Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Bejárás – Elkészültek az új gyermekorvosi rendelők

2024.01.24

Elkészültek az új gyermekorvosi rendelők a volt tüdőgondozó épületében, ahol Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek, Erdős Katalin humánpolitikai irodavezető Dr. Izer Ildikó és Dr. Palatka János új gyermekorvosokkal tartott bejárást.

A Rákóczi utcai épületnek a homlokzata is megújult

Az „Egészségügyi alapszolgáltatási infrastruktúra fejlesztése Sárváron a 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzet” című projekt a Magyar Kormány és az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

Dr. Izer Ildikó, Kondora István, Szabó Zoltán, Erdős Katalin, Dr. Palatka János és Dr. Máhr Tivadar a bejáráson

A volt tüdőgondozó 158 négyzetméteres utcafronti épületrészében két gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki, valamint adminisztrációs helyiségeket, mosdókat, pelenkázót és egy betegvárót. Az udvarba fedett babakocsi tárolót, kerékpártámaszokat, akadálymentes parkolót, és akadálymentesítést szolgáló rámpát is terveztek a szakemberek. Többek között nyílászárócsere, napelemes rendszer telepítése és fűtéskorszerűsítés is szerepelt a projektben.

Az udvarba fedett babakocsi tárolót, kerékpártámaszokat is létesítettek

Az új rendelőket a gépkocsival érkezők a Dévai Bíró Mátyás utca felől tudják megközelíteni, ott lehet majd parkolni.

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!