Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Aranyeső hullott a sárvári mazsorettekre

2023.06.20

Fantasztikus hangulatban indult el június első hétvégéjén a fesztiválszezon a XIII. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivállal a Nádasdy-várban.

Színpadon a Kristály Csoport

A botforgatók showja a Posta téren kezdődött, ahol a fesztiválra érkezett csoportok és a Sárvári Koncertfúvószenekar fesztiválcsalogató műsort mutattak be. Innen vonultak be a Nádasdy-vár udvarára. Az idei évben a hét sárvári csoport - a Felnőtt, a Kristály, a Rózsaszínpárduc, a Napfény, a Holdfény, a Tündér és a Táncoló Talpak - mellett a csepregi, kiskőrösi, hajdúböszörményi és hevesi mazsorettcsoportok méretették meg magukat. Közreműködött a fesztiválon a Sárvári Koncertfúvószenekar és a Kanona Band. 

Nagyszámú közönség látogatott el a Nádasdy-várba

A fesztivált Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy öröm a Nádasdy-vár udvarán fellépni. A történelmi falak több évszázados hagyatékát őrizzük, és töltjük meg újabb és újabb élményekkel, tartalommal minden fesztiválon – szólt az alpolgármester.

Három tagú szakmai zsűri értékelte a produkciókat

A megnyitót követően a megkezdődött a verseny. A fellépők négy korcsoportban show és pom-pon kategóriákban mutatták be tudásukat a három tagú szakmai zsűrinek és a nagyszámú közönségüknek.

Az idei évben tombolasorsolással színesítették a programot, a nyereményeket sárvári vállalkozások, cégek ajánlották fel.

A botok és pom-ponok mellett színes lufik is előkerültek

A XIII. Sárvári Országos Mazsorett Fesztiválon kimagasló eredményeket értek el a sárvári csoportok. Felnőtt korcsoportban a Kristály Csoport show és pom-pon kategóriában kiemelt arany, II. korcsoportban a Rózsaszínpárduc Csoport show és pom-pon kategóriában kiemelt arany, az I. korcsoportban a Holdfény Csoport kiemelt arany, az első fesztiválozó Napfény Csoport arany oklevelet kapott a szakmai zsűritől.  Mosoly díjat nyert a Rózsaszínpárduc és a Kristály Csoport. Tamburmajor díjat kapott Bánó Bianka és Bodorics Kitti. A legjobb koreográfia díját nyerte el Csikós Györgyné művészeti vezető, a Kristály Csoport számaiért.

Több sárvári csoport is fellépett a fesztiválon

-Köszönöm mindenkinek a részvételt. Hálás vagyok az együttes oktatói csapatának és szülői közösségének a sok munkáért, segítségért, a fesztivál előkészítéséért, lebonyolításáért – mondta Csikós Györgyné művészeti vezető.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!