Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

2023.04.20

Vas vármegyei városok számára műszaki tervdokumentációkat dolgoztatott ki a Vas Vármegyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 215 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból.

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

A 12 településnek április 14-én adták át az elkészült terveket. Sárvár képviseletében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vette át a Kertváros nyugati részének csapadékvíz – elvezetés megoldását célzó kiviteli illetve tanulmányterveket Majthényi Lászlótól, a vámegyei közgyűlés elnökétől a Megyeháza címertermében.

A projekt keretében egyrészt a Vas Vármegyei Önkormányzat felülvizsgálta, illetve kidolgozta a vármegyei területfejlesztési koncepciót, illetve a vármegyei területfejlesztési programot. Az elnyert támogatás másik részét megyei beruházások előkészítésére használta fel a vármegyei önkormányzat, amelyeket dr. Kondora Bálint alelnök ismertetett. A tervdokumentációk között voltak energetikai korszerűsítésre vonatkozó kiviteli terveik, óvoda és bölcsőde korszerűsítésre, csapadékvíz – elvezetési rendszerek rekonstrukciójára valamint kerékpárutak építésére vonatkozó tervek is.

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

Sárvár Város Önkormányzata a Kertváros nyugati részének csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztésére kapott kiviteli terveket:

- a Nádasdy és a Világos utca közötti keresztutcák: Székely, Csallóköz, Eperjes, Bártfa, Munkácsy, Isaszeg, Világos utcák

- Ungvár utcának az Ikervári utcától a Nádasdy utcáig terjedő szakasza

- Nádasdy utca Ungvár utcai kereszteződéstől nyugatra eső, az Újmajori árokig tartó szakasza

A sárvári önkormányzat a következő utcák esetében csapadékvíz -elvezetési rendszerének fejlesztésére kapott tanulmányterveket:

- Magyari utca Erdélyi és Kazinczy utcák közötti szakaszán

- Sársziget utca Kazinczy és Tinódi utcák közötti szakaszán

- Ikervári, Katona, Damjanich utcák

- Szombathelyi utca 2-8. számok illetve 10-48. számok előtt

-  Kertekalja és a belső Kertekalja utca

Elkészültek a tervek a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére

Az Újmajori ároknál egy vízátemelő rendszer már megvalósítás alatt van. Az önkormányzat folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket, és készen áll arra, hogy ezen tervek birtokában pályázatot nyújtson be a további utcák fejlesztésére.

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!