Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

Sárvár kiemelt ügyeleti központ maradt!

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

- Bárhol lakik is valaki, színvonalas ügyeleti ellátást kap és egységesen fér hozzá, december 1-jétől Vasban is minden településen a 1830-as telefonszámon érhető el az orvosi ügyelet. Vészhelyzetben, balesetnél vagy ha valakit újra kell éleszteni, továbbra is a 112-es hívószámot kell „tárcsázni” – hangsúlyozta Győrfi Pál, aki hozzátette: 15 megyében működik már az új ügyelet, több mint 200 ezer embert láttak el eddig, így kellő tapasztalatot is szereztek már.

Győrfi Pál ismertette az új rendszer szabályait

Hétköznapokon 16.00-22.00 óra között és hétvégén, illetve ünnepnapokon 8.00-14.00 óráig hét telephelyen - Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Kőszeg, Körmend, Vasvár és Szentgotthárd - háziorvosi ügyelet működik.

Hétköznapokon 22.00 és 8.00 óra között, illetve hétvégén, valamint ünnepnapokon 14.00 óra után az Országos Mentőszolgálat működtet sürgősségi ügyeletet a kijelölt telephelyeken, így Sárváron, Szombathelyen és Körmenden.

Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett a tájékoztatón

- Sárváron új ügyeleti autó is segíti a betegellátást! Arra kérjük Önöket, hogy panasz esetén először mindig telefonáljanak! - mondta Szabó Zoltán alpolgármester.

SÁRVÁRON AZ ÜGYELETI KÖZPONT ÚJ HELYSZÍNEN LESZ ELÉRHETŐ DECEMBER 1-TŐL: AZ SZTK-ÉPÜLETÉBEN (9600 Sárvár, Alkotmány u. 6.)

ÜGYELETI IDŐBEN ELLÁTANDÓ PANASZ ESETÉN – GYERMEK ÉS FELNŐTT ESETÉBEN IS – A 1830-AS TELEFONSZÁMOT KELL HÍVNI!

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!