Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták a Szatmár utcai óvodát

2024.04.15

A Szatmár utcai óvoda ovisainak ünnepi műsorával avatták fel az intézmény megújult épületszárnyát április 11-én. A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelye a Széchenyi Terv Plusz keretében újulhatott meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. Többek között új külső színezést kapott az épület, amely tornaszobával, egyéb új helyiségekkel is bővült.

A ballagó ovisok ünnepi műsorával avatták fel a megújult épületszárnyat

Faültetéssel kezdődött a Szatmár utcai óvoda avatóünnepsége április 11-én délután. Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, Darázsné Horváth Kornélia óvodavezető, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Varga Jenő önkormányzati képviselő japán díszcseresznyefákat ültettek az óvoda elé és az intézmény udvarára ezzel üzenve a jövő generációinak. Majd a Szatmár utcai óvoda ballagó ovisainak ünnepi műsorával avatták fel a megújult épületszárnyát. A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelye a Széchenyi Terv Plusz keretében újulhatott meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. 

Faültetéssel kezdődött a Szatmár utcai óvoda avatóünnepsége

Az ünnepségen megjelenteket először Biró Ágnes intézményvezető-helyettes, majd Darázsné Horváth Kornélia, a Sárvári Vármelléki Óvoda vezetője köszöntötte. Köszönetet mondott az önkormányzatnak, a tervezőknek és kivitelezőknek. Darázsné Horváth Kornélia kiemelte, hogy a jövőben korszerű, kulturált, jól felszerelt környezetben tudják biztosítani a gyermeknevelést.

Mint mondta, a gyermekeknek az óvoda külső színezése, illetve dekorálása tetszik a legjobban, amely dr. Szijártó Valéria érdeme, aki szívügyének tekintette, hogy az épület szép és színes legyen.

Varga Jenő, a városrész önkormányzati képviselője avatóbeszédében kiemelte, hogy ez az óvoda a szíve csücske. 1998. december 22-én a cukorgyár bezárásával bizonytalanná vált a Szatmár utcai óvoda léte, de az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy van rá igény, és most meg is újulhatott a kormány és az önkormányzat együttműködésével. További fejlesztéseket is tervez az önkormányzat, az udvarra új sport- és játszóeszközöket is szeretnének.

Kondora István polgármester az avató ünnepségen elmondta, hogy az elmúlt években a sárvári gyermekintézmények szinte teljesen megújultak. Az önkormányzat számár kiemelten fontosak a gyerekeket ellátó intézmények, hiszen ez a „második otthonuk”. Kiemelte, hogy a jövőben a Bocskai utcai óvoda felújításán is dolgoznak.

A ballagó ovisok adtak ünnepi műsort az avatáson

Dr. Kondora Bálint, a vármegyei közgyűlés alelnöke ünnepi beszédében arról szólt, hogy a megyei önkormányzat koordinálta a bölcsőde és óvoda felújításokat támogató pályázatokat, és örömének adott hangot, hogy most az az intézmény is megújulhatott, ahova a kislányai járnak. Az elmúlt években 64 gyermekintézmény újult meg 8,4 milliárd forint értékben.

Az avatóünnepségen Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Kondora István polgármesterrel együtt a legfontosabbnak a sárváriak szolgálatát tartják.

-Lendülettel és tapasztalattal folytatjuk a munkát június 9-e után is, ha polgármester úr ismét elnyeri a sárváriak bizalmát – mondta Ágh Péter.

Az avatóünnepség végén a Szatmár utcai óvoda iskolába készülő ovisai vágták át a nemzeti színű a szalagot, dr. Kondora Bálint, Varga Jenő, Dr. Máhr Tivadar, Kondora István és Ágh Péter segítségével egy gyönyörű – a sárvári várat és népmesei szereplőket megjelenítő – fal előtt, amely Süle Réka óvodapedagógus és segítői munkáját dicséri.

Az ünnepség után a szülők és vendégek együtt tekintették meg a felújított óvoda épületét.

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!