Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

2022.05.20

Május elsején adta át hivatalos keretek között Szűcs Pál nyugalmazott rendőr alezredes Sárvár városa számára a Nádasdy-vár gyufaszálakból készült makettjét a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

Pali bácsival 2018-ban hozta össze az élet a Vasvári Rétesfesztivál során Takács Zoltán Bálintot, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatóját, ahol egy következő évi makettkiállításról meg is egyezett a mesterrel. 2019 nyarán 10 gyufaszálakból készült makettel mutatkozott be Szűcs Pál a Nádasdy-vár tornyában rendezett kiállításon. A népszerű kiállítás után a múzeumigazgató próbálta megnyerni a nyugalmazott rendőr alezredest a sárvári Nádasdy-vár makettjének elkészítésére, de nemleges választ kapott. Pali bácsit azonban a család rábeszélte a Nádasdyak ősi udvarának elkészítésére.

Az alkotás 21 hónap alatt készült el, 72 ezer gyufaszál felhasználásával. Az elkészült mű a legnagyobb alkotása Szűcs Pálnak. A makettet a mester önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül Sárvár városának ajándékozta, melyet a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében helyeztek el. A város nevében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vette át az ajándékot, aki elmondta, hogy nagy örömmel veszi át a város emblematikus épületének makettjét, amely minden sárvári számára egy meghatározó pont. Dr. Máhr Tivadar és Szűcs Pál az átadást ajándékozási szándéknyilatkozat kölcsönös aláírásával is megerősítették.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

A nyugalmazott rendőr alezredes az átadón elmondta, hogy ő alapvetően romos kastélyokat készít, mementoként a jövő nemzedékének, emiatt se vállalta elsőre a sárvári Nádasdy-vár elkészítését, hisz ez épp állapotban megtekinthető. A kihívás azonban izgalmasnak tűnt, emiatt belevágott a projektbe. A makett kialakítása során figyelt arra is, hogy ne csak a várfalakat készítse el, hanem a belső tereket is. Így, ha betekintünk a vár ablakain, láthatjuk a könyvtár falait, vagy akár a szalonsort.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója megköszönte Pali bácsi mellett a család rábeszélését és a támogatását. A Nádasdy-vár makettje mellett megcsodálható Pali bácsi 11 gyufaszálakból készült kastélya is a Nádasdy Ferenc Múzeum kiállítási tereiben a nyár végéig. Hogy milyen is a vár a várban, azt minden érdeklődő megtekintheti a Nádasdy-vár dísztermében.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!