Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

2022.05.20

Május elsején adta át hivatalos keretek között Szűcs Pál nyugalmazott rendőr alezredes Sárvár városa számára a Nádasdy-vár gyufaszálakból készült makettjét a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

Pali bácsival 2018-ban hozta össze az élet a Vasvári Rétesfesztivál során Takács Zoltán Bálintot, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatóját, ahol egy következő évi makettkiállításról meg is egyezett a mesterrel. 2019 nyarán 10 gyufaszálakból készült makettel mutatkozott be Szűcs Pál a Nádasdy-vár tornyában rendezett kiállításon. A népszerű kiállítás után a múzeumigazgató próbálta megnyerni a nyugalmazott rendőr alezredest a sárvári Nádasdy-vár makettjének elkészítésére, de nemleges választ kapott. Pali bácsit azonban a család rábeszélte a Nádasdyak ősi udvarának elkészítésére.

Az alkotás 21 hónap alatt készült el, 72 ezer gyufaszál felhasználásával. Az elkészült mű a legnagyobb alkotása Szűcs Pálnak. A makettet a mester önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül Sárvár városának ajándékozta, melyet a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében helyeztek el. A város nevében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vette át az ajándékot, aki elmondta, hogy nagy örömmel veszi át a város emblematikus épületének makettjét, amely minden sárvári számára egy meghatározó pont. Dr. Máhr Tivadar és Szűcs Pál az átadást ajándékozási szándéknyilatkozat kölcsönös aláírásával is megerősítették.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

A nyugalmazott rendőr alezredes az átadón elmondta, hogy ő alapvetően romos kastélyokat készít, mementoként a jövő nemzedékének, emiatt se vállalta elsőre a sárvári Nádasdy-vár elkészítését, hisz ez épp állapotban megtekinthető. A kihívás azonban izgalmasnak tűnt, emiatt belevágott a projektbe. A makett kialakítása során figyelt arra is, hogy ne csak a várfalakat készítse el, hanem a belső tereket is. Így, ha betekintünk a vár ablakain, láthatjuk a könyvtár falait, vagy akár a szalonsort.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója megköszönte Pali bácsi mellett a család rábeszélését és a támogatását. A Nádasdy-vár makettje mellett megcsodálható Pali bácsi 11 gyufaszálakból készült kastélya is a Nádasdy Ferenc Múzeum kiállítási tereiben a nyár végéig. Hogy milyen is a vár a várban, azt minden érdeklődő megtekintheti a Nádasdy-vár dísztermében.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!