Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Huszárképző és Pilvax Kávéház a nemzeti ünnepen

2023.03.19

Március 15-én a hagyományoknak megfelelően a Nádasdy Ferenc Múzeum kézműves foglalkozásokkal, fegyverbemutatókkal és tematikus tárlatvezetéssel várta látogatóit. A Nádasdy-vár folyosója népzenétől volt hangos.

Huszárképző és Pilvax Kávéház a nemzeti ünnepen

A múzeum dísztermét a gyermekzsivaj töltötte be, ahol pártát, huszár csákót, kis lovacskát készíthettek a gyerekek és szüleik. A bátrak a Petőfi 200 emlékév szellemében játékos feladatokat oldhattak meg a múzeum kiállítótereiben, és akik ügyesek voltak a végén ajándék süteményt kaptak.

Takács Zoltán Bálint igazgató a tárlatvezetésen a huszárokat helyezte a középpontba, azonban szó esett természetesen a Nádasdyakról és a bajorokról is. A fegyverbemutatót a múzeum saját gyűjteményi fegyvereiből és egy helyi magángyűjtő fegyvereiből tartották.

Huszárképző és Pilvax Kávéház a nemzeti ünnepen

A Nádasdy-vár folyosója az idei évben is népzenétől volt hangos a nemzeti ünnepen, a hagyományoknak megfelelően a Regös Népzenei Együttes adott ünnepi műsort. Boda Csaba elmondta, hogy mindig nagy öröm számukra, a március 15-i Pilvax Kávéházban zenélni, amely már több évtizedes hagyományra tekint vissza. Az idei évben a zenei repertoárt kiegészítették újabb március 15-re vonatkozó szerzeményekkel, és megzenésített Petőfi versekkel.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!