Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták a felújított Berzsenyi utcát

2024.03.09

Március 2-án délelőtt ünnepélyesen átadták a felújított Berzsenyi utcát az ott élőknek és a város minden lakójának. Több mint 10 éve tervben volt már a Berzsenyi utca felújítása, az elmúlt évben megnyíló pályázati lehetőséggel egy régi álom válhatott valóra.

Az utca lakóival együtt avatták fel a felújított Berzsenyi utcát

Kondora István polgármester az avatóünnepségen elmondta, hogy az elmúlt 14 évben 19 kertvárosi utca újulhatott meg, de új burkolatot kapott a városon átmenő út, és hamarosan átadják a Várkerület utca felújított első szakaszát is, és idén 150 milliós út- és járdafelújítási program indul Sárváron.

Kondora István polgármester az avatóünnepségen

Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében arról szólt, hogy a felújítás a vármegyei önkormányzattal konzorciumban tudott megvalósulni. – A TOP-Plusz pályázati program keretében nyert támogatást a város az utca felújítására, de a Berzsenyi utca a jelenlegi állás szerint mégis 100%-ban a magyar adófizetők pénzéből épült. Az Európai Unió ugyanis visszatartja a magyaroknak járó területfejlesztési forrásokat. A lényeg azonban az, hogy a fejlesztések itt vannak, ez az út is elkészülhetett, és gyarapítja a várost – mondta Kondora Bálint.

Ágh Péter országgyűlési képviselő is jelen volt az avatáson

Ágh Péter országgyűlési képviselő avatóbeszédében kiemelte, hogy ez a beruházás jól szimbolizálja, hogy ezekben a nehéz időkben is előbbre tudott jutni Sárvár. - A koronavírus és a háború ellenére sok eredményt értünk el Sárváron Kondora István polgármester úrral együtt, aki lendülettel és tapasztalattal végzi a munkáját. Ezt az összefogást a jövőben is meg kell őriznünk, hogy Sárvár fejlesztését folytatni tudjuk – húzta alá Ágh Péter.

Az ünnepélyes szalagátvágásra Ágh Péter, dr. Kondora Bálint, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és az utca lakóinak közreműködésével került sor.

A Berzsenyi utca számokban:

- 6 méter burkolatszélességű útpályát alakítottak ki 364 méter hosszan

- kétoldali süllyesztett szegélyes párhuzamos parkolósáv készült 48 db párhuzamos parkolóval

- 2 méter széles aszfaltburkolatú járdát építettek mindkettő oldalon

- felújították a járda és parkolók között a meglévő nyílt árkokat, a kapubejárókat

- a kapubejárók szélén kerti szegélyt alakítottak ki, 35 db japáncseresznyefát ültettek

- nettó 331 millió forintba került a kivitelezés

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!