesztés Sárváron” című projekt keretében csapadékvíz-elvezetését célzó beruházás is megvalósításra kerül a Zuhogó utca végén, a Gyöngyös műcsatorna árapasztó műtárgya közelében. A kivitelezéshez egy mintegy 1400 m2-es ingatlant vásárol az önkormányzat a Zuhogó utca végén. Kondora István polgármester bízik abban, hogy a csapadékvíz átemelő elkészülte után, elkezdődhet a kertvárosi utcák csapadékvíz – elvezetési problémájának felülvizsgálata is.

A sárvári önkormányzat több városi civil szervezet részére is ingyenesen biztosít helyiséget. Decemberi döntése értelmében a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület részére január 1-től továbbra is ingyenes használatba adja a Selyemgyár utca 4. szám alatti helyiséget két évre. A Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület részére a Rákóczi utca 21. szám alatti helyiséget 2024. december 31-ig adja ingyenes használatba az önkormányzat, de amennyiben az ide tervezett fejlesztés pályázati támogatásban részesül, akkor a szerződés a tulajdonos részérők 30 napon belül felmondható, és az önkormányzat másik helyiséget biztosít.

A Nádasdy-vár palotaépületének kiállító, közösségi, szolgálati és iroda helyiségeinek a hőmérséklete folyamatosan csökken, a kialakított melegedőhelyiségekben a minimálisan előírt hőmérséklet már egyre nehezebben biztosítható. Figyelemmel egyéb települések kulturális intézményei nyitvatartásának módosítására, illetve munkatársai egészségének megőrzésére módosította a testület a Nádasdy Kulturális Központ nyitvatartását, fenntartva a lehetőségét annak, hogy kedvező időjárási viszonyok esetén azon pozitív irányban módosíthasson az intézmény vezetője.

 

A Nádasdy Kulturális Központ 2022. december 19-étől 2023. január 22-éig kaputól kapuig, azaz teljes egészében, mind a palotaépület, mind a gazdasági épület vonatkozásában zárva tart. Az újranyitástól 2023. március 31-ig a könyvtár keddtől péntekig 13 órától 17 óráig, a múzeum csütörtöktől vasárnapig 10 órától 16 óráig tart nyitva. A Nádasdy-vár általános nyitvatartási ideje hétfőtől vasárnapig 8 órától 18 óráig. Ez azonban az időjárás függvényében változhat.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

A decemberi testületi ülés zárásaként Monostori Patrik, az önkormányzati hivatal munkatársa, a Ma'mint 'Ti Színjátszó Csoport tagja a Szabó Magda regénye alapján készült Abigél című  musical-ből a Karácsony esti dal című verset adta elő, majd Kondor István polgármester ünnepi köszöntőjét hallhatták a képviselők és a televíziónézők. 

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

A város első embere ünnepi köszöntőjében a béke fontosságát hangsúlyozta, mint mondat a belső és a külső béke most mindennél fontosabb.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!